Hogyan terelgetitek a gyermeketeket érdeklődését, ha lányos érdeklődési köre, a lányok közt érzi jól magát, pedig fiúnak született?
Tudod, ez leginkább akkor merül föl, ha a szóban forgó kisgyerek kisfiú. Egy fiús kislányt valahogy sosem akar a környezete átprogramozni, sőt, inkább vagány, hogyha egy kislány a habos-babos rózsaszínű álom, babák és kényes nyafogás helyett a kisfiúkkal nyomul.
Én nagyon fiús kislány voltam, hál' istennek sosem akart senki sem "terelgetni".
Nem kell semmivel sem terelgetni, úgysem fog menni, ha a kisfiúnak az az érdeklődési köre, ami...ez esetben lányos. Csak görcsössé fog válni, zavar támad a kis fejében. Szerintem az az okos, ha a környezete "elétesz" sokféle dolgot, hogy majd ő hadd döntse el, mi az, ami érdekli, és mi az, ami nem. Az "elétenni" alatt azt értem, hogy megadni neki a lehetőséget, hogy a fiús dolgokkal is megismerkedjen. Ha ez is adott, és mindemellett lányos(nak tűnik most) az ízlése, akkor békén kell hagyni. Főleg azért, mert kisgyerekkorban hihetetlen gyorsan változik az ízlésük, az érdeklődésük.
Mi miatt aggódsz? Hogy transznemű? Vagy meleg?
Hidd el ha nem az emiatt nem lesz az. Ha az akkor meg hiába terelgeted....tapasztalat.
Én sem értem, hogy miért gond, hogy lányos a kisfiú. Én lányos voltam mindig is, ment ezerrel a Barbie-zás (mai napig barbie-znék még, de már felnőttkorúnak számítok :( :D ), a rózsaszín volt a kedvenc színem és a mai napig imádom a szoknyákat. És el se hinnétek: homoszexuális vagyok, egy nőies nővel az oldalamon. Tehát nem ezen múlik a dolog, ha ettől félsz...
De úgy szeretem amúgy az ilyen jól kifejtett kérdéseket. Mennyi idős a fiú? Miben nyilvánul meg konkrétan, hogy a lányos dolgok iránt érdeklődik? És ez téged miért zavar, mitől félsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!