Miért olyan gyakori az afta?
Figyelt kérdés
Én pl. nem emlékszem arra, hogy gyerekkoromban nekem vagy bármelyik játszótársamnak lett volna. Most meg mindkét gyerekemnek elő szokott jönni, a rokon gyerekeknek is, sőt már én is elkaptam. Miért van ez? Mi változott meg?2008. nov. 6. 16:03
1/3 anonim válasza:
Lehet hogy gyengébb az immunrendszerük,mint Nekünk volt?Azért a mi gyerekkorunkban nem írtak fel ennyi antibiotikumot,volt a Sumetrolin,a Semicilin,meg a Maripen.Most meg a két gyerekem télen havonta szed antibiotikumot,és szinte sosem kapnak egyformát.Olyan széles spektrumú,továbbfejlesztett gyógyszerek ezek,hogy elölnek minden kórokozót.És ahány gyerek az oviban van,mindnek más gyógyszert írnak fel ugyan arra a kórokozóra.Csoda-e,hogy már a bacik megszokják,és semmit nem használnak.Ekkor jöhetnek a még erősebb készítmények.Ez nem rossz,csak közben elölik a szervezet természetes védekező képességét.Ráadásul ezek az erős gyszerek kiírtják a jó baktériumokat is a bélrendszerből,amik a szervezetnek fontosak,és ilyenkor előjönnek a gombás megbetegedések.Az aftát is gomba okozza azt hiszem.Én a gyerekeimnek antibiotikumos kezelés mellé mindíg adok Normaflort /már csecsemőknek is adható/ami rendbeteszi a bélflórájukat.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen. Ez lehet. Szerencsére a mi gyerekorvosunk nem szeret antibiotikumokat felírni, mindig próbálja máshogy megoldani a betegségeket. Amikor kicsi voltam, még simán a szánkba vettük az árokparton termő növényeket, eszegettük a papsajtot, akár még macskás kézzel is, és soha nem volt semmi bajunk. Kicsit sajnálom, hogy a gyerekeink nem tudnak már ilyen önfeledten játszani.
2008. nov. 8. 08:49
3/3 anonim válasza:
Meg sok szülő is tehet erről a helyzetről szerintem.Gyakran hallom más szülőktől,hogy megvannak sértődve az orvosra,ha nem ír azonnal antibiotikumot a gyereke orrfolyására.Pedig hát ez állt. vírusos arra minek is.Viszik rögtön más orvoshoz,ha kell még fizetnek is érte.A másik meg hogy a homokozóban szólnak a gyereknek,hogy megint szutykos a keze,jöjjön már ide ,hogy egy kis antibakteriális kendővel letörölhesse azonnal a kezét.Mitől lenne akkor védettsége annak a gyereknek,ha nem is találkozik bacikkal?Az biztos,hogy az enyémek nem ilyen patyolatgyerekek!Nyalogatnak mindent amit csak lehet,és még nem volt bajuk.Néznek is rám kikerekedett szemekkel a játszótéren a patyolatgyerekek anyukái,úgyhogy inkább nem hordom oda őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!