Könyvek ovisnak?
Sziasztok! Olyan könyveket keresek, mint pl. A Szent Johanna gimi.
Ami nem képes könyv, hanem inkább naplószerű.
Tudom, hogy nem való ovisnak. Azért született meg a kérdés. 😊
Bogyó és Babóca és hasonló képes könyvek már nem kötik annyira le és amúgy is kívülről tudja. Viszont este összebújva jó lenne olvasni.
Unokatesója olvasta Neki a SzJG-t, amiért odáig volt.
Én is olvastam, de azzal még pár évet várnék.
Szóval hasonlót keresnék.
Nalunk a Baratnom Bori sorozatkonyvek a menok.
Ha fiu akkor a Peti verzio.
Jó hallani, hogy valakinek ilyen problémája van! Én többnyire a "három mondatot se képes végighallgatni, csak a tablet érdekli" típusú gyerekekkel találkozom a munkám során.
Olvassatok Bálint Ágnest.
Mazsola
Mazsola és Tádé
Frakk, a macskák réme
Vagy Fésűs Éva: Csupafül könyvét.
A kisfiam nagyon szerette Vázsonyi Endrétől a Rémusz bácsi meséit is. Ez nem folytatásos történet, a meséket csak az azonos szereplők kapcsolják össze.
De olvashatsz neki Móra Ferencet is, A hatrongyosi kakasok könyvben óvodás korosztálynak való meséket találsz, Titulász bankója nagyobbaknak szól, ebben történelmi tárgyú elbeszélések vannak. Jó szókincsű, mesehallgatásban "edzett" nagycsoportossal ki lehet próbálni. A Mátyás király meséket például már a kisebbek is érdekesnek találják.
Az én lányom is szerette a Rémusz bácsi történeteit. Én is egyébként, pedig nem kötött le egy gyerekkönyv sem eddig. :)
3,5 éves korában még szerette az Annipanni & Boribon könyveket, utana jött a Bogyó és Babóca, majd az Anna Peti és Gergő könyvek, végül Bori. Azóta is Rémusz bácsi oda-vissza, a Magyar népmesék és Benedek Elek meséi. Mondjuk éppen elhagyja már az esti mesét, inkább beszélgetni szeret alvás előtt különbozo témákban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!