Helyes-e hagyni, hogy kisfiú az anyuka ruháit és sminkjét, ékszereit felpróbálja?
Nem a tiltástól/engedéstől lesz, vagy nem valaki homoszexuális, transzszexuális, stb. a nemi identitás nem ezen múlik. Ha így született, akkor nem lehet belőle kinevelni ostorral sem, a szexuális identitás nem egy rossz szokás, mint a körömrágás...
Egyébként mik a "transzvesztizmus veszélyei" ha már te olyan tájékozott és járatos vagy a világ dolgaiban?
Én hagynám, ahogy már írták, nem ezen múlik semmi. Ha hajlama van ilyesmire (amit nem gondolnék ebben a korban, teljesen normális, hogy egy gyerek hülyéskedik, próbálkozik, nem mintha felnőttként ne öltözhetne nőnek cosplay szinten. felőlem máshogy is, de a cosplay az igen ártatlan dolog véleményem szerint), akkor miért ne élje ki? Nem szeretem az ilyesmik elnyomását minden körülmények között. Mert hogy publikus esetekben problémát okozhat, az egy dolog, de otthon azért más. Ha ott sem vehet fel azt, amit akar, az már szerintem túlzott szigor.
Én is csináltam ilyeneket, az mellékes, hogy elvileg lány voltam, felnőttként nem festem magam és ékszert sem hordok, nőies holmikat sem. A gyerekkori utánozzuk-a-mamát játékok és a későbbi viselkedés nem különösebben függ össze.
"Ha így született, akkor nem lehet belőle kinevelni ostorral sem, a szexuális identitás nem egy rossz szokás, mint a körömrágás... "
Nem emberrel születik a nemi identitás, és a nemi orientácioó sem.
Hanem általában a 6. életévre fixálódik.
Hány éves pontosan a kérdéses gyermek? Ezt mindig jelezd, kedves kérdező. amikor gyermekekről teszel fel kérdést, mégpedig félév pontosan, ha kisgyermekről van szó, és hónap pontosan, ha 3 év alatti. (És a nemét is, ahogy megtetted.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!