Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni egy 2 és fél...

Mit lehet tenni egy 2 és fél éves gyerekkel ha a közértben elkezd hisztizni, levágja magát a földre valamiért amit nem kap meg?

Figyelt kérdés
Van valami jó tanácsotok, ötletetek evvel kapcsolatban?
2008. okt. 28. 15:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Én ott hagytam, aztán, ha megunta, vagy már elszégyellte magát, felkelt. (Mondjuk tudtam, hogy nem nyúl semmihez)
2008. okt. 28. 16:27
 2/12 anonim ***** válasza:
19%
Csapj a seggére aztán vidd haza.Akár többször is ha szükség van rá.
2008. okt. 28. 16:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell a seggére csapni!

Ez teljesen a nevelésenés sajna a bölcsiből hozott dolgok miatt van. a verés pedig nem megoldás..

Csinálj úgy mintha nem látnád, hogy ott van, menj arréb, de lesekedj nehogy elvesszen..egy kanyarbólfigyeld mit csinál, ha valaki odamegy hozzá küld el...neked kell megoldani.

Meg fogja unni, hogy téged nem érdekel a hisztije..ha engedsz mindent így fog elérni. Fölöttem is ugrál egy ilyen a 3. emeleten éjjel-nappal..

Majd a suliban meg azt mondják hyperaktív, pedig dehogy, csak nem lett kezelve.

Szóval bántani semmiképpen, csak éreztesd vele, hogy ki a főnök.

Nálunk a családban a nagyszülők okoztak ilyen gondot, mert mindent lehetett a boltba..aztán a szülő meg szenved..és erre elég 1-2 engedékeny alkalom.

2008. okt. 28. 16:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A barátnőm kisfiáról van szó és szegény már kipróbálta az arrébb megyek módszert, erre abba is hagyja a gyerkőc, de amint meglátja az anyját újra kezdi amíg nem kapja meg amit akar. Már semmi ötlete nincs.
2008. okt. 28. 16:56
 5/12 anonim ***** válasza:
50%
Ha így csinál a gyerek akkor fogja meg anyuka és ( ha kell hagyja ott a vásárolt holmit a boltban) vigye ki a gyereket. Kint ahol csak ők vannak ketten kicsit a fenekére csaphat és mondja el neki ,hogy ezt azért kapta ,mert hisztizett. Nem az a baj,hogy hisztizett,hanem,hogy tudja nagyon pontosan,hogy anyát nem érdekli, de ő csak neki csinálja vagy mi.
2008. okt. 28. 17:06
 6/12 anonim ***** válasza:
65%

csinaljon ugy az anyuka, hogy lehajol hozza, teljesen kedves hangnemben, de mintha idegenhez szólna: Szia kisfiú, eltevedtel? Az anyukad hol van?

Jól meg fog lepodni eloszor a gyerek, elfelejt hisztizni. Aztan a szulo mar esetleg kinn elmondhatja neki, hogy az o kisfia egyaltalan nem hisztizos, hanem egy bator lovag, stb, a következo alkalommal meg juttassa eszebe vhogy :)

2008. okt. 28. 18:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőm kislánya volt ilyen hisztis. Hát én egy ilyen alkalommal szóltam neki, hogy fogadjunk hogy én hangosabban tudok kiabálni és hisztizni nála. Hát hülyét csináltam magamból, de hát használt.
2008. okt. 28. 19:25
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Megmutatom a barátnőmnek amiket írtatok hátha valami beválik náluk.

Ha van még esetleg valami ötlet azt is szívesen várom.

2008. okt. 28. 20:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Mi az hogy a bölcsiből jött dolog?Az a gyerek is tud hisztizni aki bölcsi közelében sem járt.
2008. okt. 28. 21:05
 10/12 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem is bizonyos esetekben elkell az a fenekelés. Na nem brutálisan, nem megverni kell azt a gyereket, csak a fenekére csapni egyet. És nem majd kint, meg majd otthon, mert az ekkora gyerek nem kapcsolja még össze a dolgokat. Bár én első körben inkább fognám és kivinném a gyereket a boltból, és megmondanám neki, hogy még egy ilyen, és többet nem hozom magammal.

De az sem rossz megoldás ám, hogy nem a rossz dolgokért bünteted,hanem a jó dolgokért jutalmazod. Pl. ha nem hisztizik a boltban semmiért, akkor kap egy matricát, ha összegyűjt 5 matricát, akkor kaphat valamit amit szeretne és amit a szülők pénztárcája megenged.

2008. nov. 2. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!