Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aug. -ban kezdek dolgozni...

Aug. -ban kezdek dolgozni (GYES mellett) van 42 nap szabadságom amit most nem adnak ki, mert állítólag csak a GYES lejárta után lehet kivenni, ez tényleg így van? Köszi a segítséget.

Figyelt kérdés
2010. jún. 25. 15:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is ezt mondták. Tesco.
2010. jún. 25. 15:10
 2/6 anonim ***** válasza:
nekem júl. 4.-én jár le a gyedem, aztán gyes mellett dolgozni fogok. de előtte megkapom a 72 nap szabadságom. közalkalmazott vagyok.
2010. jún. 25. 15:17
 3/6 anonim ***** válasza:
sokan igénylik a gyest, de a gyereket be kell szoktatni a bölcsibe, nálunk ez két hét és csak úgy lehet elkezdeni, ha már dolgozol (vagyis szabadságon vagy).....bár sajna ahhoz kell alkalmazkodni, amit a munkavállaló mond....:(
2010. jún. 25. 15:23
 4/6 anonim ***** válasza:
én akkor mentem vissza dolgozni, amikor a kisfiam pont 2,5 éves volt, tehát a GYES még tartott. én nem vettem ki a szabit, nekem egy összegben kifizették. nem mondtak olyat, hogy nem lehet. ez 2008-ban volt, tehát nem tegnap. azóta persze változhatott sok minden
2010. jún. 25. 15:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Szintén közalkalmazott.Nekem szeptemberben jár le a gyedem (és megyek is vissza dolgozni gyes mellett)kérdeztem bennt, hogy az ezalatt összegyűlt szabi egy részét venném csak ki a többit meg majd, de még idén.Azt mondták nem lehet mindent kötelezően ki kell adni, és ki is kell venni.Igy erre az évre az ezen felül járó időarányos szabi marad.
2010. jún. 25. 22:01
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem, nem csak akkor lehet, de megteheti, merthogy a Gyes melletti munkavégzés 2 féleképpen könyvelhető: fizetés nélküli szabadság mellett és a fizetés nélküli szabadság megszüntetésével.

A legjobb esetben a Gyed lejárta után kéred a fizetés nélküli szabadságod megszüntetését, mert visszamennél dolgozni. Ebben az esetben 30 napon belül kötelező kiadnia a felhalmozott szabadságodat.

Amennyiben úgy vesz vissza, hogy nem szünteti meg a fizetés nélküli szabadságodat, ekkor nem adja ki a rendes szabadságodat. Ezt pedig úgy teheti meg, hogy csinál egy ideiglenes, határozott időre szóló munkaszerződést a Gyes lejártáig, így nem kell kiadnia a szabikat. Jogilag ezt akkor teheti meg, ha nem az eredeti munkarendbe, munkakörödbe vesz vissza, de a papír bármit elvisel. Ennek lejártakor, azaz a Gyes végével automatikusan feléled a régi szerződésed és ekkor már mindenképp ki kell adni a szabadságodat.

2010. jún. 25. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!