Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A ti 3 evesetek sem engedi,...

A ti 3 evesetek sem engedi, hogy mellette tevezzetek vagy a hobbitoknak eljetek?

Figyelt kérdés
Tudom nekunk anyaknak semmi se jar. De ha neha napjan megis es bekapcsolom a tevet akkor a gyerekem szabalyosan terrorizal, nem engedi, hogy ertelmesen kikapcsolodjak, nezzek egy filmet vagy valami. Addig idegesit amig kikapcsolom a tevet. A ti gyereketek is ilyen?
2018. aug. 22. 21:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
14%

igen, vártam a lepontozást.

küzdjetek tovább a 2 percnyi nyugodt tévézésért, sziasztok!:)

2018. aug. 23. 08:24
 22/30 anonim ***** válasza:
75%
Három évesen a legtöbb gyereket pár percnél tovább nem foglalja le semmi (pláne nem otthon), plusz a jelenben élnek, nincs olyan, hogy majd (maximum akkor ha kakkukolva újra és újra figyelmezteted), hanem csak most. Persze azért sok függ a személyiségtől, babának is van, aki több ingerre, közelségre vágyik és van, aki jobban elmolyol magában akár csak a saját kezével. (Na meg az sem mindegy, mennyit alszik.) Szóval lehet kondicionálni, hogy hagyjon békén, mert mást csinálsz, de hacsak nem szeret rajzolni vagy legózni egyébként is, akkor büntetésként éli meg a társaságod megvonását, vagy ha szeret is magában pakolászni, akkor sem egy óráig lesz el, inkább az 5-10 perc a reális. Erre jó, ha van testvére, akivel pár perces váltásokban összeveszik és kibékül - bár az tuti jóval hangosabb. :)
2018. aug. 23. 08:27
 23/30 anonim ***** válasza:
81%
Érdekes, itt minden válasz csak rossz lehet. Ha valaki mást is csinál a gyerek mellett, akkor hanyag és lecarja, ha pedig folyamatosan a játszik és foglalkozik vele, akkor túltutujgatja. Pedig egyrészt ez nem csak fekete vagy fehér, nem csak szélsőségek léteznek, másrészt minden gyerek más, mások az igényei. Az én gyerekem szeret néha egyedül lenni, kifejezetten szereti időnként magára csukni az ajtót és hatalmasat játszik egyedül (3 éves szintén), olyankor ha bemegyek, ki is küld. De ezt nem én értem el nála sem azzal, hogy erőltettem, sem azzal, hogy szuperanya vagyok és rá tudtam szoktatni. Nem. Egyszerűen ilyen. A nővérem is ilyen gyerek volt, én viszont nyűglődtem azonnal, ha magamra maradtam. Mindig szegény tesómon lógtam, és azóta is jobban szeretek társaságban lenni, ő pedig inkább introvertált. Értitek? Ha valakinek nincs el egyedül a gyereke, az nem azért van, mert ő szr anya és nem tanította meg rá!
2018. aug. 23. 08:54
 24/30 anonim ***** válasza:
53%

22-es ezt honnan veszed? A legtöbb 3 éves már bőven eljátszik egyedül akár órákig. Ha nem is a legtöbb, de a fele biztosan.

Az én 3 évesem és a 2 évesem is eljátszik egyedül órákig, néha kirángatni alig tudom őket a játszótérre. Sőt van hogy kiviszi magával a játékát, mert nem tud leszakadni az éppen aktuális szerepjátékáról, és kint is folytatja. Ez szerintem teljesen általános jelenség, inkább az a ritkább, ha egyáltalán nem játszik el magában.

2018. aug. 23. 09:34
 25/30 anonim ***** válasza:
44%

Egyedül órákig egy 2-3 éves? Na ilyet meg én nem ismerek. Egyet sem. Pedig óvodai dolgozóként is van rálátásom.

Még hogy ilyen lenne a többség!

2018. aug. 23. 09:45
 26/30 anonim ***** válasza:
43%
Nem igazán, mert miután hazaért az óvodából és mi is a munkából, akkor együtt töltjük az időt, mint egy család. És eszünkbe sem jutna a gyerek ébrenléti idejében a tévét bámulni.
2018. aug. 23. 10:57
 27/30 anonim ***** válasza:
84%
Érdekes dolog ez. A mi gyerekünknek van igénye arra, hogy kicsit egyedül elmolyoljon igazából. Mármint nem egyedül egy külön szobában, hanem velünk, de egyedül játszani kicsit. Naponta 1-2 órányit most már így elvan (2,5 éves, nem jár minden nap közösségbe). A férjem otthonról szokott dolgozni, és amikor a gyerek is otthon van, akkor az alvásidőbe és erre az 1-2 órás egyedül játszásba belesűríti a dolgokat plusz estére, mikor elalszik a gyerek. A miénk fél 8-kor lefekszik, mert álmos. Akkor szoktam én is olvasni, akkor nézünk sorozatot, filmet a gépen. Hétvégén szokott lenni olyan, hogy a gyerek egy könyvet nézeget vagy más ilyesmi, a férjem olvas vagy dolgozik, és én is olvasok. Egymás mellett ülve szintén ilyen kb 1 órát, de akkor azért van, hogy engem nem hagy, mert nálam nincs ehhez szokva, mint a férjemnél.:)
2018. aug. 23. 11:13
 28/30 anonim ***** válasza:
49%
Nem olvastam a többi hozzászólást, de még a 6 èvesem mellett sem nézek ÉN tv-t, amit én szeretnék. Maximum együtt nézünk olyat, ami neki is való. Hobbi? Néha szoktam olbasni mellette, màr el van egyedül néha hosszabb ideig, de erre tervezni hobbit eszembe se jutna, örülök ha elvégzem nyugiban a házimunkàt vagy megiszok egy kávét. Egy három éves mellett szerintem túl sok énidőt szeretnél magadnak.
2018. aug. 23. 21:28
 29/30 Coffelia ***** válasza:
82%

Mi kb másfél éves koráig tudtunk bármi olyat nézni, amihez nekünk felnőtteknek volt kedvünk, mert addig egyáltalán nem érdekelte. Volt, hogy annyira fáradt voltam, hogy csak így tudtam ébren maradni, kizben meg hajtogattam a ruhákat, ő meg kúszogatott a szőnyegen.

Amióta érdekli a tévé, úgy kell lefejteni róla, és mivel kétéves dackorszakos, és félelmetesen okos, kész harc. Ki kellett húzni, mert megtanulta bekapcsolni és csatornát váltani, és még körmondatokban könyörögni is, hogy hadd mesézzen.

Szóval mióta ez van, azóta nem tudunk, nagy ritkán sikerül félszemmel végigfutnom a kedvenc főzős műsorom, de az értelmes filmek estére maradnak, alvás után.

Ami a hobbikat illeti, szerintem egyáltalán nem ördögtől való akkor olvasni egyet, vagy keresztrejtvényt fejteni, amikor a kicsi belemerült valamibe. De arra számíthatsz, hogy hamar kiszagolják, és szaladnak megnézni, mi az. Ez egy ösztön, tudni akarják, mit csinálsz, hogy utánozzák. Ezzel nem tudsz mit csinálni, bele kell nyugodnod. De minél nagyobb, annál inkább meg tudod beszélni vele, hogy foglalja el magát. Hogy milyen okból, azt te döntöd el, és semmi köze hozzá a gyk népének. Ha neked fontos egy kis kikapcsolódás, hogy embernek érezd magad, es utána jobb kedvvel folytasd a napot a gyerekkel, akkor nem fog belehalni a haromévesed se napi félórába, amit nem egymás szájában töltötök. Legfeljebb megtanulja lassacskán betartani mások határait. Kezdd apránként.

2018. aug. 23. 22:25
 30/30 anonim ***** válasza:
27%
Ne terrorizaljon mar egy 3 eves gyerek! Nem vagy a rabszolgaja. Mar reg meg kellett volna tanulnia, hogy melletted jatszon. Persze aki egy 50 nmes kert nelkuli lakoparkban lakik es nem foz hanem rendeli a kajat, es mindenhova autoval megy, az el sem tudja kepzelni, milyen haztartast vezetni. Naponta fozni, tomegkozlekedni, cipelni a boltbol, tobbszaz negyzetmetert rendben tartani. En ezt csinalom, a gyerek pedig kezdi megerteni, hogy hogyan alkalmazkodjon. Tud rajzolni, epitokockazni, gyurmazni egyedul, marmint mellettem. Ha zavar, raszolok.
2018. aug. 24. 13:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!