Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen vérfolt a lepedőn lehet...

Ilyen vérfolt a lepedőn lehet fogzástól?

Figyelt kérdés
Ilyen volt reggelre a lanyom lepcsije (1.5 eves). Egyszer mar volt ilyen neki de azota eltelt 3 honap es nem volt azota. A tesoja lazas es ejjel o is belazasodptt egyebkent (a tesoja hanyt is) nem tudom lehet e osszefugges. Multkor mikor ilyen volt a lepedoje kis kohogest leszamitva egeszseges volt. Ma megyunk dokihoz egyebkent csak addig is idgesit..hatha valaki talalkozott ilyesmivel
2018. márc. 28. 08:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem is véres nyál. A lepcsin pedig a felnőttek itt azért értetlenkednek, mert a lepcsi és a lepedő pont ugyanannyi betű, 6 mindkettő, így aztán végképp értelmetlen becézgetni, hisz sem szóban, sem írásban nem rövidíted vele le, cserébe viszont az anyanyelved megcsúfolása, ami idiótán hangzik és teljesen felesleges.
2018. márc. 28. 10:02
 12/21 A kérdező kommentje:
oké. azért nem baj ha emiatt nem akasztom fel magam ugye?
2018. márc. 28. 10:07
 13/21 anonim ***** válasza:
59%
Nem ne akaszd fel magad de próbáld kerülni az ilyen szavak hasznàlatat.Legalàbb a gyerekeid èrdekèben.
2018. márc. 28. 10:32
 14/21 anonim ***** válasza:
71%
Igen, ez vércsi, moscsi ki !
2018. márc. 28. 10:35
 15/21 anonim ***** válasza:
Haha mekkorát röhögtem :D ez kemény :D
2018. márc. 28. 12:41
 16/21 A kérdező kommentje:
ha valakit a Magyar nyelvtanon kívül a dolog egészségügyi háttere is érdekel - amiről egyébként a kérdés szólt volna... - afta a bűnös. Állítólag az vérezhet is. Van pár a torkán
2018. márc. 28. 12:45
 17/21 anonim ***** válasza:
26%

Gondolom aki ilyenen fennakad, az nem mond turit csak turkálót, cica helyett macskát mond, rugi helyett rugdalózót, cigi helyett cigarettát, baci helyett bacilust, huh folytatnám estig. Drágaságok! A szókincsünk nagyrészét mind becézitek, igen, ti is, csak mivel azok "elhíresültebb" becézések, fel sem tűnik nektek. És itt most tök lényegtelen a szó hossza, egyszerűen az embernek néha egy becézett alak jön a szájára. Ezért beszólni valakinek sekélyes, gyerekes, felesleges.

Fogzástól nem tapasztaltam még ilyet, taknyos-orrverzéstől már igen.

2018. márc. 28. 13:56
 18/21 anonim ***** válasza:
64%
Nem akadt fent rajta senki igazán kedves utolsó, a legtöbbünk tréfásan említette meg és jómagam előtte elsősorban a kérdésre válaszoltam. Amúgy a példáid pont nem jók. Az említett szavak amiket írtál rövidítések is egyben, mindegyik rövidebb is az eredetinél és nem becéző alak, nem csi és egyebek. Tréfálkozunk mi magunk is. Viszont itt egy lebutított alakot, ami ippeg pont annyi betűs mint az eredeti szó, már tényleg a nyelv megcsúfolása alkalmazni. Beszélni tanuló gyerek, persze, hogy cicát mond macska helyett,sőt a felnőtt is, de semmiképp sem azt, hogy macskcsi, amit pont annyi idő és energia leírni és kiejteni, mint az macskát, az eredeti szót. A becézés, rövidítés pont e miatt alakult ki, hogy könnyebben kiejthető, rövidebb szót talál ki a köznyelv az egyszerűség kedvéért. Könnyebb gyorsabb a rugi, mint a rugdalozó, de te sem használnál rugcsikát helyette. Nincsen evvel semmi gond alapon, de lássuk be, manapság már mindent kicsinyítő képzővel ellátni, mert miért ne, érthetetlenné zanzásítja a nyelvünket tök feleslegesen, ettől még mindenkinek jogában áll, de akkor is ostobán hangzik és felesleges. Minek lebutítani minden szót ennyire, hogy szótár kelljen hozzá lassan, ki mire gondol?
2018. márc. 28. 14:44
 19/21 anonim ***** válasza:
40%

Utolsó, nekem meg a te szavaid ellen vannak ellenérzéseim, példa: nem "evvel", hanem "ezzel". Te nem becézgeted ezt a szót hanem konkrétan nyelvtanilag hibásan használod. Ez SOKKAL rosszabb, mint a becézgetés, mert az szubjektív, de a hibás helyesírás az mindenképp rossz.

Más: az "ippeg" szó nem hibás, de felesleges irodalmiaskodás. Az "éppen" is megfelelő lett volna. A felesleges irodalmiaskodás is olyan "minek?" kategória, mint a "lepcsi".

2018. márc. 28. 15:23
 20/21 anonim ***** válasza:

Rendben, ez már tényleg elment más irányba, de ha már nyelvtannácit játszunk, akkor guglizz utána te magad is, mielőtt bárkit kioktatsz. A magyar nyelv szabályai szerint az "evvel" éppen olyan helyes, mint az "ezzel", csupán semelyik sem rossz, nyelvtanilag pedig még véletlenül sem hibás, attól mert azt hiszed. Bizonyára tele vagyok magam is hibákkal, mint minden ember, de a nyelvtanom rendben van, abban biztos vagyok. Egy kis olvasnivaló. Elfogadok bármilyen véleményt, de azt nem, hogy nyelvtanilag hibásan írok/beszélek és szerencsére ezt nem is te döntöd el. Részemről lezárva. Kis esti nyelvtan, mielőtt bárkit kioktatsz a téveszméiddel: "Az az és az ez mutató névmás -val/vel ragos alakjának két formája van a magyar nyelvben: azzal – avval, ezzel – evvel. Melyik a helyes? – szokták kérdezni.

A választékosabb, igényesebb stílusban inkább a z-s változat járja, sőt talán a gyakoribb is, tehát azzal és ezzel, de természetesen a v-s változat is kifogástalan: avval, evvel. Az azzal és az ezzel esetében előreható (progresszív) hasonulásról van szó, vagyis a szótő z-je hasonul – előrefelé – a rag első hangjához: az + zal. A rag v-je z-vé válik. Újabban azonban fordítva történik, a -val -vel rag v-je visszafelé hasonul, hasonítja a szótő z hangját: avval, evvel. Ezt a hasonulási formát visszaható vagy regresszív hasonulásnak nevezzük."

2018. márc. 28. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!