Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Háromgyerekesek, nagyon nagy...

Háromgyerekesek, nagyon nagy váltás volt a 3. gyerek? Pl. Nagyobb autó kell, stb.

Figyelt kérdés

A többletkiadásokra gondolok, illetve ahol kis korkülönbség van a három gyerek között?

Nekem pl. még a 2 nagy is pelenkás. Nyilván a 3 éves hamarosan leszokik, de egyelőre nincs rá megérve. Most belegondoltam, hogy 3 pelenkás az jó sok pénz...

Meg úgy minden.

2018. aug. 13. 12:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk négyen vannak, 2,5 év, másfél és, illetve 15 hónap a korkülönbség.

Egy 7 személyes egyterű autónk van, meg egy 5 személyes kis ócska, hétköznapi, helyi futkosásokra.

Nekünk a 2. gyerekünk fogja most szeptemberben kezdeni az egyetemet, a legkisebb meg a 10. osztályt.

Nem volt olyan nagy váltás a 3. gyerek, pl. akkor be is fértünk az akkori autónkba, később vettünk először 6, aztán 7 személyest.

Most, hogy már csak a 2 kisebb után tudjuk majd igénybe venni az adókedvezményt, kicsit nehezebb lesz, de megoldható.

Kisebb korukban mindenki járt zenére, különféle sportokra, van, amelyikük most is jár még.

Az egyetemi tanulmányaikat természetesen támogatjuk, itthonról járnak be az egyetemre, itthon megkapnak mindent. Nyáron diákmunkáznak is. Autót, lakást nem tolunk a fenekünk alá, mondjuk a legnagyobbnak már van autója.

2018. aug. 13. 16:28
 12/15 anonim ***** válasza:
29%

Telefon kocsi lakás? Mi vaaaan? Miért kellene nekem luxusban tartani a gyerekeimet?

Mi sem így nőttünk fel. Volt új és turkálós cuccunk is. Diákmunkaztunk 16 éves kortól. Egyetem mellett munka. Azért legyen már kozepút az 'érettsegire kocsi' és a '8 gyereket nevelek 1 szobában' között...

2018. aug. 13. 16:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok. Igen, az egyik válaszoló rátapintott, ahogy a gyerekek nőnek úgy lesz egyre nagyobb a kiadás rájuk. Mert az ember nem csak beleszüli a világba őket, hanem egy jó életminőséget is adna nekik. Egy cirkuszjegy is van vagy 1800-2000 / fő, egy nyaralás (belföld) 60e 1 hétre /fő (kb.), mozijegy 1500+kukorica, a ruhatárakról nem beszélve.

Évről évre több a ktg. a gyerekekre mert a világ meg drágul. És nem a lakásvásárlasról beszélek. Hanem a mindennapokról hogy ne a téren nőjenek fel, hanem igenis járhassanak moziba, vadasparkba, nyaralni. Van akinek ez számít.

Csak Ti tudjátok, tudjátok-e biztosítani ill. akarjátok-e.

2018. aug. 13. 21:06
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja, nálunk a 8 éves táncra jár. Havonta 4000 ft, verseny 2 hetente van, 1500 a versenydíj / verseny. Ez 7000 havonta együtt. És ez csak 1 gyerek sportja, és csak 1 sport, nincs mellette nyelv vagy különtanár (még).
2018. aug. 13. 21:09
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, tényleg a későbbiekben lesz a nagyobb kiadás.

De hogy saját példát is írjak: a kicsi 1 éves volt, amikor lecseréltük az autót 7 személyesre, de nálunk 4-4 év van köztük, így pl. a legnagyobbnak már semmi sem kellett. Viszont sokat utazunk, és vinnenk magunkkal meg egy embert. Ja, és mi a 3. előtt bővítettük a házat, még egy szoba és egy fürdőszoba lett kialakítva.

A pelenka havi koltsegebol nem jön ki semmi, ha a 10 évesnek számolom. A foci 5000/hó, az úszás szintén, de akkor még nem számoltam a hozzá tartozó ruha, cipő költségét, az uszodaberlet, a versenyek utazási költségét. (A pelenka nálunk havi 7-8000 libero akciósan). Itt akkor az iskola kéréseivel megugrik, főleg a szeptember- október, mert a beiskolázás és a tanulmányi versenyek díja ekkor jönnek.

A közepes még csak táncra jár, ez még kijön a pelenka árából, de az ovis költségekkel már nem (csoportpenz, ovimozi, színház havi 1 alkalom). Szeptembertől ő is kezd egy másik hobbit, annál havi 10ezerre számolunk pluszban átlagban.

Összefoglalva: nem karognak azok, akik a nagy költségvetéssel riogatnak. 3 gyerekkel drága az élet. Persze nem azt mondom, hogy nem lehet kevés pénzből megoldani, mert én is úgy nőttem fel, de a gyerek valahol sérül emiatt.

2018. aug. 14. 06:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!