Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezt tényleg elszúrtam, nem...

Ezt tényleg elszúrtam, nem kellett volna ezt mondani/"megtanítani" neki?

Figyelt kérdés

3 és fél éves kisfiam nagyon szereti az édességeket sajnos... bármennyit megenne szerintem ha nem korlátoznánk. Én elég keveset engedek neki, mert sajnos én nagyon hízékony alkat vagyok, sokszor volt problémám a súlyommal életem során, nagyon nehezen fogyok, most is jócskán van rajtam felesleg (a kistesó tavaly született, azóta nem tudtam még igazából lefogyni, 88 kg vagyok..)

Tegnap hazaértünk az oviból, és a kisfiam éppen édességet követelt, úgy, hogy már megevett egy krémtúrót, és én ezen felül már aznapra nem akartam neki adni mást. Kicsúszott a számon, hogy nem akarom, hogy kövér legyél... Le sem esett hogy ő még azt sem tudja mi az... de rákérdezett, hogy mi az hogy kövér? Ezt pedig bevallom elég hülyén magyaráztam meg, azt mondtam, hogy akinek nagy a hasa, és magamat hoztam fel példának, hogy mint anyának...és hogy nem akarom, hogy neki is ilyen legyen, mert nem egészséges, én is le akarom adni, azért is nem szoktam csokit enni... akkor engem döbbenten hallgatott, nem mondott semmit. A férjem mondta, hogy fürdés közben őt kérdezgette, hogy anya kövér? És hogy az miért nem egészséges? És hasonlókat... És a férjem utána jól leszúrt hogy ezt nem kellett volna mondani a gyereknek, és nem kellett volna neki magamra ilyet mondani... Tényleg elszúrtam? Ezt ti hogy tennétek jóvá?... Mondanátok a gyereknek valamit?...

2018. ápr. 19. 12:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez amit a kérdező ír tényleg alkati kérdés egyébként, ha úgy tetszik genetika, nekem van olyan barátnőm aki pusztítja a nutellát szó szerint, nem mozog semmit, és elmehetne topmodellnek. Ilyen alkat. És én is ismerek ellenpéldát is aki ugyanennyitől mint ő eszik már lenne vagy 150 kiló.
2018. ápr. 19. 13:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Pajzsmirigy-alulmukodesem van, ezert tudom, miert nem ment lentebb a sulyom a feher liszt, cukor, rizs, krumpli, adalekanyagos etelek kerulese mellett sem ugy, ahogy szerettem volna. Sporttal, hormontornaval, szigoru dietaval normal BMI also-kozepso tartomanyaba sikerult tornaszni magam. Tipikus tulmukodeses tunet pedig, ha valaki nagyon sokat eszik, megis vekony, mert tulmukodesnel az anyagcsere is nagyon gyors. Szoval ezen a terenis erdemes esetleg informalodnod.

A gyerekkel meg, ha o maga felhozza, nyugodtan beszelgetnek a koversegrol a sajat szintjen, es beszelnek neki rola a helyedben, hogy te is egeszsegesebb szeretnel lenni, konnyebben sportolni, jol erezni magad a borodben, beleferni a ruhakba, sokaig elni, egyutt mozogni.

2018. ápr. 19. 14:41
 13/14 anonim ***** válasza:
30%
Ja es ami meg nekem bevalt, a boltban nem megvenni. Ott kell erosnek lenni, es venni helyette mondjuk gyumolcsot. Vagy ha az nem megy, akkor elso lepeskent kompotot, vagy hazilag gyartott tejberizst. A cukor komoly fuggoseget is okoz, ezert erdemesebb fokozatosan csokkenteni, lecserelni masra, en pl. mezzel, banannal vagy aszalt gyumolccsel edesitek.
2018. ápr. 19. 14:46
 14/14 anonim ***** válasza:
A legjobb szandekkal mondom, h probalj napi 20 perc kardiomozgast vegezni. Adj neki 1-2 hetet, es meglatod mit muvel az anyagcsereddel. A napi teendok mint gyaloglas, cipeles, bringazas (ahol ugye lassitasz, megallsz) nem szamitanak. Ennek az a lenyege, hogy elerj egy pulzusszam novekedest, amit az edzes ideje alatt megtartasz. En azert ajanlom a szobabiciklit mert azt nehez "elrontani", kicsi a serules eselye. A tested hozzaszokik ahhoz, hogy intenziv terhelesnek van kiteve, es elkezdi ledobni a kilokat.
2018. ápr. 19. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!