Munka után játszotér? Hogy csinálják a dolgozo anyák?
Én kb 16:30-17 körül megyek a gyerekért, kb 20-30 perc vele az ut gyalog haza, gyakran bolt utközben, tele vagyok pakkokkal. Otthon kb este 7 vacsi,fürdés stb, este 9 alvás.
Nekem munka után energiám sincs játszotetezni, de mindig tele vannak a játszoterek de a ruházatbol itelve nem ugy néznek ki a szülők mint akik munkábol mentek (polo, melegito, leggings)
Csak furdal a lelkiismeret hogy en munkábol boltbol, gyereket ovibol felvéve nem tudok a játszora bemenni, mert haza akarok menni.
Mások hogyan csinálják akik dolgoznak?
Mivel a játszótérre a gyerekek nagy többsége chipsszel, csokival, lónyálakkal érkezik, így szerintem ezerszer jobb, ha én szendvicset készítek a gyereknek oda. Inkább azt egye.
15:30kor esznek a suliban. 17-17:30kor, amikor otthon vagyunk, még nem éhes. nekiáll rohangálni, meg még esznek is körülötte, így 6-f7 körül már enne szívesen. De haza még nem akar menni, hát vacsizik szaladgálás közben. Aztán még néh otthon apával és velem is (bár ilyenkor inkább már csak egy joghurtot pl).
A játszótérre meg igénye van suli után is, mint ahogy volt ovi után is. Más (nagyobb!) játékok vannak, kisebb a tömeg, nagyobb a tér.
És a cimborákkal amúgy is megbeszélik, hogy még délután találkoznak.
Szerencsére nálunk nem divat, hogy a játszótéren egyenek. Vizet visznek, van ott egy ivókút, és annyit úgyse vannak ott, hogy evés nélkül ne lehetne kibírni.
Tiszta kosz és homok a kezük, aztán azzal esznek. Jó esetben nem pisilik össze a kóbor macskák a homokozót, de azért erre is sok példa van. Egy nedves törlőkendő nem sokat ér.
Ezért nem eszünk a játszótéren. A gyerekek is megértették.
Vacsorázni együtt szoktunk. Végre mindenki otthon, rendesen le tudunk ülni az asztalhoz. Hétközben csak este van erre lehetőség. Ez pedig nekik is fontosabb, mint egy fél óra a játszótéren.
Szerintem ez a kötelező mindennapos játszóterezés már kicsit túl van tolva.
"Szerintem ez a kötelező mindennapos játszóterezés már kicsit túl van tolva."
függ ez attól is, hogy egy családi/sorházban laksz-e, ahol akár az utcára is ki lehet menni biciklizni, görkorizni, labdázni, vagy egy panel 4. emeletén... utóbbiból nem nagyon van más lehetősége a gyereknek, szülőnek, mint játszótérre menni, igen, minden nap. amikor csak lehet.
Én 4re megyek a kisfiamért. Szép lassan sétálgatunk, mindent megnéz, megáll, stb. Ha kéri, még lenn maradunk a játszótéren. De mindig kéri. A házunk előtt van a játszi, mellette egy kisbolt, illetve a hazajövős útvonalon egy pékség is. Ha kell, bevásárlunk útközben.
A cipőmet át szoktam váltani, tehát átöltözöm anyukába. A többit nem kell, farmerben dolgozom.
Figyu,semmi baja nem lesz a gyereknek,ha egész napi ovi utàn hazamentek és nem a jàtszóra.
Nekem olyan mintha a mai szülők meg lennének ijedve attól,hogy otthon legyenek a gyerekükkel "semmit csinàlva",értsd rajzolàs,tàrsas,együtt főzés stb..Mindig kell valami program különben ajjaj mi lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!