Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Duplóról mikor váltottatok...

Duplóról mikor váltottatok normál Legóra?

Figyelt kérdés

Mikor kezdett (kiskockás) Legóval játszani?

A Duplóval meddig játszott a gyereketek?

2018. febr. 27. 07:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
42%

Mi a Duplót 1 éves szülinapra kaptuk, aztán végül kb 2,5 évesen már a kis fajta legoval játszott. Már nem vett a szájába játékokat, meg volt is nekünk legonk, így odaadtuk játszon vele, persze felügyelettel. Nagyon tetszett neki, onnantól már a dupló nem nagyon érdekelte, így mi már 3 évesen kis legot vettünk neki

De szerintem változó, amúgy az oviba középső csoportig dupló volt és ott azzal szívesen játszott, itthon viszont nem érdekelte csak a kiskockás legó.

Szóval az a véleményem Duplóba nem érdemes nagyon beruházni, mert hamar lecseng az az időszak és az is nagyon drága.

2018. febr. 27. 13:58
 12/15 anonim ***** válasza:

még most is játszik vele, 3,5 éves, ugyanakkor párhuzamosan elő elő kerül a felnőtt legó is (kiskockás). karácsonyra kapta a mi régi gyerekkori készletünket, 2 évesen, egy darabig dugdostam a virágok és egyéb pici részek miatt, aztán kezdetben felügyelettel hagytam csak, és kb 3 éves kora óta akár egyedül is építhet vele (rálátok azért a konyhából).

Hozzátenném duplózni is nagyon szeret, a kistesó részén a duplo van állandó jelleggel elöl, és nagyon szereti, most épp azzal szórakozik hogy szimmetrikus dolgokat épít belőle (de sose épít pl a leírás alapján, vagy a kép alapján, ahogy a kislegóból se, mindig a fantáziáját használja). Ha engem kérdezel, szerintem a duplo is lekötheti őket 5-6 éves korig (unokatesók ennyi idősek és még duploznak)

2018. febr. 27. 14:25
 13/15 anonim ***** válasza:

3 éves elmúlt néhány hónappal, akkor kapta az első legóját, egy Juniort amit könnyű összeépíteni. Igazából már az oviban szeretett volna játszani vele, de a nagyok nem engedték - ekkor jutott tudomásomra az "elfojtott vágy és a mindennapi kudarc". Azóta nincs megállás, 5 és fél éves és reggel 6-tól este 9-ig állandóan legózna. Legjobban a szetteket szereti (fiú), de van ömlesztett is (kg-ra vettük).

Duplóval kb. 4 évesen játszott igazán utoljára (az öccsével), de már szanáljuk ki a duplokat mert nagyon ritkán kerülnek elő, csak a helyet foglalja.

2018. febr. 27. 15:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekünk nagyon sok játék megmaradt kiskorunkból, közte az összes Lego. Hol Duplóval, hol kiskockással játszottunk, még iskoláskorunkban is. Néha mindkettővel, hiszen passzolnak egymáshoz. Duplo kockákból pályaudvart, mozdonyt, vonatot építettünk legszívesebben. Még most is szívesen nézegetem a boltokban. 10 éves unokaöcsém is Lego-rajongó, sok dobozzal van neki, és ügyesen épít.
2018. febr. 27. 19:18
 15/15 anonim ***** válasza:
4 évesen kapott már normál legót is, de csak ritkán vettük elő. Duplóból több van és jobban szereti még mindig. 5 évesen már a normálból is épített néha, de még mindig magától a duplót veszi elő ha legózni van kedve. 6 éves 4 éves korától már nem kapott új duplot, de hiába - azzal jobban szeret játszani, úgyhogy még egy ideig biztos marad.
2018. márc. 1. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!