Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Biztos hogy autista?

Biztos hogy autista?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm gyereke aki 3,5 éves és még nem beszél teljes mondtaokban mármint szavakat mond meg stb szóval nem az hogy egyáltalán ne tudna beszélni csak hát a korához képest le van maradva, teljesen szobatiszta, imádja az állatokat,szeret mesét nézni játszani, mosolyog ránk, megölel,puszit ad,de ha valami nem úgy van ahogy ő akarja akkor nagyon hisztis enyhe dührohamai vannak,van hogy meghúzza anyukája haját stb....na és kapott egy papírt miszerint autista...most ez így mennyire lehet súlyos???kinoheti?
2018. szept. 4. 20:11
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem írni,hogy tart szemkontaktust,integet köszön sőt puszit admikor elköszön teljesen nyitott bár igaz hogy nagyon "rosszcsont" sokszor de nem akarom elhinni hogy ilyen hamar kimondják hogy autista
2018. szept. 4. 20:14
 2/16 anonim ***** válasza:
39%
Ki adta ezt a diagnózist?Számomra ez érthetetlen,hiszen kicsi még 5-6 éves korban a legkönnyebben diagnosztizàlható.
2018. szept. 4. 20:17
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is az autista NEM AZ, amit a legtöbben hisznek, nem dühöngö örült!

Másodszor az autizmus nem "kinöhetö" dolog, az ugyanolyan, mint a cukorbetegség, egy állapot.

Harmadszor igen nagy különbségek vannak az egyes autisták közt, a legtöbbröl nem is tudják, legfeljebb kicsit furcsa valakinek tartják.

Negyedszer az autista gyerekeknek nagyon fontos a korai diagnosztizálás, minél elöbb kezdik öket fejleszteni, annál jobban be tudnak illeszkedni a többiek közé.

Ötödször három évesen már egyértelmüen megállapítható, de több napos tesztsorozattal.

2018. szept. 4. 20:32
 4/16 anonim ***** válasza:
5%

6-8 éves kor előtt semmiképpen.

amiket leírtál, az mind belefér egy amolyan rosszcsont kölyökbe, én nem látok itt olyan hatalmas gondot. ha nem növi ki 6-8 éves korára se, akkor majd ráértek vele foglalkozni

2018. szept. 4. 20:37
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

Ha diagnózist kapott,akkor biztos.

Viszont:nem érnek rá 6-8 éves koráig! Nagyon fontos a korai fejlesztés. Nagyon sokat tud fejlődni egy autista kisgyermek megfelelő kezekben. Pl autiszmus specifikus fejlesztésen.

2018. szept. 4. 20:47
 6/16 anonim ***** válasza:
81%

Az én fiam ugyanez volt, de NEM autista. Voltunk vadaskertbe is, és szimplán csak megkésett a beszédfejlődése.

Az autisták nem, vagy csak nagyin rövid ideig tartanak szemkontaktust, nem szeretik a fizikai érintést. Én gyerekkorom ota ismerek egyet, az anyukája szerint a szobatisztaság és az ágytisztaság is jóval később alakul ki náluk. Szerintem furcsa, hogy ennyiből már autizmust mondanak, mert sajnos manapság minden második gyerekre rámondják, hogy autista, pedig ez egy sokkal összetettem zavar, ami gyerekkorban nehezebben kiszűrhető.

Az autizmus nem kinőhető, és sajnos, ha valaki megkapja ezt a diagnózist, az élete végéig rajta marad, még ha nem is ez a problémája.

2018. szept. 4. 21:23
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Még hozzáfűzném, hogy az autizmus nagyon jól fejleszthető és szintet tartható lenne, de itt MO-n még mindig kevés a lehetőség(ami van, az nagyon drága), ellenben külfölddel.
2018. szept. 4. 21:26
 8/16 anonim ***** válasza:
82%

"Az autisták nem, vagy csak nagyin rövid ideig tartanak szemkontaktust, nem szeretik a fizikai érintést. Én gyerekkorom ota ismerek egyet, az anyukája szerint a szobatisztaság és az ágytisztaság is jóval később alakul ki náluk. Szerintem furcsa, hogy ennyiből már autizmust mondanak, mert sajnos manapság minden második gyerekre rámondják, hogy autista, pedig ez egy sokkal összetettem zavar, ami gyerekkorban nehezebben kiszűrhető."

Ez ÍGY nem igaz!!!!

AZ autizmusnak rengeteg fokozata van és ez, amit írsz a súlyos(abb) formája!

A húgom kislánya autista, és még véletlen sem ilyen, neki semmi baja a szemkontaktussal meg az érintéssel, söt a szobatisztasággal sem volt semmi baj.

Ennek ellenére autista, csak enyhe formában, és nála más problémák voltak elötérben.

Viszont tényleg már három éves kortól lehet megbízhatóan diagnosztizálni és elkezdenia fejleszést. EZ nagyon fontos, hogy minél korábban megkezödöjön, mert ettöl függ nagyrészt, mennyire tanul meg a gyerek beilleszkedni.

2018. szept. 4. 21:52
 9/16 A kérdező kommentje:
Akkor csak én nem értem a betegség lényegét?? Mert a kisfiú akiről írok konkrétan nem hogy emberekkel de még állatokkal is olyan szinten mosolygós és kedves...én nem hiszem ezt el hogy csak mert nem beszél folyékonyan ezért autista
2018. szept. 5. 00:16
 10/16 anonim ***** válasza:
65%
De azért mert megkésett a beszed és hisztit vág le ha valamit akar nem autizmus. Ezt kb a gyerekek harmadára rá lehet húzni. Jó lenne tudni hogy mi alapján állapította meg ezt a szakértő. Nyilván nem kitaláció csak mi az amit te nem látsz.. Komolyan érdekelne..vagy ha valaki emiatt autista, ilyen enyhe fokon azt a gyereket mivel kell fejleszteni? Beszédindítás rendben van, más? Jár valahova?
2018. szept. 5. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!