Ti engeditek hogy más rászóljon a gyereketekre?
Sziasztok. A kérdés igazából nem feltétlen jól van megfogalmazva, de itt kifejtem. Van egy 3 éves kislányom, és egy barátnőm akinek 3 éves a kisfia. A lánykám egy lassabban tanuló, igazi "jó" kislány. Gyakorlatilag mindig szót fogad, és öröm vele az élet. Tudom fordulhat ez még, de tényleg szuper jó a kapcsolatunk.
Barátnőm kisfia a szöges ellentét. Folyamatosan hisztizik, határokat feszeget, verekszik, ha lehet így mondani "szemétkedik". Látom mennyit küzdenek vele, látom azt is hol romlik el ez a dolog, de beleszólni nem lehet, nem akarok. Viszont ha együtt vagyunk a barátnőm folyamatosan mind a két gyereket fegyelmezi. Pédául hisztizik a boltban az övé, és olyankor többes számban mondja hogy "fejezzétek már be, nem bírom már ezt a nyávogást" az enyém meg smmit nem tett. Vagy ült a lányom egy széken és babázott, és a fia kirántotta alóla mert neki is az kellett..Erre barátnőm elvette a széket hogy akkor most senki n em játszik vele. Persze aztán a fia odasomfordált, és lenyúlta a széket..Erre az a reakció hogy "Kisfiam te mindig eléred amit akarsz".
Ti engednétek ezt? Rászólnátok? Vagy ne engedjem együtt játszani a gyerekeket? A párom szerint amíg ez a lányunkat nem érdekli addig nekünk is hagyni kéne, de a szívem megszakad mindig érte, hogy ő az aki mindig megszívja..
Engem alapból nem zavar, ha a barátnők rászólnak a lányomra, ha olyat csinál. 4 másik anyukával járunk össze, összesen 6 gyerek van, simán rászólunk egymáséra. De nem ilyen formában!
Ez genyóság, és simán visszaszólnék iéyen helyzetben, hogy bocs, de az enyém semmit nem csinált, ő játszhat a székkel. Vagy a boltos esetnél is megmondtam volna, hogy az enyém egy szót se szólt, neki nem jár lecseszés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!