Ott alvás oviban vagy sem? Mit tennétek?
Van egy 3,5 évesem. Nagyon sokáig kaki visszatartással küzdöttünk ami az ovi előtt még jobban eldurvult. Gyakorlatilag egy héten egyszer kakilt mindenféle kegyszer meg kúp segítségével, hatalmas sírassal.
A lényeg, h a pszichologus és az óvónő
tanácsára is úgy kezdtük az ovit, h csak
fel napot jár és délben elhozom. Aztán úgy alakult, h az ovi még segített is, sokkal gördülékenyebben szokott be a vártnál, ügyes. Nem sír már
(szeptemberben kezdte) és szereti az ovoneniket. Nem is sírt amúgy sokat, csak 3 napot, utána már csak pityergés volt 2-3 hétig. A kisgyerekek is aranyosak, jó
az ovi egyszóval. Azóta mindennap kakil,
igaz sokszor unszolasra (ritkán kis
fenyegetés -kúppal kell hozzá), de igen
gyakran már ő szól, h kakiljunk. A lényeg, h jön a tesó, februar elején születik. Mindenki azt mondja, h mostmár legyen ott alvós mert nekem könyebb lesz. Ez mondjuk így igaz, mivel nehéz elaltatni és fogalmam sincs, hogy egy ujszulottel hogyan fogom akár fel órán keresztül altatni, főleg ha mondjuk a baba enni akar épp akkor stb. DE! Félek, h megviseli az ott alvás, végülis épp, h csak beszokott. Plusz egybe esik nagyon az ovi kezdés, ott altatás, tesó születés....mit tennétek? Ráadásul para, hogy megint esetleg vissza tartja a kakit, ha szorongani kezd. De az igaz, hogy nekem sokkal konyebb lenne...januárban kezdenénk az ott alvást amúgy. Elég lenne egy hónap?
Az enyém igényli az alvást, jókat alszik ha egyszer elaltatom, van, h két óra múlva már úgy ebresztem...meg amugyis látszik rajta, h fáradt, a kis szeme is piros már olyankor.
Tudja, h megy az alvás bent mert nálunk olyan az ovi h fel1ig be van zárva. De ok már délre általában megebedelnek és mire megyek már pisilnek is meg már általában fele csapat az agyaban fekszik és az ovoneni mesét olvas nekik. Volt h a mesét is meghallgatta velük (mindig maskor nyitjak azt a f0s ajtót, van h be tudok menni már negyedkor, van h fel után...szóval tudja mi a menet. Neki is van itthon kis ovis agynemuje (már az elején megvettem). Aki azt mondja, h miért akarom lepasszolni a gyereket....hat nem akarom! Sőt! Na de leírom részletesen mi van most (egyébként most is kínlódás van)..megyek érte negyed1-fel1 között. Ha makom van, már negyedkor nyitják a kaput. Általában ilyenkor várok ra picit mert pisil a többiekkel, összeszedi a kis játékát amit bevitt, megkeresi az uzsit...kijön, vadul öltözni kezdünk, de nehézkes mert ő mindig megeszi már ott az uzsit (válogatós és sztm nem mindig ebédel eleget)...na kocsiba be, haza. Általában 40-re érünk haza. Na mire levadaszom (ha jó idő van akkor mindig kint felejti magát az udvaron)...bekönyorgöm vagy éppen fenyegetozok egy sort. Utána levetkozes, rendszerint at is oltoztetem, akkor mesét akar nézni, szomjas, próbálunk kakilni...stb. Kb 1-re érünk fel aludni. Ha minden ment ügyesen, ha nem akkor 1 után. Ő nehezen elalvó és ahogy írtam, fulezik és nem alszik egyedül. Ami egy sarkalatos pontja a dilemmámnak, mert ha csak betenném az agyba, puszi és alvás akkor nem érdekelne mert ezt a babával is meg tudom csinálni. De így??? És csendben kell mellette fekudjek! Ha nincs túl porogve akkor kb negyed kettőre el is alszik. Es akkor alszik háromig -negyed4-ig magától de én ebresztem fel3-kor mert különben este 10 előtt nem lehet letenni (próbáltam többször!) így meg ha majom van elelalszik 9-9.15-kor. Na most, valaki írja meg, h fog ez működni babával? A napom így is egy rohanás, így még nem jelent gondot, ez csak nekem nehéz, neki nem és nekem az a fontos, h mi az ő érdeke. De ott lesz egy pici, oltoztessem-vetkoztessem, ami sok idő. Vagyis rarak az egesz procedúrára sztm vagy 15-20 percet tuti és akkor korant sem biztos, h csendben melle tudok feküdni altatni, ha a másiknak éppen akkor támad kedve üvölteni. A nagy fiam hasfajos volt, sokat sírt. Ha a pici is? A nagy majd leszokik a nappali alvasrol? Én azt fontosnak tartanám, h megmaradjon. Anyám szerint oldjam meg, más is megoldja. :-/ de értelmeset nem tudott mondani. Ő nagyon ellene van amúgy. Mondjuk ha rajta múlt volna akkor oviba se megy pedig nagyon jót tett neki. :( buntudatom is van, h ott akarom hagyni pedig hat otthonleszek. Fene egye meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!