Mi a kedvenc főtt étele a gyerekednek?
Szia! Mennyi idős a gyereked?
Mert a másfél évesem szintúgy válogat. Aztán rájöttem, hogy az a baja, hogy ő akarja etetni magát. Ha olyat teszel elé, amit akár kézzel is tud csipegetni, nem eszik nagyobb kedvvel? Pl fasírt, sült krumpli, rántott hús falatok?
A nagynak a csirkepaprikás, spagetti, spenót főtt krumplival, rántott csirkemell krumplipürével és borsóval, gombás-tejszínes hús.
A kicsinek a csirkés-borsós rizottó, és bármilyen tésztaétel (spagetti, spenótos tészta, lasagne, stb. egyedül a májat nem eszi meg).
10 és 2 évesek.
Egyébként a nagynak sokáig mániája volt a paradicsomos tészta, ami sima kifőtt spagetti tészta volt, a szósz pedig paradicsompüré rengeteg fokhagymával, olajon megfuttatva, kis vízzel főzve. Semmi hús, semmi fűszer, csak így, ennyi. Viszont én ezt megcsináltam friss paradicsomból is, azt is vígan megette, csak az volt a lényeg, hogy ne legyen darabos.
Esetleg próbáld meg te is teljesen homogénre főzni a szószt, hátha úgy megeszi. Vagy nem tudom, nálatok mi a paradicsomos tészta, ez, ami nálunk volt, vagy a bolti üveges spagettiszószos tészta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!