Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hányszor szóltok rá a...

Ti hányszor szóltok rá a gyereketekre egy nap?

Figyelt kérdés

Akár erősebben is. Van egy másfél évesem. Minden áldott nap a déli altatás min egy óra, a végén fenyegetőzök, hogy mehet egyedül is aludni. Ilyenkor általában fél perc alatt el is alszik. Ez engem nagyon bánt, nem szeretném ha mindennap idáig jutnánk. Amúgy a nap nagy részében tündéri, cuki, együttműködő, de ha nem... akkor a jó isten irgalmazzon, mert olyan frekvencián tud sikítani a semmin, hogy nincs az az ember aki ezt ép ésszel bírná. Néha már nem bírom türelemmel és kiakadok, elmondom neki hangosabban hogy mi a helyzet ès mi lesz ha nem fejezi be. Ez àltalàban hatásos.

Szóval ti hányszor szóltok rá a gyereketekre egy nap, akár erősebben is? Nem féltek, hogy hosszú távon lelki kárt okoztok neki? Mert èn nagyon. :(

2018. ápr. 15. 13:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
Előző vagyok, nekünk is az vált be , hogy nem sokat vagyunk itthon, tulajdonképpeni pár hónapos korától mindig viszem valahova, egyedül nevelem, nekem is kell a társaság különben megőrülnék éjjel-nappal egyedül. Semmi rokon, senki nincs. Úgyhogy nekünk ez jól be is vált. Viszont amikor otthon maradunk egész nap, mint például ma , akkor engem is teljesen kikészít, egyszerűen unja magát. Most is már alig várom a holnapot, hogy végre mehessünk. ( most esik az eső, és vasárnap nem jó a közlekedés-külföldön élünk )
2018. ápr. 15. 14:22
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
És a válasz lemaradt. En nem attol félek hogy én okozok neki lelki károkat hanem attol hogy én végzem pszichiátrián.
2018. ápr. 15. 14:23
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Azert kérdeztem mert az én anyukám állandóan ordibált, és hát olyan is a kapcsolatunk. Bár ő sosem kért bocsánatot és soha nem guggolt le elém, hogy megbeszéljük a dolgokat...
2018. ápr. 15. 14:33
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Másfél éves lányom van. Hát az egész nap kb abból áll, hogy ezt ne csináld, azt ne csináld. Már minden olyat elpakoltam amit le tudna rántani, szét tudna szedni stb. szóval ebből a szembontból “bababiztos” a házunk. De most az a legújabb, hogy mindenhova felmászik (aminek persze esés a vége, aztán nagy sírás). Van, hogy határozottabban szólok oda, de sokszor az sem hatásos, ugyan úgy folytatja. Vagy megsértődik és azért üvölt.
2018. ápr. 15. 14:45
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyukám nem ordibált, anno velünk, viszont mégsem olyan jó a kapcsolatunk. Nem ezen múlik. Ezzel a bocsánatkérés dologgal meg vigyázni kell, mert ha valamit nem szabad, és rákiabálsz aztán még te kérsz bocsánatot, akkor összezavarodik hogy akkor most szabad e vagy nem vagy most te voltál a hibás? Erre figyelj.
2018. ápr. 15. 14:51
 16/21 anonim ***** válasza:
81%
Sajnos en ugy kepzeltem ezt a kisgyerek kort h majd meselunk, mondokazunk, tok jol elleszunk. Ehhez kepest a konyvet odavagja, a mondokat meghallgatja 1szer aztan rohan inkabb rosszalkodni...mindig ugy erzem en vagyok a "ROSSZ" aki mindent csak megtilt...mar annyira varom hogy legalabb beszeljen, vagy konkretan megmondja hogy mit van kedve csinalni, mert egyelore ugy erzem hogy van egy gyerekem akivel egyutt elek de egyszeruen nem talaljuk meg a kozos hangot. O nem ert, en nem ertem. Tudom hogy meg kicsi de mar megorulok hogy egesz nap csak halandzsazik. Mar nagyon kivagyok lelkileg emiatt. Ugy erzem a vilag minden energiajat belefektettem es semmi latszata nincs...:(
2018. ápr. 15. 14:56
 17/21 A kérdező kommentje:
Ugyanígy érzem utolsó válaszoló! Voltan tévképzeteim, aztán megszületett szélvész kisasszony és borult minden.
2018. ápr. 15. 14:59
 18/21 anonim ***** válasza:
80%
Napi szinten rájuk szólok, de közel sem annyiszor mint ahányszor szeretnék, vagy kellene. És van, hogy kiabálok is velük. Ami veszélyes rájuk, azt tiltom, azon kívül majdnem mindent szabad. Ennek az a következménye, hogy viszonylagos rendetlenségben élünk. 4 és 1,5 évesek. Szerencsémre szófogadó gyerekek, de hiszti előfordul (napi szinten.) Alapvetően könnyű velük azóta, amióta két aranyszabályt magam előtt tartva nézek rájuk: 1. Most alapozom meg a későbbi jó viszonyunkat, 2. Rohan az idő, nem sokáig lesznek ilyen kicsik, ki kell élvezni a jót és a kevésbé jót is.
2018. ápr. 15. 15:22
 19/21 anonim ***** válasza:
64%

A napjaink, a Ne, Nem szabad és hozzá üvöltéssel telik. 2 éves fiú

Sehová nem merünk elindulni mert hiszti van. Ha nem az van amit ő akar üvölt, karmol, harap visít.Játszótéren esély sincs 10p tovább mqradni. Mindent csinálna csak azt nem amit lehetne. Hogy neveljem, ha nem engedem pl felmászni a polcra amiért úgy visít mint akit műtenek??

Remélem egyszer kinövi

2018. ápr. 15. 17:27
 20/21 anonim ***** válasza:
65%

Szintén másfél éves. Fiú.

Egyszerűen rosszcsont lett! Nagyon! Folyamatosan pimaszkodik és olyan dolgokat csinál amit nem lehet.

Napi 50 “nem” a minimum.

A Nemek: konnektor piszkálás, tv ütögetés, UPC kábel felszedése a szőnyeg alól, könyvespolc szét dobálása, radiátor csapkodása különböző eszközökkel, stb.

Hiába pakolok mindent feljebb, ennél jobban már nem tudunk...

2018. ápr. 15. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!