Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvoda ahova jár a gyerek...

Az óvoda ahova jár a gyerek kiver a víz a szülőktől?

Figyelt kérdés

Nem nagyon megy a gyerek mert sokat beteg mióta ovis. Az óvónőkkel nincs bajom aranyosak inkább a szülők akik ha 1x is.megyünk már erre meg arra kérnek pénzt. Köszönni meg egyébként aligha köszin egynémelyik. Sok helyen van ilyen?

Mármint már beadtam minden pénzt amit a gyereknek kell erre az évre. hétfőn viszem neki a szokásos wc papír papírzsepi, kétmosó adagját. 10 dbos wc papirt veszek mert így logikusabban kevesebbszer kell vinnem. Most megint kérnek tőlem arra hogy az óvónőknek ajandékokat vegyenek ilyen olyan ünnepre....

2018. jan. 13. 07:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Ugyanez volt nálunk is, hamar rövidre zártuk. Az a baj hogy X anyuka beszedi pénzt ajándékra te meg pont nem leszel ott mikor átadja azt sem fogod tudni higy mit vett. "Köszi hogy ránk is gondoltál de mi magunk oldjuk meg az ajándékozást.".
2018. jan. 13. 09:15
 12/23 anonim ***** válasza:
95%

Anyák napjára is, ez tényleg így van nálatok? A többire még érthető, bár ha rajtam múlna, karácsony és év vége lenne a két ajándékozós nap. De ha tőlem kérnék, adnék, csak ne nekem kelljen leszerveznem (gyűjteni a pénzt, ajándékot venni). A többi mindegy lenne.

A nem köszönésről annyit, hogy az oviban tudja, hogy szülő vagy, látásból pedig lehet nem ismer meg, nem mindenkinek egyformán jó az arcmemóriája. Miért nem köszönsz te rá elsőként?

2018. jan. 13. 09:17
 13/23 anonim ***** válasza:
78%

Én is kb 4 szülőt, ha felismerek gyerek alapján, de utcán egyet ismernék fel csak, akivel már beszélgettem 2x.

Könnyebb az oviban azonosítani a szülőt, mert, ha nem óvónő, dadus, technikai dolgozó vagy fejlesztő pedagógus, akkor szülő. Ugye ezek az emberek fixek, beszélned kell velül feltétlen néha, és eleve rádköszönnek elsőnek, na meg minden nap látod őket, így én kizárásos alapon tippelem meg a szülőket. Mondjuk volt már, hogy a konduktorról azt hittem a kisfiával jövő szülő, és Sziasztokkal köszöntem. Aztán bemutatkozott, hogy ki ő, magázott meg minden.

Nem kellene ennyire megsértődnöd, ha nem ismernek rád.

Az ajándékpénz pedig gondolom elmondták év elején, hogy nem csoportpénz formájában szedik.

Anyák napjára én sem értem, de szabad a pálya, felszólalhatsz az szmknál, sőt be is léphetsz, hogy te nem így gondolod.

Szerintem óvónőknek korrekt karácsonykor és év végén az ajándék, szülinapra max egy szél virág, de én biztosan nem jegyzem meg még azokat a dátumokat is, nemhogy névnapokat..

Sajnos nálunk nincs aktív szmk, én karácsonykor és év végén adok ajándékot csak, kb 2000 ft értékben. 12 embernek, mert két csoportból átmászkálnak egymáshoz a gyerekek, szóval dupla adag emberrel vagyok kapcsolatban. Plusz nálam kap az igazgató, az igazgatóhelyettes és a titkár is, mert nagyon rendesek és sokat segítenek. Ugyanígy a 2 fejlesztőpedagógus is kap, szintén azért mert extra rendesek. És persze a technikai dolgozók is kapnak, mert kedveli őket a gyerekem, meg, ha valami extra gyümölcsöt viszünk be, pl kókuszt vagy ananászt, azzal is megküzdenek, hogy a gyerekek elé kerüljön egy szó nélkül, pedig nem csak felszeletelni kell, mint egy almát.

Most pl 190 ft a kókusz a piacon, 800ból minden gyereknek jut, de még az óvónőknek is.

2018. jan. 13. 09:36
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

óvónő vagyok-sosem kaptam szülinapra semmit(milyen szokás ez??)aki bejelölt fb-on,szokott köszönteni,de ajándékot nem kapok-nem is várom el.névnapon nagy ritkán egy szál virág-de erre sem szoktak összedobni.karácsony-és évvége a "gyűjtögetős-arra szoktak utalványra összedobni.

De azért különitsük el a tisztasági csomagtól-meg a vitamin naptól....ű

2018. jan. 13. 13:00
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Vagy megmondod nekik a véleményed, vagy sodródsz az árral. Te döntesz. Én konfliktuskerülő vagyok, inkább fizetek. :*
2018. jan. 13. 13:40
 16/23 anonim ***** válasza:
64%

És miért is csodálkozunk azon, hogy ilyen korrupt az ország, ha már óvodában ezt a példát látja a gyermek?

Az óvoda minden alkalmazottja kap fizetést, nem?

2018. jan. 13. 18:39
 17/23 anonim ***** válasza:
A mi ovinkban nem szednek csoportpénzt, gyümölcsöt sem kell vinni csak negyed évente fogkrémet, wc papírt, szalvétát, folyékony szappant. Ha alkalom van (Mikulás, karácsony és ballagás) akkor mindenki beadja a gyerekének a Mikulás csomagot/egy doboz sütit és egy doboz gyümölcs levet, karácsonykor szednek fára pénzt (csekély összeget) és ballagásra is egy doboz süti gyümölcslével, aki ballag az beadja a tarisznyára a pénzt is. Sajnos az összetétel nem olyan, hogy az óvónőknek ajándékra gyűjtsünk. Konkrétan 5 szülő van, akik névnapkor és karácsonyra összedobnak néhány ezer forintot egy-egy kisebb ajándékra. Nőnapon aki akar visz valamit aki nem az nem. Ezt egyénileg rendezzük. Ballagásra nem szoktunk ajándékozni. Szegények a ballagóktól sem kaptak semmit az elmúlt 2 évben,pedig megérdemelnék.
2018. jan. 14. 00:00
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló a helyzet az általános iskolában is, igaz, hogy a gyerekem osztályában csak a karácsony és az év vége van, és a kollektív ajándékot nem is bánom, hogy megszervezik, bár kissé sokallom, általában 30-40 e körüli utalvány, DE: ezen felül elvárják, hogy még minden gyerek személyes ajándékot is vigyen (virág, kávé, csokoládé). Ez már így őszintén szólva egy kicsit sok. Persze azért viszünk, szigorúan ráírva a gyerek nevét.

Én gimnáziumban vagyok tanár és az egyéni ajándékot alapból visszautasítom, nem fogadom el, kollektív ajándékot pedig csak akkor fogadok el, ha jelképes, tehát szigorúan egy cserép virág vagy egy doboz bonbon, utalványt soha de soha! Kollektív ajándékot is csak akkor fogadok el osztálytól azon felül, hogy kizárólag jelképes lehet, ha az osztályban tanító valamennyi tanárnak adnak és ugyanazt adják, (pl. csoki, kávé, virág), egyébként nem. Eddig a pályám során háromszor fogadtam el egyéni ajándékot, plusz foglalkozásért cserébe kétszer egy-egy cserepes virágot, egyszer pedig egy dobozos csokit, de alapból ezeket is vissza akartam utasítani, de mindhárom esetben szinte a sírásig ragaszkodtak ahhoz a tanítványaim, hogy fogadjam el, mert nagyon hálásak voltak.

Teljesen megértelek, mert az 1000 nyelvcsapás/sec. sebességgel haladó szmk-s anyukáktól irgalmatlan herótom van nekem is! Arról nem is beszélve, hogy a gyerekem osztályában nem úgy ment az szmk-választás, hogy jelöltek és szavazás, hanem a tanítónőnek voltak haverjai eleve (nem tudom, honnan ismerte őket) a szülők közül, és első szülőin megkérdezte, hogy "Akkor válasszuk meg az Szmk-t, Magdi, Ica, elvállaljátok?" Mindent összevetve, nagyon megértelek, oviban és alsóban a legkellemetlenebb ilyen szempontból a helyzet, a későbbiekben az ellenszenves szülőkkel is kevesebbet fogsz találkozni.

2018. jan. 14. 00:04
 19/23 anonim ***** válasza:

Általába az ovikban karácsonyra és év végén szoktak közös ajándékot adni az ovónóknek ezt a pénzt az szmk szülö külön szedi be nem kötelezö akkor csak akik adnak azoknak a neve lesz köszönöm kártyán .

Iskolába karácsonyra ,pedagogusnapra és év végén szokás adni közös ajándékot .ezt az osztálypénz felett gyüjti az szmk anyuka .

2018. jan. 14. 07:22
 20/23 A kérdező kommentje:

ezt szülőin nem mondták mert ez a legújabb pénzszedési forma amit most kitaláltak.

Ja amúgy már itt se kell csodálkozni a korrupción. Ki tudja mit fognak venni meg igazából mennyiért. Az már azon szülő lelkiismeretén múlik.

Eddig szinte semmin nem tudott ott lenni a gyerek mert mindig akkor volt beteg.

Valóban én is ezen a véleményen vagyok hogy kapnak fizetést.

Nem fogok engedni én nem az a tipus vagyok, meg is mondtam akkor hogy az óvodavezető nem kultiválja ezeket a külön ajándékokat. Nem értem miért nem lehet berögzíteni.

Most szünettel együtt 4 hete nem volt a gyerek. Gondolom holnap megyünk aztán majd kétnek erre arra meg amarra.....

az a baj ha többség ezt akarja ez lesz 3 évig én meg hiába mondom 2-3 anyukával együtt hogy nem kell kapatni az óvónőket ha a másiknak csak az jár a fejébe hogy pénzköltés.....

2018. jan. 14. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!