Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek milyen idős a gyereke...

Kinek milyen idős a gyereke és hány könyve van? Szereti őket?

Figyelt kérdés
Az egyik kérdésnél válaszoltam, hogy két évesen 51 könyvünk van. Én eddig azt hittem hogy nem olyan nagy szám. De válaszokból az derült ki, hogy nekünk sok van.A barátnőmmel megvitattuk a kérdést akinek hasonló korú gyermeke van nekik 3 db könyvük van. Szerintem az nagyon kevés. Azt állítja, hogy nem szereti őket. Meg sajnálja rá a pénzt és azért nem vesz neki hiszen úgy is tönkremegy mert még ilyenkor szakadnak a könyvek. Szerintem meg pont azért nem szereti a könyveket a gyereke mert nincs neki ami kedvére való lenne. Ezt abból is gondolom mert amikor át jönnek hozzánk egyből mesekönyveknek esik és nézegeti őket.Én nem tudom elképzelni azt, hogy egy gyerek ne szeresse a könyveket. Létezik ilyen? Nem kötekedésből írom csk inkább kíváncsi vagyok rá. Ezért a durva hangvélelű vitatkozós anyukák kíméljenek meg válszaiktól és arra kérek mindenkit, hogy ne bátsák a másikat ki így, ki úgy ír.
2010. jún. 22. 14:19
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia! Lányom 15 hónapos és 4 db mesekönyve van. Ebből 2 db-ot az elmúlt 1 hónapban kapta, mert most kezdte el érdekelni. ELőtte gyakorlatilag rájuk sem nézett, aztán egyszer rájött hogy milyen szép képek vannak benne és fél órákat is elmutogatja benne a pacit, bocit, ilyeneket. Viszont én ha van valami akkor az a könyv amire sosem sajnálnám a pénzt, magam is nagyon szeretek olvasni, remélem a lányom is ilyen lesz. Nem veszek neki minden héten másikat mert szereti nézegetni azokat amik megvannak, majd ha látom hogy unja akkor bővítünk a kis könyvtáron :))

Hogy sok-e ami nektek van azt döntse el mindenki maga, szerintem jól teszitek hogy nem sajnáljátok a könyveket a gyermeketektől, bár biztos van olyan is akit abszolút nem érdekel, de a barátnőd lehet ha venne neki egy újat amiről tudja hogy azt azért szeretné az övé akkor jobban megszeretné őket.

2010. jún. 22. 14:29
 2/9 anonim ***** válasza:
2 éves a fiam, otthonról elhoztam az én régi könyveimet, a párom az övéit, és még vettünk is hozzá. van 1 pár itthon, szereti őket a manó. anyukám havonta hoz még újakat hozzá. 1 könyvesszekrény tele van. szerintem közelebb vna a 100-hoz, mint az 50-hez, de nem számoltam még sosem össze:)))
2010. jún. 22. 14:38
 3/9 Victory82 ***** válasza:
Szia!Nekem 2 és fél éves a kisfiam,kb.25-30 db könyvünk van.Nagyon szereti őket,még olyanunk is van,ami kiskoromban az enyém volt.Abból kell neki este mesélni.Nálunk a postán mindig van könyvakció,olyankor féláron lehet hozzájutni én akkor szoktam venni,mert megfizethető!
2010. jún. 22. 15:18
 4/9 anonim ***** válasza:

4 és 3 évesek, száznál több könyvük van és könyvtárba is rendszeresen járunk.

Szeretjük a könyveket és megszállottan gyűjtjük őket (másra sajnos úgysem igen telik).

2010. jún. 22. 18:43
 5/9 anonim ***** válasza:

A lányom 15 hónapos, kb. 15 saját könyvünk van, de nem igazán érdekli. Egyetdül az annapetigergő "köti" le, de az is csak amiatt mert bazi vastag és imád lapozni. Szóval, nem a könyv érdekli hanem a lapozás.

Ennek ellenére minden héten megyünk gyerekkönyvtárba és kihozunk mindig 2-3 új keményfedelest. Egyszer csak rákap :DDDDD

2010. jún. 22. 20:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Sziaaaaaaa! Én írtam azt a kérdést! :)))) Nem, nem sok a tietek, meg is számoltam pontosan a jelenlegi állományt, 54 db. (ebben benne vannak a leporellók, képes szótárak, szóval a kis első könyvei is)

Egyébként, IGEN VAN olyan, aki nem szereti a könyveket. Unokatesóm fia pl kimondottan utálja. Múltkor vettem neki egy tutit amit minden gyerek szeret, de eldobta nagy ívben. Ez van.

2010. jún. 22. 21:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, második kérdésedre a válasz: igen szereti, most kérdeztem, hogy melyik az amit nem szeret, kettőt választott: hófehérkét (valami gagyi kiadás) meg az én régi fortocskámat.
2010. jún. 22. 21:19
 8/9 anonim ***** válasza:
2 éves múlt a kisfiam nemrég és elég sok könyvünk van, 40- 50 felé közelít szerintem. Emellett rendszeresen járunk könyvtárba is, onnan hozunk ki újakat, hiszen az újdonság varázsa gyorsan múlik...Babakora óta nézegetünk könyvet, először a simogatós könyvek voltak a menők. A férjem is én is sokat olvasunk, rengeteg könyvünk van, ő is imádja őket, vannak kedvencei is: Boribon, Bogyó és Babóca, IM könyvek, állatos történetek...Szerintem szülőktől függ, hogy mennyire tudják vele megszerettetni a könyvet, valamint attól is mit lát otthon.
2010. jún. 22. 22:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a család minden tagja szeret olvasni, így egyértelmű volt, hogy gyermekeimnek születésüktől fogva gyűjtöttem a mesekönyveket. Nagyon sok van nekünk is, bár az én gyermekeim már nagyobbak (6 és 8 évesek). Nem telik el úgy nap, hogy ne olvasnék nekik, illetve a "nagy"lányom már saját magának is olvas rengeteget.

Barátnőm viszont soha nem olvasott a gyerekeinek, nemrég sikerült rávennem, hogy a picinek olvasson esténként legalább pár percet. Kiderült, hogy a kislány élvezi ha mesél neki és azóta rendszeresen jönnek hozzánk könyvekért :)

Az is igaz, hogy akinek nem tanítják meg, hogy bánjon a könyvekkel az hamar tönkreteszi, összegyűri amíg pici.

Egyébként a mai felgyorsult világban sajnos nagyon kevés ideje marad a szülőknek a meseolvasásra és talán ezért nem szeretik a gyerekek a könyveket. Valószínű ők később sem fognak olvasni, mivel ezt szokják meg.

2010. jún. 23. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!