Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél éves kisfiam miért fél...

Másfél éves kisfiam miért fél fürdésnél?

Figyelt kérdés
Hétvégén mamánál aludt, persze fürdött is és azóta fél fürdésnél. Mi történhetett?
2018. máj. 22. 20:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a mamától?
2018. máj. 22. 20:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Most aludt ott először? Esetleg fürdésnél hagytad ott?-lehet azzal kapcsolja össze hogy utána nélküled alszik.
2018. máj. 22. 20:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem most aludt ott először, mama szerint minden rendben volt furdesnel...
2018. máj. 22. 21:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Nálunk egyik napról a másikra történt ilyen, kiderült, hogy a falban folyó víztől rémült meg, mikor a másikunk kezet mosott a wc-ben (érdekes, akkor figyelt fel rá először..) és sikítva csapkodott és nem lehetett megfürdetni utána. És minden egyes nap így volt.

De ennek volt oka. Nálatok nem lehet valami hasonló? Vagy magától a víztől fél? Nem akar bele menni vagy fürdés közben jön rá valami?

2018. máj. 22. 21:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem is akar belemenni, de előtte pedig alig várta a furdest. Meglatja a kadat már ordít. Nem tudom mi történt vele.
2018. máj. 22. 21:27
 6/10 anonim ***** válasza:

Az én fiam leülni félt kb másfél évesen, szó szerint zuhanyoztatni kellett, úgy jól elvolt. Pár nap alatt átment rajta. De hallottam már olyat, hogy a lefolyó víztől ijednek meg.

Ja ha már mama.. néha ott alszunk. Én is ott vagyok, szóval látom mi történik. Mamáéknál bojler van és a gyerek nem foglalkozott vele korábban. Egészen 2 éves koráig. Aztán nem tudom mi történt de ránézett és remegett és sírt. Mire legközelebb ott aludtunk, már nem félt.

2018. máj. 22. 22:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Nalunk is kb ekkor tajt volt egy ilyen idoszak. Leulni azota nem ul le hogy tud allni, de kb pont masfel evesen volt egy kattanas es orditas ment ha csak furdo kozelebe mentunk, pedig nem erte trauma. Mi cicamosdassal veszeltuk at, kb harom perc alatt lefurdettuk es kesz. Par het alatt lecsengett, azota ki se lehet robbantani megint a kadbol.
2018. máj. 23. 07:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Kb ennyi idős volt a kisfiam, amikor elkezdett attól félni, hogy ő is lefolyik a vízzel együtt a lefolyón. TÉNYLEG félt tőle, rettegett, kapaszkodott belém.

Néhány hétig eltartott a dolog, aztán ahogy jött, el is múlt.

(lehet, a mama viccesen beszólt neki valami ilyesmit, hogy kiszállásra bírja, és a gyerek meg komolyan vette)

Próbáljatok meg zuhanyozni, vagy együtt beülni a kádba, hogy lássa, nincs semmi baj.

2018. máj. 23. 08:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a mama molesztálta.
2018. máj. 23. 15:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Én azt próbálnám meg a helyedben, hogy a kedvenc fürdős játékait neki adnám, és mutatnám, hogy tessék, dobja bele a vízbe, menjenek előbb azok be a vízbe, aztán ő. Így látja, hogy bent várják a játékok, lehet bátrabban menne utánuk.
2018. máj. 24. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!