Mit csinaljak, ha dobalozik a 2 evesem ha azt mondom valamire hogy "nem"?
Ezzel vezeti le a feszültséget. Ha lenyugodott,nyugodt hangon magyarázd el neki,hogy nem szabad. De nem fog hatni. 2 éves...Beszèl már? Az èn lányom 27 hónapos,mèg nem mond semmit. Ő is dobálózik néha. Èn azt javaslom,előzd meg a dobálást! Ha ráazóltál,vagy megszidtad valamiért,és emeli a kezét,szólj rá,hogy "el ne dobd!",vagy valami ilyesmit. Sajnos,ezt nagyon sokszor el kell még majd mondanunk nekik,mire megértik,és szót is fogadnak.
Vagy vicceld el a dolgot. Èn úgy is szoktam nèha. Viccesen szólok rá. "Hú,el ne dobd,mert megeszlek",vagy ilyesmi. Legtöbbször ő is elneveti. Olyankor gyorsan tereld el a figyelmét mással,érdekesebbel. Sok sikert :)))
Nálunk ugyanez a helyzet, csapkod, földhöz vég mindent. 22 hónapos, elég sokat beszél, de így is nehéz vele bírni. Az a baj, hogy nem tudja még kezelni az indulatait. Ugye ez még sok felnőttnek sem megy. Legyél türelmes. Én próbálom elmondani, hogy mit érez, pl rákérdeztek, hogy most dühös vagy? Vagy tudom, hogy most haragszol, de ez veszélyes, ezért nem engedhetem, és mindig kínálok alternatívát. Illetve próbálom kerülni a nem szót, mondjuk "tedd le, az apáé, és törékeny".
Megjegyzem így se könnyű, de néha használ.
Te jó ég, a fiam csak 17 hónapos, de már nagyon ebben van...
Én is igyekszem kivenni a kezéből a dolgokat. És tudatosan minden kényes dolgot komód tetejére vagy szekrényre teszek.. Nagyon rossz látni, ahogy a könyveket, a gyümölccsel teli műanyag tányért vagy mást reptet, kikészít.. Úgyhogy ilyenkor elveszem tőle, rászólok.
Alapvetően igen, a feszültség levezetésére használja, de nem tudok ellene mit tenni. Kis idővel már rá tudom irányítani valami másra, de baromira nehéz..
Néha az válik be, hogy ilyenkor felkapom és bohóckodni kezdek vele. Egy ideig dacból nyöszörög, de aztán nevetni kezd.
Elveszem tőle és mehet x percre a büntisarokba.
Nem az ellenkezés, hanem a dobálózás miatt.
Fiatalabbik öcsém egy ilyen "hiszti" alkalmával majdnem kidobta az idősebb öcsi szemét, úgyhogy én nagyon tiltom a dobálgatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!