Mi a teendő a abban az esetben, ha egy körhintától felkavarodott gyomrú gyerek hány a játszótéren, majd elmegy?
Bocsánat, nevetséges kérdés lesz, gyerekem, tapasztalatom nincs.
Már felnőtt vagyok, de most eszembe jutott valami, ami olyan 9-10 éves koromban történt velem (nem tudom a kisgyerek kategória e még). Tehát ebéd után anyukám elengedett a hozzánk közel levő park játszóterére, és úgy teli hassal vagy fél órát szinte megállas nélkül pörögtem a körhintán. Mikor éreztem, hogy rosszul vagyok, leszálltam, néztem magam elé, majd ott helyben kihánytam mindet a murva szerű talajra, kb a játszótér közepére. Katptam egy zsepit egy anyukától, és hazamentem. Ilyenkor mit csinalnátok ti szülők, akik ott maradtok? Hazamentek? Vagy megpróbáljatok összetakarítani? Vagy csak szóltok a gyereketeknek hogy kerülje ki és annyi?
Ha jól van a gyerek, akkor a terméket vagy beterítem homokkal, vagy leöntöm egy rakat vízzel (csap általában van a játszóterek közelében), és nyilván szólok a saját gyerekemnek, meg az ismerősöknek (aztán majd terjed a hír arrafelé, aki nem látta), hogy eg ykicsit hanyagolják a pörgőhintát.
Van ilyen kisfiú a baráti társaságban, aki képes a sima hintától is hányni. Az anyja nem zavartatja magát, a kölök elintézi a fűre a járda mellett és játszik tovább. Mondjuk ez azért nekem így durva, nem is szeretem, ha ilyenkor együtt játszanak. Tudni kellene, hogy hol a határ. 1x még lehet véletlen, de ha már 2x előfordul, akkor gondolok arra, hogy a hasonló helyzetet kerülni kellene.
Nálunk is mehetnek a 10 évesek már egyedül a játszóra.
Ebben a szituban én is segítenék a gyereknek, és magam takarítanám el, ahogy tudom a hányást. De a gyerektöl ezt egyáltalán nem várnám el.
2. Vagyok
Azóta tipegő gyerekkel
Visszaszívom, amit az elején írtam.
Ahova költöztünk rendszerint egyedül vagyok a játszótéren felnőtt 10 másik gyerekkel a3-13 éves korig.
( döbbenet)
Tipegő, szobatisztasággal haladó. gyerekkel mindig van zacskó nálam.
Homokot szórnék és ha nem a szélén van és lehet homokozólapáttal, ami szintén mindig van nálam, a talajjal együtt, hogy hányásos ne legyen, felszedném a zacsiba, és kukába dobnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!