Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak ha a két idősebb...

Mit csináljak ha a két idősebb lányom kiközösíti a legkisebbet?

Figyelt kérdés
Az ikreim 8 évesek, a legkisebb lányom 6 éves.Az ikreim között mindig is nagyon erős kapocs volt, mindig összhangba vannak, mindig együtt játszanak, beszélgetnek.Viszont valahogy a kicsivel szinte soha nem foglalkoznak, ha odamegy hozzájuk a kicsi játszani akkor ők kivonulnak a szobából vagy csak sziplán elkezdenek valamilyen sulis témáról beszélni amihez a kicsi még nem tud hozzászolni.Bármikor viszem őket játszótérre és valami konfliktus történik pl. a elveszi a lapátját az az egyik ikernek egy gyerek, egyből rohan oda a másik is bevédi, viszont multkor amikor a kicsit megdobta egy másik gyerek homokkal, a tesói csak elfordultak és úgy csináltak mintha semmi sem történt volna.A kisebb lányomat mostanában szomorúnak látom és tanácstalan vagyok.Múlt héten beszélgettem egyik barátnőmmel aki gyerekorvos és ő mondta azt, hogy ahol 3 gyerek van ott általában egyet ki szoktak közösíteni.
2018. márc. 24. 08:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

Izgalmas lenne kipróbálni olyan helyzeteket, amiben hangsúlyos az egyén (nem a csapat). Például olyan "kiváltságokra" gondolok, hogy hetente 1x mindenki eldöntheti mi legyen a kaja, vagy egyik maradhat fent tovább, vagy egy mehet a nagyihoz, vagy valaki elmegy apával sütizni.

Valószínűleg az ikrek a helyzetből adódóan mindig együtt voltak kezelve, ritkán van olyan, hogy egyik iker legyen együtt a kicsivel. Ennek hiányában meg talán nehéz kialakítani kapcsolatot a kistesóval.

A kicsinek meg fontos, hogy legyenek családon kívűli barátai is, ahol nem az ikrek árnyékában él, hanem önmaga lehet.

2018. márc. 24. 10:26
 12/17 anonim ***** válasza:
69%
Beszélgess sokat a két nagyobb lányzóval. Türelem játék lesz, de meg kell érteniük hogy nem ez a helyes viselkedési forma. Igazából ez egy régóta fennálló probléma amit Te csírájában nem fojtottál el, hanem rájuk hagytad, és pont ezért lesz nagyon de nagyon nehéz. Nem nekik kell foglalkozni vele, de nem is zárhatják ki mindenből. A 6 éves mit lát? A két nagyobb egész nap együtt játszik, vele meg csak Te. Persze hogy ez nagyon rosszul esik neki , mert szívesebben játszana Ő is gyerekekkel. Az meg hogy barátnő, oviscsoporttárs néha átmegy játszani az ezt a problémát nem oldja meg, mert mindig nem lehet ott valaki nálatok. Ő most teljesen kirekesztve érzi magát. Próbálj meg együtt leülni a 3 gyerekkel játszani, valami olyat amiben muszáj hogy mind a hárman együtt működjenek, beszélgess velük úgy hogy mind a hárman ott vannak, meg csúnya dolog de az ikreket kicsit szét kell robbantani egymástól, és ezt csak következetesen lehet csinálni.
2018. márc. 24. 10:34
 13/17 anonim ***** válasza:
45%
6 évesen sem rekesztettem ki senkit, nemhogy 8 évesen... Nevelési probléma...
2018. márc. 24. 14:38
 14/17 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem meg beken kell oket hagyni. En egesz eletemben azt hallgattam hogy mekkora szemet vagyok hogy nem szeretem elegge az ocsemet, nem jatszok vele, nem vagyok eleg egyutterzo. Ettol nem lett jobb. Attol meg h van 3 gyerek az nem azt jelenti hogy legjobb baratnak kell lenniuk. Ahogy nonek ugyis jobban fogjak ertekelni egymast- kamaszkorukra mar teljes egyetertesben fognak a szuleik velemenye ellen fordulni, ne aggodj :D
2018. márc. 24. 14:55
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
Én biztos hogy nem hagynám hogy eddig fajuljanak a dolgok. Nagyon erős kapocs ide vagy oda, ezek full kretének. És te meg hagyod hogy szegény kicsi lány ilyen környezetben nőjön fel. Sürgősen kezeld a helyzetet, különben pár év és eret vág magán szegény lány! Neked hála egész életében depressziós lesz!
2018. márc. 24. 16:57
 16/17 anonim ***** válasza:
36%

Engem is kiközösített a két nagy tesóm. Kicsiként rossz volt hogy folyton csak bántanak meg hogy ők milyen jól elvannak ketten én meg nem. Mivel velem sosem játszott senki nagyon élénk fantáziám lett. Nekem a suliban sem voltak barátaim. Öt éve, 15 éves koromban meghalt az egyik bátyám. Azóta a másik tesómmal többet beszélünk, de ez is kb havi egy, kettő 10 perces messenger beszélgetés. Ő külföldön él. Most már hogy idősebb vagyok próbálok olyan programokat keresni ami lehet közös. Pl elmegyek vele kocsmába vagy tetováltatni mert simán pl sétálni úgy se jönne el. Most már mondjuk egymásnak hogy szeretlek, kiskoromban szerintem igazán sosem mondtuk. Tesóm temetésén a barátnője mondta nekem hogy engem a tesóm mennyire nagyon szeretett.

A lányaid valószínű nem fognak másként viselkedni a kicsivel, a kicsin pedig simán lehet hogy ez felnőtt korában is látszani fog. De lehetnek előnyei is csak jól kell kezelni a helyzetet. Az iskolában, oviban vannak barátai? Mert ha se otthon se otthonon kívűl nincs szövetsége az nagy baj

2018. márc. 24. 20:02
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
3. gyerek voltam - kiközösítettek. párom is 3. gyerek ő is ki volt közösítve... :/
2018. ápr. 5. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!