Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Apák, Ti melyik vécébe mentek...

Apák, Ti melyik vécébe mentek be a kislányotokkal?

Figyelt kérdés

Ha plázában, étteremben pisilni kell menni a kislányotokkal, akkor a férfi vagy a női wc-be mentek be vele? Én mindig csak egyszer használatos papírbilire ültetem rá, a férfi wc-be mentem be vele, és gyorsan elintéztük a kisdolgot valahol az előtérben. Persze ha van baba-mama szoba, akkor inkább oda megyünk be;).

Múltkoriban is így jártunk, de az ismerősöm megkérdezte, hogy miért nem a nőibe megyünk? Eddig fel sem merült bennem, de lehet benne valami... Ti hova mentek? :)

2018. jún. 24. 22:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%
Anyuka vagyok és csak fiaim vannak :) nem nekem szól a kérdésed, de vidd a nőibe. Annyit tennék a helyedben hogy mikor belépsz elnézést kérsz és elmondod hogy a kislányodat nem vinnéd a férfi mosdóba. Szerintem nincs ebben semmi rossz. A nőibe zárt ajtók mögött van minden a férfiaba a piszoár nyitott rész nem kislánynak való. Vagy becsukja a szemét amíg a zárható ajtós wchez értek. Kérdés az még hogx vajon a női wc tisztább?!?!?
2018. jún. 25. 07:44
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha van ra lehetőség a mozgássérült WC -t is jó lehetőségnek tartom.

A kisfiunk meg pelenkás és sok helyen a pelenkazo a női WC-Ben van. A férjem beviszi pelenkazni, de előtte beszól, hogy beviszi a babát pelenkazni. Meg sose szolta meg senki, inkább örülnek, hogy ő is pont úgy kiveszi a részét

2018. jún. 25. 07:57
 13/18 anonim ***** válasza:
59%

Az az igazság, hogy plázában sokszor koszosabb a női mosdó... a magukat igényesnek valló csinibabák sokkal igénytelenebbek, mint hinnéd.

Alapvetően én azt mondom emiatt, vidd oda, amelyik tisztább.

Ettől eltekintve (tételezzük fel a kultúrát) mozgássérült wc vagy pelenkázó, sok helyen szerencsére már van kisgyerekes wc is. Ahol nincs, inkább női, ott általában tágasabbak a fülkék (pakolni kell valahova a sok cókmókot, ugye :-D), és nem láthat a kislány kivillanó húsboltot akarva-akaratlanul. Ha szólsz, hogy bocsánat, kislánnyal jönnél be, szerintem senki nem fog egy rossz szót sem szólni.

2018. jún. 25. 10:47
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Az örök dilemma. Én egyedülálló anyaként nevelek egy fogyatékkal élő gyereket (de utálom ezt a szót, de mindegy), autizmussal(is)él, kívülről nem látszik rajta ugye semmi különös. Nem magasan funkcionáló, a spektrum "rosszabbik" felén van, önállóan rengeteg mindenre nem képes. No mármost 10 éves, én magam 40 múltam. Nyilván nem kísérhetem a férfi wc-be, de egy ekkora (látszatra egészséges) gyereket meg már megszólnak a nőiben és borzasztó fárasztó mindig magyarázkodni. Jómagam is a pelenkázós/kisgyerekes illemhelyet használom, sok helyütt egyben van a mozgáskorlátozottak számára kialakított résszel, de nem mindenhol elérhető ez sajnos. Alapon nem igen plázázunk, de rengeteg egyéb helyre azért járunk, nem élhetünk a 4 fal között (bár néha úgy érzem ezt már lassan elvárják tőlünk egyesek, mert csak a gond van a magunk félével szerintük) és ez is egy a sok megoldandó közül. Szerencsére azért egyre több helyen elérhető az említett kisgyerekes/akadálymentesített verzió. Mi értelemszerűen mindig is és most is a nőibe megyünk, ha nincs más megoldás, erre az említett esetre is inkább ez lehet a jó opció, hiszen ott fülkék vannak és biztosan lesz segítőkész nő/anyuka is, ha bármilyen "problémás" helyzet adódna. Ha ennél is nagyobb lesz,(most még elég kicsi, korához képest is, 1 kiló alatti koraszülött volt) akkor azért valószínűleg újratervezem, egy kamaszt már nem fogok becipelni a nőibe.
2018. jún. 25. 12:51
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Plázában nincs nálatok kisgyerekes mosdó? Ahová családok mehetnek be együtt? Ha nincs, akkor a mozgássérült mosdó szerintem is. Nekem fiam van (anyuka vagyok), nálunk pl. az uszodában az van kiírva, hogy 6 év felett nem mehet a fiúgyerek az anyjával a női öltözőbe, ez is nehéz kérdés...
2018. jún. 25. 13:36
 16/18 anonim ***** válasza:
69%

Férfibe...

Úgyis lát elég "pélót", ugyanis én hordom kéthetente úszásra, ahol ALAP, hogy velem jön az öltözőbe, mert egyedül nem képes még normálisan átöltözni, meg elpakolni.

35 Ffi

2018. jún. 25. 14:31
 17/18 A kérdező kommentje:
OK, köszi mindenkinek! :)
2018. jún. 25. 22:23
 18/18 anonim válasza:
51%

Igaz, én nem vagyok apa, de van egy barátom, aki a női mosdóba szokta vinni a kislányát. De ha van mozgássérült, vagy családi wc, akkor oda.

Most eszembe jutott amúgy az, hogy ez a barátom, mikor 14-15 évesek voltunk, bement a női mosdóba a kishúgával... Hát elég furcsán néztek az emberek. :D

Mindenesetre, ha lesz lányom, én is a nőibe viszem inkább. De talán még akkor is ha fiam lesz...

2018. júl. 19. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!