Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi csokit adtok a gyereket...

Mennyi csokit adtok a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
A nagymama szerint napi 1-2 kockát kéne enniük, mert különben "elvonásuk" lesz. Szerintetek? Ha nem csoki, akkor milyen édesség az, ami egészségesebb?
2018. febr. 8. 21:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Hát szerintem a legtöbben azt mondják majd, hogy heti 1x vagy 3 naponta kap a gyerek csokit. Az is lehet, hogy a többség azt mondja ennél is ritkábban.

A lényeg, hogy szerintem a csoki maga abszolút egy hanyagolható dolog. Nem számít főétkezésnek, teljes mértékben csak egy kiegészítő. Ami persze, jó érzést ad gyereknek felnőttnek :D

Így a szülő dönti el, hogy mennyit akar adni belőle. Nincsen semmilyen trend ami alapján meg lenne szabva, hogy mennyit KELLENE enniük.

2018. febr. 8. 21:13
 2/12 anonim ***** válasza:
49%

Lehetőleg semennyit, nem is igénylik, ha ki is van rakva az asztalra néha, akkor sem szedik szét. Havonta 1 vagy 2 alkalommal kapnak egyébként.

3 és 1,5 évesek.

2018. febr. 8. 21:13
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

Mi csokit egyáltalán nem adunk, mert nem szeretik. Hétvégenként az ebéd után desszert gyanánt szoktak enni egy kis fagyit, na, azért odavannak, de csak hétvégén. Hétközben ami esetleg lecsúszik és csokiféle, az a Kinder szelet (de maguktól nem igazán jut az eszükbe).

Inkább sütisek, mini lekváros fánkot, linzert szoktak néha kapni, de mértékkel.

2018. febr. 8. 21:15
 4/12 anonim ***** válasza:
24%
18 hónapos, még nem evett csokit.
2018. febr. 8. 21:18
 5/12 anonim ***** válasza:
44%
Akar minden nap ehetnek.
2018. febr. 8. 21:20
 6/12 anonim ***** válasza:
57%
A legnagyobb dózis először mikuláskor érte, de nem falt fel mindent, viszont minden nap eszébe jutott, és kért egy keveset. Aztán jött a karácsony, rájárt a szaloncukorra, napi 2-3 lecsúszott. Aztán szerencsére elfogyott minden, és csodálkoztam is, hogy 2 hétig eszébe sem jutott, de múltkor meglátta az apját csokit enni, és megint kér. Szóval nem korlátozom teljesen, csak az egyszeri mennyiséget, és így nincs is megvészve érte, de nem is csokiból áll a napja.
2018. febr. 8. 23:16
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
Egészséges(ebb) édesség gyanánt gyerekeknek az aszalt gyümölcsöket ajánlom, csak arra figyelj vásárláskor, hogy lehetőleg simán, napon szárítottat vegyél, ne kén-dioxiddal kezeltet. Lehet, hogy nem olyan élénk a színe pl. a sárgabaracknak, de egészségesebb.
2018. febr. 8. 23:16
 8/12 anonim ***** válasza:

2 éves múlt, korábban nem volt különösebben édesszájú, de aztán látott egy mesét amiben csokit ettek, és utána megkedvelte. Napi egy kockát kaphat vacsora után. De nem is minden nap jut eszébe. Más édességet amúgy nem nagyon eszik. Ennyi szerintem belefér, semmivel sem rosszabb, mint mondjuk a lekvár (azt mi például nem eszünk, mert a férjem nem szereti a lekváros ételeket).

Amúgy persze simán elhagyható, nem lesz semmi baja, se elvonása.

2018. febr. 9. 01:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Jaj, a falra tudnék mászni az ilyen beszólásoktól. Engem azzal próbáltak "riogatni", hogy nem fogja szeretni a csokit, ha nem kóstoltatom vele rendszeresen! Viccnek is rossz, de sírni tudnék az ilyen kijelentéseken.

Amúgy semmi baja nem lesz egy kis édességtől, de a szervezet szempontjából teljesen felesleges dolog.

2018. febr. 9. 10:13
 10/12 anonim ***** válasza:
55%
4 és 2 évesem napi szinten eszik édességet, ez néha csoki (általában Kinder), néha Dörmi, csokis zabkeksz, esetleg Nutellás palacsinta. Persze nem csak ezt esznek, de én nem tiltok ételt, az arányokat próbálom kordában tartani.
2018. febr. 9. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!