Van valakinek tapasztalata szorongó gyereke?

A fiam szorongott,neki gyakran fájt a hasa,főleg reggel mikor iskolába kellett menni.Egyszer hazajött úgy,hogy nem szólt senkinek,aztán bepisilt éjjel 8 évesen.Na akkor háziorvos,pszichológus.
Nála a testvérféltékenység okozta ami azért volt érdekes mert már 2 éves volt a kistesó.
Egy-két hasfájásból nem lehet ilyen következtetést levonni.

7,5 éves. a nyáron 2 szakember mondta ki rá, hogy szorong. Én ezt pont nem vettem észre, de persze ők tudják.
A szorongás és a pánikbetegség azért két teljesen különböző dolog.
Ha csak rövid ideje van a gond, nem vinném még pszichológushoz, max a gyerekorvoshoz. Hasonló helyzetben voltunk (egyértelműen stressz miatt nem akart oviba menni, folyamatosan fájt a hasa, de ténylegesen fájt neki), akkor háziorvos elküldött laborba, uh-ra, mert ugye ki kell zárni mindent, végül az idő megoldotta átmenetileg. Más formában 1 évvel később ütköztek ki ugyanannak a dolgonak a következményei, ezzel már pszichiáterhez vittem, itt mondták rá, hogy szorong... de úgy tűnik, ő is az időre bízza a dolgot.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!