Ti hogy kezelitek az alábbi helyzetet a még nem beszélő gyerekekkel?
Valamit akar, rámutat. Oké, értem mit akar.
De mi van akkor, ha olyan dologra mutat amit nem szabadna neki? Mondom és rázom a fejem, hogy nem, nem szabad. Ebből egyből kiabálás és sírás lesz.
Azt látom, hogy nem tudja elfogadni a nemet. Nem tudja elfogadni azt, ha én irányítok. Példa: Igenis az asztalnál ülünk evés közben. Hiába akar szaladgálni. Nem nézem végig, hogy félrenyel..
Nem tudom vele megbeszélni ezeket a konfliktusokat. Ti hasonló helyzetben mit csináltok? (Nálunk a játékokkal elterelés nem működik. Olyankor mérgesen eldobja azokat, bármit is mutatok neki.)
Én simán elmagyarázom a kéthónaposnak is, hogy azért kell felvenni az overált, mert kint hideg van, beteg lenne nélküle, vagy hogy ne rúgja le a pelust ötödjére is a pelenkázóról, mert annál később lesz szopi... 😄
Nyilván nem érti a szavakat még, de a hanghordozást igen, illetve a dumával is elterelem a figyelmét. Egyébként pedig muszáj következetesnek lenni, főleg a ti korotokban. Már ébred a tudat, próbálgatja a határait, amiket vagy most meghúztok, vagy soha nem lesznek betartva. Légy erős és ha pl kaja közben elszalad, akkor pakold el a kaját és dobd kiba szeme láttára. Nen fog éhenhalni a következő ézkezésig, kibírja azt a pár órát, de meg kell tanulnia, hogy evés közben nincs játék.
Az en gyerekem sokszor elsirja magat, ha nemet mondok,, attol meg a nem az nem. Mennyi idos? 1,5 eves korukra mar rengeteg mindent megertenek, az enyem mindjart keteves, mostanaban mar nem sir egy ideje, ha azt mondom valamire, hogy nem. Attol meg, mert nem beszel erti, amit mondok neki. Egyszeru rovid utasitasokat megertenek, meg is jegyeznek mar eleg koran.
Erdemes elpakolni azokat a dolgokat, amiket nem kaphat meg, hogy csak a tenyleg veszelyesekre kelljen nemet mondani, mert a sok nem egy ido utan erejet veszti, ha semmit nem szabad. Erdemes nem helyett pl. azt mondani, hogy veszelyes/kicsi vagy hozza, stb., hogy ne csak folyton a nemet hallja.
A gyerekek nem hulyek, tegnap eldaraltam gyorsan, hogy ,,nyitsd ki a mikrot”, mar szaladt is, pedig eleg halkan is mondtam, de mikor olyat kell csinalnia, amit nem akar, hiaba mondom neki szqjbaragosan el haromszor...
Erdemes egyreszt kovetkezetesnek maradni, masreszt ismerni az eletkori sajatossagokat, es hogy mit varhatsz el egy adott koru gyerektol. Pl. egy totyogonak fut a fejeben a program, hogy folyton gyakorolja a mozgast, nem feltetlenul fog megulni negyedoran keresztul az etetoszekben, ha nem koti le kozben semmi. Ettol meg, ha nalatok az a szabaly, hogy eves kozben nem rohangalunk, akkor valoban le kell ulni, de lehet, hogy az etkezes idotartamaban jot tesz a rugalmassag.
Elmondom egyszer, terelek, ha nem segít semmi, akkor otthagyom, majd kibőgi magát.
Azért nem vagyok papagáj, hogy álló nap magyarázzak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!