Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen érti meg, hogy...

Hány évesen érti meg, hogy "nem szabad"?

Figyelt kérdés
14 hónapos és ott tartunk, hogy kacagva csinálja azokat a dolgokat, amiket megtiltanék neki (konnektorba nyúlás, szemetesbe turkálás) tudom, hogy nem érti még a lényeget, de mikor lesz az amikor szót fogad?

2018. aug. 13. 18:05
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Én is feltettem ezt a kérdést 12-14 hónap körül.. 😄

A fiam most 19 hónapos, már szépen oda figyel a “nem”-re. Persze van hogy valamit nem hall meg, de úgy általánosságban nyitva van rá a füle és már nem játék.

2018. aug. 13. 18:15
 2/9 anonim ***** válasza:
52%

Ilyen idösen már böven tudnia kellen, valószínüleg te nem jól reagálsz.

Ha valamit nem akarsz, hogy csináljon, akkor elöször is meg kell elözni a tevékenységet, azaz amikor nyúl abba az irányba, akkor megfogod a kezét és határozottan (nem nevetve) mondod, hogy nem és elviszed onnan messzebbre. Ez azért fontos, mert így a tiltás a fejében a "rosszalkodás" ELÖTT jelenik meg.

Ha megvárod, amíg a tiltott valamit csinálja és utána szólsz neki, akkor idövel csak azt tanulja meg, hogy ha belemászott a szemetesbe, UTÁNA közni, hogy nem szabad, és így csak játék lesz számára az egész.

Másrészt következetesnek kell lenni, SOHA nem szabad megengedni a letiltott dolgot, mert ha csak egyszer is megengeded, akkor attól kezdve nem érvényes a tiltás számára.

Igen kiváncsi lennék, hogy HOGYAN tiltasz meg neki valamit is, hogy neki nevetös játék lesz belöle.

2018. aug. 13. 18:16
 3/9 anonim ***** válasza:
45%
Majd ha lesz előtte tekintélyed. Amíg kiröhög, addig nem fog hallgatni rád. Nagy összegben fogadni mernék, hogy ha az apja szól rá, arra hallgat. Ugye?
2018. aug. 13. 18:28
 4/9 A kérdező kommentje:
2-es úgy csinálom ahogyan írtad, 3-as nem, senkire sem hallgat, apjára sem.
2018. aug. 13. 18:34
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem soha
2018. aug. 13. 18:42
 6/9 anonim ***** válasza:
97%

Te jó ég! Hát én nem tudom nálatok hogy van ez (kedves válaszolók), de akit ismerek, hasonlóképp volt a helyzettel. Ugyanúgy nevetett a rászóláson az összes ismerős gyerek...

Amúgy én vagyok az első válaszoló.

A fiam igenis hallgatott rám, de játszott a határokkal és ezért volt vicces neki a dolog.. Szerintetek játékot csinálunk / csináltunk a rászólásból? Nagyon nem. Igenis erélyesen szóltam rá mindig. És elhúztam. Láttam, hogy mit akar csinálni és előtte szóltam stb. Egyáltalán nem tettem "rosszul", de a GYEREK - akinek minden játék ilyenkor -, ezt is játékra vette. Egészen addig, amíg nem tanulta meg, hogy már pedig egyáltalán nem vicces dolog és a nem az nem.

Ez igenis egy folyamat. Ha ez nálatok egyből ment, akkor gratulálok, tényleg nagyon ügyes gyerekeitek vannak.

2018. aug. 13. 18:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem meg pontosan érti, csak túl kíváncsi, túl izgalmas. Azt, hogy miért nem az majd később jön, de az én 10 hónaposom pontosan tudja mit jelent a nem ( használja is a kis kópé).

Én is úgy gondolom, hogy a titok a jó reakcióban, a következetességben és a tiltások minimalizálásában van. Pl nyilván nem nyúlhat a konnektorba, szemétbe. De ha egy pocsoját akar szétcsapkodni, ám legyen, ha egy tekercs wc papír vagy a reklámújságok bánják a délelőtti játékot na bumm.

2018. aug. 13. 22:32
 8/9 anonim ***** válasza:
51%
soha :D
2018. aug. 14. 07:52
 9/9 anonim ***** válasza:
41%
Ne aggódj kérdező hidd el jobb egy eleven, kíváncsi gyerek egy mujánál még ha neked így nehezebb is.
2018. aug. 14. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!