Biztos hogy autista?
Elöször is az autista NEM AZ, amit a legtöbben hisznek, nem dühöngö örült!
Másodszor az autizmus nem "kinöhetö" dolog, az ugyanolyan, mint a cukorbetegség, egy állapot.
Harmadszor igen nagy különbségek vannak az egyes autisták közt, a legtöbbröl nem is tudják, legfeljebb kicsit furcsa valakinek tartják.
Negyedszer az autista gyerekeknek nagyon fontos a korai diagnosztizálás, minél elöbb kezdik öket fejleszteni, annál jobban be tudnak illeszkedni a többiek közé.
Ötödször három évesen már egyértelmüen megállapítható, de több napos tesztsorozattal.
6-8 éves kor előtt semmiképpen.
amiket leírtál, az mind belefér egy amolyan rosszcsont kölyökbe, én nem látok itt olyan hatalmas gondot. ha nem növi ki 6-8 éves korára se, akkor majd ráértek vele foglalkozni
Ha diagnózist kapott,akkor biztos.
Viszont:nem érnek rá 6-8 éves koráig! Nagyon fontos a korai fejlesztés. Nagyon sokat tud fejlődni egy autista kisgyermek megfelelő kezekben. Pl autiszmus specifikus fejlesztésen.
Az én fiam ugyanez volt, de NEM autista. Voltunk vadaskertbe is, és szimplán csak megkésett a beszédfejlődése.
Az autisták nem, vagy csak nagyin rövid ideig tartanak szemkontaktust, nem szeretik a fizikai érintést. Én gyerekkorom ota ismerek egyet, az anyukája szerint a szobatisztaság és az ágytisztaság is jóval később alakul ki náluk. Szerintem furcsa, hogy ennyiből már autizmust mondanak, mert sajnos manapság minden második gyerekre rámondják, hogy autista, pedig ez egy sokkal összetettem zavar, ami gyerekkorban nehezebben kiszűrhető.
Az autizmus nem kinőhető, és sajnos, ha valaki megkapja ezt a diagnózist, az élete végéig rajta marad, még ha nem is ez a problémája.
"Az autisták nem, vagy csak nagyin rövid ideig tartanak szemkontaktust, nem szeretik a fizikai érintést. Én gyerekkorom ota ismerek egyet, az anyukája szerint a szobatisztaság és az ágytisztaság is jóval később alakul ki náluk. Szerintem furcsa, hogy ennyiből már autizmust mondanak, mert sajnos manapság minden második gyerekre rámondják, hogy autista, pedig ez egy sokkal összetettem zavar, ami gyerekkorban nehezebben kiszűrhető."
Ez ÍGY nem igaz!!!!
AZ autizmusnak rengeteg fokozata van és ez, amit írsz a súlyos(abb) formája!
A húgom kislánya autista, és még véletlen sem ilyen, neki semmi baja a szemkontaktussal meg az érintéssel, söt a szobatisztasággal sem volt semmi baj.
Ennek ellenére autista, csak enyhe formában, és nála más problémák voltak elötérben.
Viszont tényleg már három éves kortól lehet megbízhatóan diagnosztizálni és elkezdenia fejleszést. EZ nagyon fontos, hogy minél korábban megkezödöjön, mert ettöl függ nagyrészt, mennyire tanul meg a gyerek beilleszkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!