Hol találom meg a Diótörőt?
Figyelt kérdés
Csajkovszkij: Diótörője zseniális alkotás. Sok színpadi előadás készült belőle és még balettdarab is. Gyermekkoromba megvolt a mű mese, hangjáték formájában bakelit lemezen (1984-es kiadás, Tabay Ede). De sajnos elfelejtettem, hogy azt a darabot kik is szerezték. Annyira emlékszem, hogy egy bizonyos Drosselmeier volt a főszereplő, aki Karácsonyra ajándékozta Marikáéknak a Diótörőt, majd jött az Egérkirály. Hogy találok rá erre a hangjátékra?2008. okt. 31. 16:15
1/4 anonim válasza:
Beírtam a google-ba,hogy diótörő.Sok oldalt dobott ki nem tudom melyik szimpatikus számodra.A youtube-on is van egy Diótörő és Egérkirály-Álomtánc című ami 3,22perc.Ez ha tettszik a zenéjét feltudod venni mp3 formátumban.A hozzá való progi:mp3mymp3 2.0 ezt letöltöd és kész.A letöltéshez segítség:magyar nyelvű progi,(egy kis mancsra hasonlít az ikonja)a program segítségével bárhonnan még DVD-ről is feltudsz venni hangot,ja és ha lejárt a felvenni kívánt hanganyag újraindítás esetén összemixelheted az anyagot.Így a 3,22 percet akár 10 szer is felveheted és a részek folyamatosak lesznek.Remélem nem írtam túl bonyolultan.Írj és segítek ha szükséges.
2/4 A kérdező kommentje:
Sajnos az általad említett dal a "Diótörő és Egérkirály" c. családi musicelbe hallható, amit a Vörösmarty Színház adott elő: [link]
Nekem nem ez kell, hanem az ezen az oldalon található bakelit hanganyaga: [link]
Diótörő : Mesejáték / E. T. A. Hoffmann meseregényéből […] írta Tarbay Ede ; Csajkovszkij zenéjét áthangszerelte Takács György ; [ea.] Feleki Kamill [et al.] A 4191
Azért köszönöm a segítséget
2008. nov. 1. 05:35
3/4 anonim válasza:
Sajnálom,h nem tudtam segíteni.A Versenyutcai piacot és a Petőfi csarnokot próbáltad?Nem tudom,h Budapesti vagy e de én itt megnézném.
4/4 usztella24 válasza:
Sziasztok! Imádtam gyerekkoromban, tegnap megtaláltam a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!