Mit tegyek, hogy jobb legyen neki?
Most nem azert.. de pl a szuleim soha sem vettek ilyen-olyan extra oltott kutyát.
Alap oltás megvolt. De extra keverékek stb. Egyszer sem lett bajuk/bajunk.
Ellenben fajtiszta rotink megvadult, megharapott 4 éves se voltam.. torzskonyves, oltott stb.
1)Amugy rohadt nagy otlet volt MASFEL EVES GYEREKNEK venni?
Hihetetlen milyen emberek vallalnak gyerekt
Szerintem hamar elfelejti. Nem tudom mennyit ért már meg, de ellehet mondani szegény beteg lett és már fent alszik az égben. 1,5 évesnek egyébként nem vennék még kutyát és nem tudnék elég időt fordítani a kutya nevelésére meg a gyerekére is.
Az enyém msot 3,5 évesen kezd tudni normálisan játszani a kutyával. Miénk tk-s, fajtatiszta, nagyon drága volt de megérte. Elég idős kutya, de soha nem volt kopp-kopp semmi baja, nagyon nyugis, családszerető kutya. Jól kijönnek, már hozzá bújik aludni napközben a kutya és nem hozzám... :D Az enyémnek már tuti hiányozni fog ha nem lesz, meg persze nekem is :(
Ennyi pénzt viszont nem fogok kiadni még1x kutyáért, de a szaporítókat meg nem támogatnám pénzzel, így ha legközelebb kutyánk lesz az valamilyen menhelyis lesz. Ha mindenáron akartok kutyát, akkor nézzetek szét ott és segítsetek közülük valamelyiken.
Vegyetek egy másik kutyust, nem fog rá emlékezni, kicsi még.
Vagy egy keverék kutyulit válasszatok, vagy jó kenelből származó fajtatiszta törzskönyves kutyát.
Sajnos a szaporított kutyáknak annyira rossz lehet az idegrendszerük, könnyebben elkapnak bármit, és ez nem feltétlen derül ki kis korukban.
"Vagy egy keverék kutyulit válasszatok"
"Sajnos a szaporított kutyáknak annyira rossz lehet az idegrendszerük, könnyebben elkapnak bármit, és ez nem feltétlen derül ki kis korukban."
NEm támogatom a szaporítást. DE! Szerinted a menhelyre a tenyésztőtől kerülnek???
Nekem se TK-s a kutyám. NEm tenyésztőtől van. 8 hetes kora óta van nálam. 9 éves, köszi jól van, a gyerekkel is kijön. Beteg még nem volt, de 2 babéziát túlélt. (és Pit keverék)... És az idegei is rendben vannak.
“NEm támogatom a szaporítást. DE! Szerinted a menhelyre a tenyésztőtől kerülnek???”
Szerintem a lényeg az lenne, hogy ne támogassa senki a szaporîtókat tudatlanságból. Illetve a menhelyről kihozott kutyának már megvannak az oltásai, tudnak a jelleméről valamit mondani, tudnak tanácsot adni -ellentétben a szaporítós lélektelen pénzcsinálókkal- hogy az adott fajta mennyi mozgást, milyen körülményeket igényel, hogy ne rakjunk ki egy kistestű-rövidszőrűt az udvarba, mert megfagy, és ne vigyünk haza “cuki” németjuhászt, mert iszonyat sok sétát igényel, stb.
De már nagyon elvittük a témát kutyás irányba, szerintem koncentrálunk a kérdésre, a kicsi szomorúságára. Én javaslom, hogy egy ideig ne kapjon új kutyát, sőt, semmi élő állatot, nagyon kicsi még ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!