Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy jobb legyen...

Mit tegyek, hogy jobb legyen neki?

Figyelt kérdés
Van egy masfel eves kislanyunk kapott egy kutyust lassan 2 honapja. A kutya elkapott egy virust es beteg lett, hiaba vittuk dokihoz sajnos nem tud segiteni rajta. Orai max 1-2 napja van mar csak. Megvisel minket is, de a kislanyunkat jobban. Keresi, hogy hol van, ki kell vinni, kint nem talalja ot, keresi bent. Mar nem engedjuk oda hozza, hiaba emberre elvileg nem veszelyes jobb felni. Nyugos, ut, hisztizik. Hogyan tudnek neki segiteni? Mennyi ido amig "elfelejzi"?
2018. okt. 4. 11:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
27%

Most nem azert.. de pl a szuleim soha sem vettek ilyen-olyan extra oltott kutyát.

Alap oltás megvolt. De extra keverékek stb. Egyszer sem lett bajuk/bajunk.

Ellenben fajtiszta rotink megvadult, megharapott 4 éves se voltam.. torzskonyves, oltott stb.

2018. okt. 4. 17:48
 12/19 anonim ***** válasza:
58%
Ha törzskönyves lett volna, akkor tudnád, hogy az fajtAtiszta, nem fajtiszta. És a kutya azért vadult meg, mert ennyit értettetek hozzá. A roti munkakutya, napi minimum 4 óra mozgást, tanulást, feladatokat igényel. Kétlem, hogy kisgyerekes családként ti ezt megadtátok neki. Az unalomba, tétlenségbe bolondult bele... és persze nem kizárt, hogy törzskönyv híján tényleg volt veleszületett betegsége, a szaporítók nem bánják, ha a kiskutyák szülei testvérek. Nekik aztán tökmindegy.
2018. okt. 4. 19:20
 13/19 anonim ***** válasza:
4%

1)Amugy rohadt nagy otlet volt MASFEL EVES GYEREKNEK venni?

Hihetetlen milyen emberek vallalnak gyerekt

2018. okt. 4. 22:11
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
most nem azért, de hol a bánatban írta a kérdező, hogy szaporítótól volt a kutyus???? ti meg már a szenteltvizet is leszedtétek róla...
2018. okt. 4. 23:38
 15/19 anonim ***** válasza:

Szerintem hamar elfelejti. Nem tudom mennyit ért már meg, de ellehet mondani szegény beteg lett és már fent alszik az égben. 1,5 évesnek egyébként nem vennék még kutyát és nem tudnék elég időt fordítani a kutya nevelésére meg a gyerekére is.

Az enyém msot 3,5 évesen kezd tudni normálisan játszani a kutyával. Miénk tk-s, fajtatiszta, nagyon drága volt de megérte. Elég idős kutya, de soha nem volt kopp-kopp semmi baja, nagyon nyugis, családszerető kutya. Jól kijönnek, már hozzá bújik aludni napközben a kutya és nem hozzám... :D Az enyémnek már tuti hiányozni fog ha nem lesz, meg persze nekem is :(

Ennyi pénzt viszont nem fogok kiadni még1x kutyáért, de a szaporítókat meg nem támogatnám pénzzel, így ha legközelebb kutyánk lesz az valamilyen menhelyis lesz. Ha mindenáron akartok kutyát, akkor nézzetek szét ott és segítsetek közülük valamelyiken.

2018. okt. 5. 01:03
 16/19 anonim ***** válasza:
45%

Vegyetek egy másik kutyust, nem fog rá emlékezni, kicsi még.

Vagy egy keverék kutyulit válasszatok, vagy jó kenelből származó fajtatiszta törzskönyves kutyát.

Sajnos a szaporított kutyáknak annyira rossz lehet az idegrendszerük, könnyebben elkapnak bármit, és ez nem feltétlen derül ki kis korukban.

2018. okt. 5. 13:29
 17/19 anonim ***** válasza:
40%

"Vagy egy keverék kutyulit válasszatok"

"Sajnos a szaporított kutyáknak annyira rossz lehet az idegrendszerük, könnyebben elkapnak bármit, és ez nem feltétlen derül ki kis korukban."

NEm támogatom a szaporítást. DE! Szerinted a menhelyre a tenyésztőtől kerülnek???

Nekem se TK-s a kutyám. NEm tenyésztőtől van. 8 hetes kora óta van nálam. 9 éves, köszi jól van, a gyerekkel is kijön. Beteg még nem volt, de 2 babéziát túlélt. (és Pit keverék)... És az idegei is rendben vannak.

2018. okt. 5. 14:51
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

“NEm támogatom a szaporítást. DE! Szerinted a menhelyre a tenyésztőtől kerülnek???”

Szerintem a lényeg az lenne, hogy ne támogassa senki a szaporîtókat tudatlanságból. Illetve a menhelyről kihozott kutyának már megvannak az oltásai, tudnak a jelleméről valamit mondani, tudnak tanácsot adni -ellentétben a szaporítós lélektelen pénzcsinálókkal- hogy az adott fajta mennyi mozgást, milyen körülményeket igényel, hogy ne rakjunk ki egy kistestű-rövidszőrűt az udvarba, mert megfagy, és ne vigyünk haza “cuki” németjuhászt, mert iszonyat sok sétát igényel, stb.

De már nagyon elvittük a témát kutyás irányba, szerintem koncentrálunk a kérdésre, a kicsi szomorúságára. Én javaslom, hogy egy ideig ne kapjon új kutyát, sőt, semmi élő állatot, nagyon kicsi még ehhez.

2018. okt. 5. 15:34
 19/19 A kérdező kommentje:
Egy nem fajtatiszta kutyus volt. (Tacsikeverek) ketto, ha utana olvastatok volna, hogy ez a parvo virus meg a beoltott kutyusokat is elviszi talan nem kotnetek belem. Hogy meri itt barmelyikotok megkerdojelezni azt, hogy en miert is vallaltam gyereket, vagy hogy epp miert nem kellett volna. Nem az volt a kerdes, hogy ti mennyire lattok szar anyanak, vagy eppen allatkinzonak. Mert egy azert lett kutyaja, mert anno nekem is ennyi idosen lett es 14 evig huseges tarsam volt. A ferjemmel igy lattuk jonek illetve egy olyan helyrol hoztuk el, hogy talan a masnapot se elte volna meg. Ti alaztok meg, azert mert nem az en hibambol, de elkapta a kutyus ezt a betegseget es sajnos elment. Hidd el van eleg bajom, mert meg a mai nap is kereste ot es hivta. Lehet, hogy masfel eves, de nem hulye. En vagyok a szar anya, mert megkerdeztem azt, mivel enyhithetnem a hianyat. Gratulalok. Es ezert tart itt Magyarorszag, mert ilyen befasult, szar emberekkel van tele az orszag. Mas ember agyonuti, kidobja mi ezzel szemben megakartuk menteni. Es legyszives ne irogasson az egyik kedves valszolo privatba se, mert betudom mutatni a kutyanak az ellatasarol a papirt. Gyereket meg az olyan ne szuljun, aki azert ugrik nekem, mert kutyat vittem haza. Allatorvos latta azt mondta, nyugodtan mehet a gyerek a kozelebe, de ne hagyjam, hogy agyon gyontolje. Itt nem az volt a kerdes, hogy ti szerintetek jo e, hogy volt kutyusa, vagy az hogy jo anya vagyok-e, vagy eppen, hogy szuljek-e hanem, miben segithetek neki. De tudjatok mit, ennyi oromotok legyen, hogy emiatt is belem kotottetek, de ti is eljetek at es hordjanak el beneteket igy. Akinek nem inge... a normalis valaszokat koszonom. Sajnos a kutyus elment es meg egy masik is az utcankban es emiatt a betegseg miatt, megvolt minden oltasa, de rajta sem tudtak segiteni. Probalok, meg ennel is tobbet jatszani vele es mikor keresi mondom, hogy elment az angyalkakhoz. Sajnalom, de ahogy latom lassacskan kezdi felejteni. Az elet ilyen, de van sok kepunk es ha nagyobb lesz megtudom mutatni, hogy ha egy kis ideig is de volt egy baratja. Koszonom a segito valaszokat szep estet.
2018. okt. 8. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!