Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha érzékenyebb gyermek esti...

Ha érzékenyebb gyermek esti lefekvésnél elmondja mi bántja az óvodából, mi a jo tanács? Pl. X csúfolt, y nem játszott velem

Figyelt kérdés

Mindent a lelkére vesz, mellre szív, habár benne van a közösségi játékokban, rohangál, bujocsjázik a többiekkel,igazábol nem mimoza lelkü, viszont érzékeny.

Ötleteket várok mi a helyes reakcio, mi a helyes tanács ilyenkor a gyermeknek

Tulspilázott sajnálattal mártirnak sem szeretném nevelni, viszont szeretném ha tanithatnám arra hogyan dolgozza ezeket fel, hogyan elözze meg esetleg, stb

Mostanában a cenzurás szavakkal dobáloznak az ovistársai es nem ugy tünik mintha viccböl szorakoznának csak ezzel, hanem kimondottan bántásbol szánnák, mert a gyerekem a miértekre kbolyasmiket mond, hogy biztos azért mondta, mert mérges volt. A gyermekem még arra, hogy mivel válthatta, provokálhatta ki ezt a másikbol még nem tudja megfogalmazni a választ.(kiscsoport)

Eddig annyit tanácsoltam neki, hogy védje meg magát, szoljon a másikra hogy nem beszélünk csunyán, vagy szoljon óvónéninek, illetve ma reggel azzal inditottunk hogy megkerestük a csúnyán beszélö kislányt (aki azaz igazi eleven vöröshaju szeplös nagyszáju tipus)es az óvónök körében szoltunk neki hogy nem szabad csunyán beszélni es jeleztem azt is az ovonöknek hogy a gyerekemnek rosszul esik.

Erre ma megint csak azt mesélte hazafelé a gyermekem, hogy mégis csunyán beszélt továbbra is a kislány.

Ezek után csak annyit mondtam, nem kell vele játszani ha nem tetszik, sebaj, vannak sokan mások még az oviban, az ember megválogatja a barátait.

Szeretném valahogy az ilyen sérelmeit ugy kezelni tudni, hogy majdan már a sulira legalább erös(ebb)egyéniség válljon belöle, nem vehetem mindig elö a tanitoi segitséget sem, kisebb dolguk is nagyobb ennél

2018. júl. 5. 18:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
5# visszavontam a válaszom..egyeltalan nem kezeled jól. Amit most írtál az nagy butaság (a kérdésben valahogy nem szúrt szemet).. A mesékben általában aki szép az a jó és aki csúnya az a rossz. (pl. Hófehérke, Hamupipőke stb.). És ez sem igaz. Aki nem olyan szép az is lehet kedves, jó szívű stb. ugye ilyeneket nem adsz át a gyermekednek? Mert et nagyon rossz.
2018. júl. 6. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!