Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lázas de nem beteg adjam az...

Lázas de nem beteg adjam az antibiotikumot?

Figyelt kérdés
El vittem orvoshoz és azt mondta kicsit piros a torka ,én nem látom neki hogy piros.Én csak azt tudom ,hogy mindig a szájába van a kis keze jön a rágófoga meg néztem nagyon fehér .Nem köhög,nem folyik az orra .Adjam neki az antibiotikumot??21hós a fiam
2010. jún. 23. 20:22
 1/10 anonim ***** válasza:
ha jön a foga arra van külön gél!
2010. jún. 23. 20:25
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Minek?Hogy mikor valóban szükség van rá,akkor már ne hasson?
2010. jún. 23. 20:28
 3/10 A kérdező kommentje:
igen szoktam neki NUROFEN SZIRUPOT adni de csak este .Ti mit és menyi adagot adtok a fogfájásra??
2010. jún. 23. 20:31
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem adjad nem mindig jó az antibiotikum tudom de írtad kicsit piros a torka ne hogy eldurvuljon jobban begyulladjon a torka pl:tüszösmandula gyulladása legyen pillanatok alatt gennyes lehet a torka!:(

Antibiotikum mellett mindig adj Normaflort 2x1ampullát védi a bélflórát!

2010. jún. 23. 20:39
 5/10 A kérdező kommentje:
köszi!!!
2010. jún. 23. 20:40
 6/10 anonim ***** válasza:
26%
Én biztos nem adnék, csak ha napokig lázas, vagy romlik a helyzet. Nálunk a dokinéni felírja, aztán ált. várunk néhány napot. A múltkor ki is váltottam, de nem adtam be, szerencsére. Nagyon agresszív dolog, érdemes csínján bánni vele.
2010. jún. 23. 22:14
 7/10 anonim ***** válasza:
18%

Én is úgy vagyok, mint az utolsó. Nekünk is felírja, de mindig várunk pár napot. Pl ha nem lázasodik be én soha nem adok antibiotikumot, mert ha már komolyabb betegsége van, pl torokgyulladás az lázzal jár.

Szóval én még nem adnám, inkább nyomatnám bele a c-vitamint dupla dózisban, lázcsillapítás és várj egy-két napot!

2010. jún. 23. 22:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, hogy nem egészen a kérdésre válaszolok, de szerintem itt más a gond. A gyerek természetesen jobban lesz, akárhogy is. A problémát abban látom, hogy nem bízol az orvosban, ami egy esetleges komoly gondnál nagyon kockázatos dolog! Érdemes lenne egy olyan gyerekorvost keresned, akinek a tanácsait meg is fogadod, mert ennek így semmi értelme. Azért végzett egyetemet, mert tudja, mit kell tenni, te pedig azért jársz hozzá, mert (hangsúlyozom) NEM ÉRTESZ HOZZÁ! Ha együtt akartok "munkálkodni" a gyermeked egészsége érdekében, akkor bíznod kell az ítélőképességében. A javaslatom az, hogy keress egy másik, számodra megfelelő orvost, mert lehetnek még komoly gondok és akkor fontos lesz HELYESEN dönteni! L27 (eü-s)
2010. jún. 24. 11:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Lázas de nem beteg-ezt írod, és ez már önmagában is ellentmondás. Ha lázas, akkor beteg.Pláne, ha nem köhög nem folyik az orra, akkor ez tipikusan a torokgyulladás tünete, ugyanis az ilyen alattomos betegség, hogy látszólag nincs baja a gyereknek. Viszont utána simán átterjedhet a gyulladás a légutakra, tüdőre is, nálunk is így volt nemrég, egyszerű, ártalmatlan vírusfertőzésnek indult, aztán 3 nap múlva már tüdőgyulladás közeli állapotban, tüszős mandulákkal, 40 fokos lázzal mentünk vissza a dokihoz.

Az orvos nyilván nem ok nélkül, hobbiból írta fel a gyógyszert, nem értem, hogy Te laikusként miért akarod felülbírálni a döntését!

2010. jún. 24. 13:13
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat !!!!!!!!!
2010. jún. 25. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!