Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet egy gyereknek 3 anyanyelve?

Lehet egy gyereknek 3 anyanyelve?

Figyelt kérdés
Gondolom hülye kérdés... De más anyanyelvű az apa, más az anya, és az angol a közös nyelv. Ha a gyereket először megtanítják biztosan angolul, aztán mindkét szülő beszél hozzá a saját anyanyelvén akkor lehetséges?
2010. jún. 26. 12:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen.És érdekes módon nem fogja összekeverni.És akcentus nélkül beszélheti mind a 3-at 5-6 éves korára.
2010. jún. 26. 12:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Lehet persze:)

De nem úgy kell ahogy te írtad:)

Anya pl magyar Apa japán de anya japánul is tud apa magyarul nem és anya és apa nagyon jól bezsél angolul:)

Akkor anya csak magyarul beszélhet a gyerekkel,apa csak japánul...ez a kettő anyanyelv lesz,majd olyan 3 évesen elkezdhetik az angolt is nyugodtan:)6 éves korig nagyon fogékonyak és nem fogja keverni ha jól csinálják:)

2010. jún. 26. 12:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, lehet, és az ilyen gyerekek nagyon szerencsések, hogy úgy indulnak az "életbe", hogy 3 nyelven beszélnek! Ez nagyon nagy dolog!
2010. jún. 26. 14:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Volt kollégám 3 nyelven beszél és ezzel keresi a kenyerét. Szerintem nagyon szerencsés és okos döntés volt a szülei részéről. Apa orosz katonatiszt volt, anya magyar és angol tanár.
2010. jún. 26. 14:11
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Akkor most már nyugodt vagyok..

Egyébként magyar anya és libanoni apa közös gyerekéről van szó :P

2010. jún. 26. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Egy tanulmányban olvastam, hogy a babák 7 különböző nyelvet képesek megkülönböztetni, ezért a 3 igen, lehetséges. :) Kis mázlista! :) L27
2010. jún. 26. 20:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Én anno, dolgoztam egy zsidó vallású családnál, bébiszitterként. Az anya német volt - németül beszélt a gyerekekhez (3 gyerek), az apa francia volt - franciául beszélt hozzájuk, apa-anya egymás közt angolul beszélt, amibe már az akkor 8 éves fiú bele-bele szólt (nem tanították, a suliban tanulta a nyelvet és a szüleitől hallotta), és péntektől vasárnapig héber (óvoda, programok, család, barátok). Hát én csak kapkodtam a fejem. A gyerekek már azóta igencsak felnőttek, és szerintem, ha másból nem ebből a 4 nyelvből biztosan megélnek.
2010. jún. 26. 21:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja, és még annyi, hogy hihetetlen volt, ahogy a lányok (5 éves ikerlányok) ide-oda beszéltek felváltva németül, franciául és héberül. Fantasztikus volt, szerencsések szerintem az ilyen vegyes házasságból született gyerkőcök, mert ők még nem tudják, de ebből óriási előnyük származik.
2010. jún. 26. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!