Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért olyan gyakori az afta?

Miért olyan gyakori az afta?

Figyelt kérdés
Én pl. nem emlékszem arra, hogy gyerekkoromban nekem vagy bármelyik játszótársamnak lett volna. Most meg mindkét gyerekemnek elő szokott jönni, a rokon gyerekeknek is, sőt már én is elkaptam. Miért van ez? Mi változott meg?
2008. nov. 6. 16:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy gyengébb az immunrendszerük,mint Nekünk volt?Azért a mi gyerekkorunkban nem írtak fel ennyi antibiotikumot,volt a Sumetrolin,a Semicilin,meg a Maripen.Most meg a két gyerekem télen havonta szed antibiotikumot,és szinte sosem kapnak egyformát.Olyan széles spektrumú,továbbfejlesztett gyógyszerek ezek,hogy elölnek minden kórokozót.És ahány gyerek az oviban van,mindnek más gyógyszert írnak fel ugyan arra a kórokozóra.Csoda-e,hogy már a bacik megszokják,és semmit nem használnak.Ekkor jöhetnek a még erősebb készítmények.Ez nem rossz,csak közben elölik a szervezet természetes védekező képességét.Ráadásul ezek az erős gyszerek kiírtják a jó baktériumokat is a bélrendszerből,amik a szervezetnek fontosak,és ilyenkor előjönnek a gombás megbetegedések.Az aftát is gomba okozza azt hiszem.Én a gyerekeimnek antibiotikumos kezelés mellé mindíg adok Normaflort /már csecsemőknek is adható/ami rendbeteszi a bélflórájukat.
2008. nov. 8. 07:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen. Ez lehet. Szerencsére a mi gyerekorvosunk nem szeret antibiotikumokat felírni, mindig próbálja máshogy megoldani a betegségeket. Amikor kicsi voltam, még simán a szánkba vettük az árokparton termő növényeket, eszegettük a papsajtot, akár még macskás kézzel is, és soha nem volt semmi bajunk. Kicsit sajnálom, hogy a gyerekeink nem tudnak már ilyen önfeledten játszani.
2008. nov. 8. 08:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Meg sok szülő is tehet erről a helyzetről szerintem.Gyakran hallom más szülőktől,hogy megvannak sértődve az orvosra,ha nem ír azonnal antibiotikumot a gyereke orrfolyására.Pedig hát ez állt. vírusos arra minek is.Viszik rögtön más orvoshoz,ha kell még fizetnek is érte.A másik meg hogy a homokozóban szólnak a gyereknek,hogy megint szutykos a keze,jöjjön már ide ,hogy egy kis antibakteriális kendővel letörölhesse azonnal a kezét.Mitől lenne akkor védettsége annak a gyereknek,ha nem is találkozik bacikkal?Az biztos,hogy az enyémek nem ilyen patyolatgyerekek!Nyalogatnak mindent amit csak lehet,és még nem volt bajuk.Néznek is rám kikerekedett szemekkel a játszótéren a patyolatgyerekek anyukái,úgyhogy inkább nem hordom oda őket!
2008. nov. 8. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!