Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » SOS 1. fokú égés, ha volt a...

SOS 1. fokú égés, ha volt a babádon, akkor elmúlt e nyomtalanul?

Figyelt kérdés
7 hónapos babán kémiai égés. Dermasyl, és Betadinet írtak fel. A sebek erőteljesek, lilás barnák, de nem hólyagosak. Mindenki írja meg, ami a saját tapasztalata. Elmúlt e nyomtalanul?
2010. jún. 25. 13:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Változó,szerintem az is közrejátszik mi történt.A páromat leforrázta a töltött paprika kiskorában,mai napig egy hatalmas barna folt van a kezén.Viszont ismerek olyat akit a sütő égetett meg,és eltünt a sérülés nyoma
2010. jún. 25. 13:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam egy abroszt rántott magára 8 hónaposan, az asztalon volt egy pohár meleg víz. Az ölébe borult, és a bokáin azóta is van egy-egy 5 Ft-os nagyságú halvány volt. Egy éve történt. Viszonylag hamar gyógyult, nem is nagyon sírt, pedig az első napokban nagyon csúnya volt, hólyagos lett:( Én miután már varras lett, Sudocreammel kentem neki.
2010. jún. 25. 14:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szomszéd kisfiú magára borított egy pohár forró vizet, nyakán, állán, mellkasán égett meg, kórházban voltak jó darabig, és nagyon csúnya volt neki. A nővére (3 év van köztük) nem mert hozzá odamenni, olyan látvány volt. Nem látszik már semmi belőle, bár már jó pár éve volt.
2010. jún. 25. 14:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom 7 hónaposan tenyerelt a sütőajtónak:(

Fel is hólyagosodott de egy hét alatt el is múlt, semmi nem látszik.Nem kentem semmivel,csak be kellett néha kötnöm hogy ne menjen bele a kosz mivel elég rossz helyen volt.

2010. jún. 25. 22:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kamaszkoromban fröccsent a forró olaj az arcomba. Tele lett hólyagokkal az arcom, amiből sok szét is ment. Dokinéni valami piros ecsetelővel kezelte le, és otthonra is adott belőle. Sokáig tartott mire begyógyult. Ma már csak egyetlen 0,5*0,5 centis helyen látszik, de ez is csak akkor, ha nagyon közelről nézi meg valaki.

Amiket mi írtunk az egyik sem kémiai égés. Én úgy tudom, hogy az sokkal mélyebben roncsol(hat)ja a szöveteket.

2010. jún. 25. 23:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A hegeket sima vagy levendulaolajos mézzel kell kenegetni. Nagyapát valamikor a 20-as években érte kiskorában baleset. Azt hiszem valamilyen szappangyártáshoz haszmált lúgot öntött magára.Nyomtalanul begyógyult,bár állítólag nagyon durva volt. Az egyik ujján csontig marta. :/ A mézes gyógymód azóta családi legenda. És tényleg működik!
2010. jún. 26. 01:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Az apróbbak kezdenek elűnni, de a nagy foltok nagyon csúnyák. Sajnos a krém mintha feláztatta volna a hajlatban a sebet. Bioptron lámpát kaptunk kölcsön, és aloeverás sprayt fújom. Remélem nem marad pigmentált a terület. A mézről én is hallottam, hogy fertőtlenítő hatása van.
2010. jún. 27. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!