Duplóról mikor váltottatok normál Legóra?
Mikor kezdett (kiskockás) Legóval játszani?
A Duplóval meddig játszott a gyereketek?
Mi a Duplót 1 éves szülinapra kaptuk, aztán végül kb 2,5 évesen már a kis fajta legoval játszott. Már nem vett a szájába játékokat, meg volt is nekünk legonk, így odaadtuk játszon vele, persze felügyelettel. Nagyon tetszett neki, onnantól már a dupló nem nagyon érdekelte, így mi már 3 évesen kis legot vettünk neki
De szerintem változó, amúgy az oviba középső csoportig dupló volt és ott azzal szívesen játszott, itthon viszont nem érdekelte csak a kiskockás legó.
Szóval az a véleményem Duplóba nem érdemes nagyon beruházni, mert hamar lecseng az az időszak és az is nagyon drága.
még most is játszik vele, 3,5 éves, ugyanakkor párhuzamosan elő elő kerül a felnőtt legó is (kiskockás). karácsonyra kapta a mi régi gyerekkori készletünket, 2 évesen, egy darabig dugdostam a virágok és egyéb pici részek miatt, aztán kezdetben felügyelettel hagytam csak, és kb 3 éves kora óta akár egyedül is építhet vele (rálátok azért a konyhából).
Hozzátenném duplózni is nagyon szeret, a kistesó részén a duplo van állandó jelleggel elöl, és nagyon szereti, most épp azzal szórakozik hogy szimmetrikus dolgokat épít belőle (de sose épít pl a leírás alapján, vagy a kép alapján, ahogy a kislegóból se, mindig a fantáziáját használja). Ha engem kérdezel, szerintem a duplo is lekötheti őket 5-6 éves korig (unokatesók ennyi idősek és még duploznak)
3 éves elmúlt néhány hónappal, akkor kapta az első legóját, egy Juniort amit könnyű összeépíteni. Igazából már az oviban szeretett volna játszani vele, de a nagyok nem engedték - ekkor jutott tudomásomra az "elfojtott vágy és a mindennapi kudarc". Azóta nincs megállás, 5 és fél éves és reggel 6-tól este 9-ig állandóan legózna. Legjobban a szetteket szereti (fiú), de van ömlesztett is (kg-ra vettük).
Duplóval kb. 4 évesen játszott igazán utoljára (az öccsével), de már szanáljuk ki a duplokat mert nagyon ritkán kerülnek elő, csak a helyet foglalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!