Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyerek tiszta seb, anyós...

A gyerek tiszta seb, anyós engem okol?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az történt,hogy 2hete felhívtak az oviból,hogy siessek,mert a fiam (3éves) lefejelte a szekrényt, és orvoshoz kell vinni,mert felhasadt a homloka.

Ok,nem volt olyan vészes,hogy varrni kelljen,ragasztották,helyrejött.

Tegnap este a vacsijukat csináltam, ő labdázott a szobában a nővéreivel. Hajolt le a labdáért,és beverte az állát a szekrény élébe,fel is szakadt,sürgősségi,ragasztás...

Anyós ma elkezd okítani,hogy figyeljek jobban a gyerekre!!

Én nem tartom jogosnak a megszólását. Szerintetek?

2018. okt. 8. 19:52
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Az óvodában ott sem voltál, balesetek meg mindig vannak. Gondolom te is tudod, hogy anyósodnak nincs igaza, ezért kár volt ide írni.
2018. okt. 8. 19:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a rendes választ!... Tudod ,ő az a fajta,aki mindent jobban csinálna. Az ovis szitukor is arra tért ki,hogy neveletlen a gyerek. Mert mi az hogy szaladni mer.
2018. okt. 8. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
56%

Azért valami alap nevelgetés beleférne. Pl. szobában nem labdázunk.

Nyilván az ovis baleseteket nem tudod kivédeni, de megelőzésre lehet törekedni. Enyémek sem ültek soha a sarokban, rohangáltak, tele voltak kék-zöld foltokkal, de ügyeletre sosem kellett menni. És azért tényleg vannak olyan tevékenységek, amik nem a lakásba valók. Ilyen a labdázás is. A túl szeleburdi gyereket is lehet terelgetni, attól még gyerek marad és eleven, csak elkerülhet pár ilyen fölösleges balesetet.

Ettől függetlenül anyósodnak nincs igaza, mindent nem lehet elkerülni, egy-kettő belefér.

Egyensúlyérzéke, térlátása amúgy milyen a gyereknek? Ha extrém módon gyakori lenne az ilyen, ezeket érdemes lenne megnézetni.

2018. okt. 8. 20:36
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Mondd meg neki, hogy ő már felnevelte a saját gyerekét/eit, a sajátodat bízza csak rád. Nem hiszem, hogy nála sosem fordultak elő balesetek. Ráadásul egy 3 évesnek már nem kell, meg nem is lehet folyamatosan a sarkában lenni, és minden eséstől megvédeni.
2018. okt. 8. 20:39
 5/10 anonim ***** válasza:
96%

Nekem másfél éves fiam egymás után kétszer esett a kismotor kormánya felett átrepülve fejre. Egy nap eltéréssel. Ott voltam mellette/mögötte mindkétszer, de egy pillanat alatt, a sima járdán berántotta a kormányt. Nem lehet kivédeni.

Próbáld rávenni, hogy legyen óvatosabb, lakásban ne ugráljanak, de kb ennyit tudsz tenni.

2018. okt. 8. 20:56
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

Az én fiam még csak egy éves. Mióta mászni tud nincs olyan porcikája, ami ne lenne véraláfutásos. Ő tipikusan az előbb merek mint tudok kategória. Nem tudom honnan van benne ennyi bátorság, de tényleg olyan mint a gőzgép. Mondtam is a férjemnek hogy amint elkezdi hajtani rendesen a kismotort sisak kerül a fejére, mert nem hiányzik a sürgősségire rohangálás.

Vannak elevenebb gyerekek, akikkel sokminden megtörténik, lehet tanítani óvatosságra, de balesetek mindig lesznek.

2018. okt. 8. 21:04
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyik kommentelőnek csak szólnék,hogy nem ész nélküli labdázást rendeztek a szobában. Este 8kor meg csak ne az udvaron labdázzon már,hidegbe,sötétben. Egy babával is labdázik benn az anyukája,akkor ő miért le gurigathatná? És nevelve van szépen,köszön mindenhol,jól bánik az emberekkel,elpakol,sőt,már pótkerék nélkül biciklizett,és akkor még nem volt 3 éves. 8 hónapos volt amikkr megtette önálloan az első lépéseit. Ő az a hirtelen gyerek,nem mindig néz az orra elé,hirtelen megfordul,már neki is megy az ajtónak pl.

De ugy látom nem csak az én gyerekem ilyen kis eleven!!

2018. okt. 8. 21:19
 8/10 anonim ***** válasza:
92%

Kedves mamának mondd meg, hogy a vélemény olyan, mint az ember segge lukja. Nem illik mutogatni.

Amúgy se az ő dolga, és nem is feljebbvalód, hogy számon merjen kérni.

2018. okt. 8. 22:22
 9/10 anonim ***** válasza:
92%

1. Anyós hulye.

2. A gyerekek meg esnek-kelnek, ezt nem tudod kivédeni. Nyilvan lehet az eselyet csokkenteni, hogy ne legyenek eles sarkok, de az egesz vilagot nem fogod tudni bebiztositani, sot lakast sem 100%-ra. Esely mindig lesz ilyenre, ez van. :)

2018. okt. 9. 00:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Hozd fel úgy "véletlen" a férjednek, hogy a fiúk milyen elevenek, és hogy ő is ilyen volt-e kiskorában. Biztos volt egy-két gyerekkori balesete. Ha fel tud idézni egyet-kettőt, visszavághatsz vele, ha anyós megint előhozakodna ezzel.
2018. okt. 10. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!