Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vegyem rá a 16 hónaposo...

Hogyan vegyem rá a 16 hónaposomat, hogy egyen?

Figyelt kérdés

Vegyük a mostani uzsonnát:

Csináltam tükörtojást, mellé paradicsom, kenyér, majonéz, sonka.

Ebből mit kér? Eleinte semmit. Én eszem meg. Majd nagy nehezen sikerül legalább a kenyeret neki imádkoznom. Abból is pár falatot evett meg és eldobta.

A napjaink úgy telnek, hogy reggel tejital, délelőtt kb semmi, bármivel kínálom. Ebédből ha intenzívebb ízű az étel (nem egy sajtos tejfölös tészta mondjuk) akkor abból eszik egy fél gyerek tányérnyit és estig szintén semmi.. Ha kínálom almával, zabkásával, tojással, szendviccsel, pogácsával bármivel, nem kéri.. Este ismét tejital.

Ó és igen, együtt eszünk, amíg ki nem bújik a székből.

Néha úgy veszem rá hogy egyen egy joghurtot, hogy ül a szőnyegen és játszik közben..

Normális ez, hogy javarészt csak kizárólag ebédel??? Meg a tejital ugye..

2018. máj. 5. 18:40
 1/5 anonim ***** válasza:
21%
Az édeset szeretik. Gyümölcs, befőtt.
2018. máj. 5. 18:53
 2/5 anonim ***** válasza:
54%
Éhen akar halni? Nem. Ő tudja, hogy mennyi kell neki, te se szeretnéd, ha más határozná meg, hogy mennyit egyél. Nem kell műsort csinálni a kajából, és nem kell játék közben mellékesen enni. Mikor eszünk, akkor eszünk. Megkínálod, nem kell, feláll. Majd a következő étkezésre megéhezik. Garantáltan nem fogja magát éhen halasztani.
2018. máj. 5. 18:58
 3/5 anonim ***** válasza:
34%
Ebédel és vacsorázik? Mert akkor szerintem nem nagy baj ha csak tejitalt iszik reggelire.
2018. máj. 5. 19:49
 4/5 anonim ***** válasza:
70%
Megkérdezhetem, hogy milyen magas és hány kiló?
2018. máj. 5. 19:57
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem, nem vacsorázik, hiába kínálom.

80 centi és 11,5 kiló volt egy hónapja.

Nem vékony, hurkás a lába is. Persze, látszik hogy nincs gond, de aggódok hogy egyáltalán nem változatos az étrend...

2018. máj. 5. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!