Ezt tényleg elszúrtam, nem kellett volna ezt mondani/"megtanítani" neki?
3 és fél éves kisfiam nagyon szereti az édességeket sajnos... bármennyit megenne szerintem ha nem korlátoznánk. Én elég keveset engedek neki, mert sajnos én nagyon hízékony alkat vagyok, sokszor volt problémám a súlyommal életem során, nagyon nehezen fogyok, most is jócskán van rajtam felesleg (a kistesó tavaly született, azóta nem tudtam még igazából lefogyni, 88 kg vagyok..)
Tegnap hazaértünk az oviból, és a kisfiam éppen édességet követelt, úgy, hogy már megevett egy krémtúrót, és én ezen felül már aznapra nem akartam neki adni mást. Kicsúszott a számon, hogy nem akarom, hogy kövér legyél... Le sem esett hogy ő még azt sem tudja mi az... de rákérdezett, hogy mi az hogy kövér? Ezt pedig bevallom elég hülyén magyaráztam meg, azt mondtam, hogy akinek nagy a hasa, és magamat hoztam fel példának, hogy mint anyának...és hogy nem akarom, hogy neki is ilyen legyen, mert nem egészséges, én is le akarom adni, azért is nem szoktam csokit enni... akkor engem döbbenten hallgatott, nem mondott semmit. A férjem mondta, hogy fürdés közben őt kérdezgette, hogy anya kövér? És hogy az miért nem egészséges? És hasonlókat... És a férjem utána jól leszúrt hogy ezt nem kellett volna mondani a gyereknek, és nem kellett volna neki magamra ilyet mondani... Tényleg elszúrtam? Ezt ti hogy tennétek jóvá?... Mondanátok a gyereknek valamit?...
Pajzsmirigy-alulmukodesem van, ezert tudom, miert nem ment lentebb a sulyom a feher liszt, cukor, rizs, krumpli, adalekanyagos etelek kerulese mellett sem ugy, ahogy szerettem volna. Sporttal, hormontornaval, szigoru dietaval normal BMI also-kozepso tartomanyaba sikerult tornaszni magam. Tipikus tulmukodeses tunet pedig, ha valaki nagyon sokat eszik, megis vekony, mert tulmukodesnel az anyagcsere is nagyon gyors. Szoval ezen a terenis erdemes esetleg informalodnod.
A gyerekkel meg, ha o maga felhozza, nyugodtan beszelgetnek a koversegrol a sajat szintjen, es beszelnek neki rola a helyedben, hogy te is egeszsegesebb szeretnel lenni, konnyebben sportolni, jol erezni magad a borodben, beleferni a ruhakba, sokaig elni, egyutt mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!