Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem beszél, nem eszik?

Nem beszél, nem eszik?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiúról van szó. Egyáltalán nem mond semmit se, még szótagokat se. Egyedül enni nem tud, kifordul a szájából a szilárd étel, ha más adja neki akkor is, mert kilökdösi a nyelvével. Szerintetek normális egy 2 évestől ez, vagy lehet elkezdeni aggódni? Nincs kedvenc játéka vagy plüsse amihez kötődne, nem is cumizik. Nem pápázik, testrészeit nem mutogatja meg.

2018. febr. 20. 12:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy előtted nem mutatják, még nem jelenti, hogy nem tudnak a problémáról. De ez a leírásod alapján tényleg bármi lehet a szégyenlősségtől egy rosszabb héten át a nagyon komoly betegségekig. A gyerekorvos, védőnő figyel az ilyesmire, ha a szülők nem is tennék (bár ezt kötve hiszem), ne aggódj.
2018. febr. 20. 13:37
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
*Ettől függetlenül lehet, hogy van némi gond a száj körüli izmaival. Az hátráltathatja a beszédet, rágást, de igazán csak az evéssel, szívószálas ivással... stb. lehet erősíteninilyen korban, mert pl.: gyógytornász se szívesen nyúl ekkora gyerek szájába.
2018. febr. 20. 13:39
 13/20 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem csak előttem kuka, mert ez azért szóba került röviden, hogy nem mond még semmit. Kis csőrös poharat már kapott pl tőlem is, de azt mondják nem tud belőle inni, így maradt a cumisüveg csak.
2018. febr. 20. 13:44
 14/20 anonim ***** válasza:
68%
A beszéd nem annyira gond szerintem. Első gyerekem sem kötődött soha egy plüsshöz, játékhoz sem. Ebben a korban ez sem gond szerintem. Az evés viszont igen. 17 hónaposomat hagyom egyedül enni, levest is. Az, hogy anyuka cumisüvegből itatja, szintén baj, valószínű igazad van és babaként kezeli. Sajnos ezzel nem tudsz mit kezdeni.
2018. febr. 20. 13:47
 15/20 anonim ***** válasza:
Öcsém 3 évesen kezdett beszélni.
2018. febr. 20. 14:53
 16/20 anonim ***** válasza:

Hát, szerintem pedig aggodalomra ad okot.

A beszéd és a kedvenc játék/plüss hiánya még oké, 2 évesen nem példátlan, hogy még nem beszél egy gyerek (bár az, hogy szótagokat sem, azért fura). De az evés-ivás az gáz, én úgy gondolom. 19 hónapos fiam gyönyörűen eszik kanállal - persze levest nem, de annál szilárdabb ételeket igen -, csőrös pohárból kb. 10-11 hós kora óta iszik minden gond nélkül, most gyakoroljuk a sima pohárból ivást.

Amúgy ha jól emlékszem, a 2 éves kötelező védőnői státuszvizsgálaton már "követelmény" az önálló evés, mint ahogy 10-20 szó ismerete is, ott fel kellett volna hogy tűnjenek ezek a dolgok...

2018. febr. 20. 20:39
 17/20 anonim ***** válasza:
52%
Előző vagyok, még annyi, hogy a pápázás is ment már 1 éves kora előtt. A testrészeit nem emlékszem pontosan, mikor kezdte megmutogatni, de talán az is olyan 1 évesen lehetett. Mostanra már a nevükön nevezi őket. Szóval szerintem igenis van ott gond. De remélem, tévedek.
2018. febr. 20. 20:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szakerto, de van egy ket es fel eves gyerekem es a tapasztalataim alapjan eleg furak a hianyossagpk, en is azt mondanam hogy valami baj lehet. De miutan azt irod hogy negy honapja lattad legutobb, valoszinu hogy kb semennyit nem tudsz a gyerekrol. Ha az anyja irta volna ki a kerdest aggodnek, igy azert inkabb azt gondolom hogy csak fested az ordogot a falra.
2018. febr. 20. 23:04
 19/20 A kérdező kommentje:
Azért lényeges, hogy hosszabb ideje nem láttam, mert 4 hónap alatt rengeteg új dolgot kellene tudnia. Viszont semmi változás nincs ennyi idő után. Nem festem az ördögöt, bele sem szóltam, hiszen nem az én családom. Csak véleményekre vagyok kíváncsi pusztán.
2018. febr. 22. 17:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi van azóta a gyerekkel?
2021. jún. 2. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!