Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinaljak, ha dobalozik a...

Mit csinaljak, ha dobalozik a 2 evesem ha azt mondom valamire hogy "nem"?

Figyelt kérdés
Még csak most tolti be a kettot. Minden tiltasra dobalozassal reagal, a keze ugyebe eso targyakat eldobja barmi az. Raszolas nem hasznal, konyorges, kiabalas se. Gondoltam hagyom hogy kitombolja magat de azt sem lehet mert mar egesz nehez targyakat is el tud dobni (pl a hintalovát), azert az sem jarja hogy tör zuz csak azert mert makacs es nem birja ha nemet mondok neki.
2018. jún. 14. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Ezzel vezeti le a feszültséget. Ha lenyugodott,nyugodt hangon magyarázd el neki,hogy nem szabad. De nem fog hatni. 2 éves...Beszèl már? Az èn lányom 27 hónapos,mèg nem mond semmit. Ő is dobálózik néha. Èn azt javaslom,előzd meg a dobálást! Ha ráazóltál,vagy megszidtad valamiért,és emeli a kezét,szólj rá,hogy "el ne dobd!",vagy valami ilyesmit. Sajnos,ezt nagyon sokszor el kell még majd mondanunk nekik,mire megértik,és szót is fogadnak.

Vagy vicceld el a dolgot. Èn úgy is szoktam nèha. Viccesen szólok rá. "Hú,el ne dobd,mert megeszlek",vagy ilyesmi. Legtöbbször ő is elneveti. Olyankor gyorsan tereld el a figyelmét mással,érdekesebbel. Sok sikert :)))

2018. jún. 14. 12:22
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk ugyanez a helyzet, csapkod, földhöz vég mindent. 22 hónapos, elég sokat beszél, de így is nehéz vele bírni. Az a baj, hogy nem tudja még kezelni az indulatait. Ugye ez még sok felnőttnek sem megy. Legyél türelmes. Én próbálom elmondani, hogy mit érez, pl rákérdeztek, hogy most dühös vagy? Vagy tudom, hogy most haragszol, de ez veszélyes, ezért nem engedhetem, és mindig kínálok alternatívát. Illetve próbálom kerülni a nem szót, mondjuk "tedd le, az apáé, és törékeny".

Megjegyzem így se könnyű, de néha használ.

2018. jún. 14. 12:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a leghatásosabb, ha elveszed tőle vagy megfogod a kezét. Ehhez persze folyton a sarkában kell lenni. Ebben a korban sajnos vagy szelektív süketséggel :) vagy még több rosszalkodással reagálnak sokszor arra, ha messziről rájuk szólsz, egyrészt igen, a feszkó miatt, főleg, ha nem tud még beszélni, nem megy egyedül... stb., másrészt mintegy kísérleti jelleggel tesztelgetve, hogy a "nem", az még mindig érvényes-e. Persze a magyarázat része is biztos átmegy majd egyszer... :), és valakinek könnyű elterelni a figyelmét vagy kikerülni a necces helyzeteket és folyton kompromisszumokat keresni... stb., de a legtutibb, ha fizikailag ott vagy és korlátozod az ilyesmiket.
2018. jún. 14. 13:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Te jó ég, a fiam csak 17 hónapos, de már nagyon ebben van...

Én is igyekszem kivenni a kezéből a dolgokat. És tudatosan minden kényes dolgot komód tetejére vagy szekrényre teszek.. Nagyon rossz látni, ahogy a könyveket, a gyümölccsel teli műanyag tányért vagy mást reptet, kikészít.. Úgyhogy ilyenkor elveszem tőle, rászólok.

Alapvetően igen, a feszültség levezetésére használja, de nem tudok ellene mit tenni. Kis idővel már rá tudom irányítani valami másra, de baromira nehéz..

Néha az válik be, hogy ilyenkor felkapom és bohóckodni kezdek vele. Egy ideig dacból nyöszörög, de aztán nevetni kezd.

2018. jún. 14. 13:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Másfél éves múlt az enyém. Ha nemet mondok ő is dobál. Így vezeti le a feszültséget, volt h nem engedtem neki akkor elkezdett sírni és látszott rajta h ez rosszabb neki mert nem tudja kiengedni a gőzt. Azóta hagyom inkább. Ő nem dobál még olyan nagy dolgokat nem is tiszta erőből, így még nem vészes. Mindig mondom neki h ne dobáljon ( úgyis eldobja) aztán igyekszem minél előbb megnyugtatni, megölelni. Ők még nem tudják h kell kezelni az ilyesmit, majd lassacskán rájönnek. Addig normál keretek között kell tartani ezt a dobálózósdit, már amennyire lehet.
2018. jún. 14. 14:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Elveszem tőle és mehet x percre a büntisarokba.

Nem az ellenkezés, hanem a dobálózás miatt.

Fiatalabbik öcsém egy ilyen "hiszti" alkalmával majdnem kidobta az idősebb öcsi szemét, úgyhogy én nagyon tiltom a dobálgatást.

2018. jún. 14. 14:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én kétévesem is dobál. Rászólok, megfogom a kezét, ha pont ott vagyok, elveszem tőle, amit dobált (vagyis nem adom vissza egy ideig), stb. Most már kevesebbet dobál, de fél éve csinálja ezt, és még csak most kezdem azt látni, hogy valamennyivel ritkább lett a dobálás.
2018. jún. 14. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!