Kutya megkarcolta, betadine-on kívül kell valami más?
5 éves kisfiam játszott a kutyával, a kutya megharapta a felkarját. Nem mély seb, inkább egy felületi hosszúkás karcolás, amitől a bőr kicsit megdagadt, illetve nagyon enyhén vérzett. Kimostam szappanos vízzel, bekentem betadine-al. Tetanusz még véd ha jól tudom, kötelező oltásban benne van.
Kutya fél éves, volt oltva 2x. Hogy veszettség ellen is, nem tudom, külföldön élünk, nem tudom mi van benne a kötelező oltásokban, mert nem magyarul van írva.
De engem is harapott már meg így, nem lett bajom.
Vigyem orvoshoz?
Túlreagálod.
Tökéletesen elég, amit tettél. Nem kell ezért orvoshoz vinni. És a kutyát sem kell eltávolítani. ;-)
52%-os én meg az ilyen "gyerekem körül forog a világ" típusú embereket imádom.
Talán állat "eltávolítás" előtt meg kellene tanítani a gyereknek hogyan szabad játszani egy kutyával. Nem az hogy ha a pl. a szájába nyúlkál és a kutya odakap akkor is a kutya a hülye, akit el kell paterolni. Nem tudom az ilyennek minek egyáltalán bármilyen háziállat.
Mint mikor a vadasparkban azt látom hogy a hülyegyerek (már bocs, az) kergeti a simogatóban az állatot mert poén, anyuka meg le se tojja mi van. Aztán lehet nyafogni hogy a gyerek rossz kezelhetetlen, stb. Persze hogy az, mert bármi van egyből a kutya tehet róla, a szomszéd kisgyerek tehet róla, az óvónő tehet róla, mindenkit el kell küldeni a fenébe mert a gyereknek ez az a baja.
Tudom hogy elkanyarodtam és bocs az offért de kikívánkozott.
Egész gyerekkorunkban voltak kutyáink nem kistestűek csak, és soha nem bántott egyik sem minket mert megtanították nekünk hogy szabad egy kutyához-macskához nyúlni, és mikor. Ez a helyes hozzáállás.
16 még nem beszélem rendesen a nyelvet. Minden kotelezot megkapott, de úgy látom a veszettség elleni nincs benne, ezért beszélek az allatorvossal,h adja be azt is. Ezért írtam,hogy nem tudom mit kapott. De mindjárt belinkelem angolul.
Köszi a válaszokat megnyugodtam, csak nagyon parazos vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!