Más is küzd a víz ivással? 16 hónapps fiam nem hajlandó vizet inni nap közben.
Székrekedéses volt így rengeteg gyümi levet kapott, frissen facsartat, házit vagy boltit hígítva.
De a tiszta vizet nem issza meg csak éjjel. Hiába a figurás pohár, szívószál, csőrös pohár, kulacs. Még kubu üveggel is bepróbálkoztam de semmi. Ma a védőnő tanácsára ebéd után vizet kapott. Azt mondta tartsak ki majd inni fog.
Na ez eltartott majdnem 5 órán át. Akkor nem bírtam tovább kapott teát. Annyira szomjas volt már :(
Hogy vegyem rá, hogy vizet is igyon??
Egyrészt nem adok nekik mást. (2 gyerekem van)
Másrészt aranyos csőrös pohara van, amin van 2 pingvin és mindig beszélgetünk róla, hogy nem lóg ki a pingvin a vízből (ha eleget iszik, akkor ugye egyre alacsonyabb a vízszint), és gyakori játék nálunk, hogy lógjon ki a pingvin a vízből. Lelkesen kell játszani és nem adni semmi mást, és akkor beválik.
Legalább iszik.
2,5 évesemnek a gyümölcslé, tea.. stb SE csúszik jobban a víznél.
Ha 5 dl megvan bármilyen folyadékból (az étel folyadéktartalmát is beszámítva), akkor már öröm, boldogság...
Milyen teát szoktál adni neki? Mi a gyümölcsteákat soha nem cukrozzuk.
Én úgy szokattam rá a vízre a fiamat, ahogy írták már előttem: egyre jobban hígítottam a gyümölcslevet. Tavasszal fele-fele arányban itta, nyáron már csak vizet kapott.
Én is hígítottam (pont a ti problémátok volt nálunk is).
Ami még bejött, h felnőtt (üveg) pohárból itta. Annyira élvezte h megkaphatja az üvegpoharat, h még a tiszta vitet is vigyprogva itta ki belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!