Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti engeditek hogy más rászóljo...

Ti engeditek hogy más rászóljon a gyereketekre?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A kérdés igazából nem feltétlen jól van megfogalmazva, de itt kifejtem. Van egy 3 éves kislányom, és egy barátnőm akinek 3 éves a kisfia. A lánykám egy lassabban tanuló, igazi "jó" kislány. Gyakorlatilag mindig szót fogad, és öröm vele az élet. Tudom fordulhat ez még, de tényleg szuper jó a kapcsolatunk.

Barátnőm kisfia a szöges ellentét. Folyamatosan hisztizik, határokat feszeget, verekszik, ha lehet így mondani "szemétkedik". Látom mennyit küzdenek vele, látom azt is hol romlik el ez a dolog, de beleszólni nem lehet, nem akarok. Viszont ha együtt vagyunk a barátnőm folyamatosan mind a két gyereket fegyelmezi. Pédául hisztizik a boltban az övé, és olyankor többes számban mondja hogy "fejezzétek már be, nem bírom már ezt a nyávogást" az enyém meg smmit nem tett. Vagy ült a lányom egy széken és babázott, és a fia kirántotta alóla mert neki is az kellett..Erre barátnőm elvette a széket hogy akkor most senki n em játszik vele. Persze aztán a fia odasomfordált, és lenyúlta a széket..Erre az a reakció hogy "Kisfiam te mindig eléred amit akarsz".

Ti engednétek ezt? Rászólnátok? Vagy ne engedjem együtt játszani a gyerekeket? A párom szerint amíg ez a lányunkat nem érdekli addig nekünk is hagyni kéne, de a szívem megszakad mindig érte, hogy ő az aki mindig megszívja..

2018. jan. 28. 13:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Engem alapból nem zavar, ha a barátnők rászólnak a lányomra, ha olyat csinál. 4 másik anyukával járunk össze, összesen 6 gyerek van, simán rászólunk egymáséra. De nem ilyen formában!

Ez genyóság, és simán visszaszólnék iéyen helyzetben, hogy bocs, de az enyém semmit nem csinált, ő játszhat a székkel. Vagy a boltos esetnél is megmondtam volna, hogy az enyém egy szót se szólt, neki nem jár lecseszés.

2018. jan. 28. 17:51
 12/13 anonim ***** válasza:
79%
Bárkinek a gyerekére csak úgy nem szólok rá. De ha az a gyerek az én gyerekemet bántaná, piszkálná, akkor ugyanúgy rászólnék/rászólok. Vagy ha mondjuk nálunk vannak rokongyerekek, barát gyerekek, akkor ha olyat tesznek, ugyanúgy rájuk szólok. Ha meg ott a szülő is, akkor meg ő szól rá. Sőt, van olyan, hogy egymás gyerekére szólunk rá, ha éppen úgy van. Felnőttek vagyunk, mi felelünk a gyerekek testi épségéért, egészségéét, tehát ha valami gond van, akkor szólni kell. Elég szomorú, hogy ha valaki nem szól rá a saját gyerekére, de ha az már az én gyerekemet is érinti, akkor igen is védem a gyerekem. És ha az én gyerekem tesz ilyet, mert előfordulhat, akkor igen is szóljon rá más is az enyémre.
2018. jan. 28. 17:55
 13/13 anonim ***** válasza:
Én simán rászólok a barátok gyerekére és nem zavar,ha ők rászólnak az enyémekre. De csak teljesen jogosan... ;) A mi gyerekeink hiperaktìvak, be tudnak pörögni nagyon durván!! :/
2018. jan. 30. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!