Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodás gyereketek hogyan...

Óvodás gyereketek hogyan köszön az óvó néniknek?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 éves, kiscsoportos, évvesztes. Mikor 3 évesen, tehát egy éve óvodába ment, sziával köszönt az óvó néniknek. Feleségem ezt rendben levőnek tartotta. Most viszont át akarja szoktatni arra, hogy csókolomot köszönjön nekik. A gyerek ellenáll, ebből konfliktus van. Arra gondolok, hogy talán megzavarta az, hogy akiket egy évig napi szinten látott és sziával köszönt, azoknak nem érti, miért kéne most másképp köszönnie.

Szerintem akivel kialakult a "szia" köszönés, pláne, ha napi szinten látták egymást, azzal már így kéne hagyni, és ha majd iskolába megy, a tanító néninek köszönjön másképp (talán praktikusabb lenne akkor már a jó napot-ot megszoknia, nem csókolommal köszönnie).

Feleségem viszont nagyon helytelennek tartaná, ha még nagycsoportos korában is sziával köszönne az óvónőknek.

Óvodás (vagy azt elhagyó) gyerekek szüleit kérdezném, nálatok ez hogyan alakult az óvodai évek alatt? Ti hogyan tartanátok helyesnek?

2018. jan. 10. 12:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%
Kisfiam végig sziával köszönt az óvónéniknek, és egyáltalán nem zavart. Most elsős, és a tanítónéninek is így köszönnek a gyerekek. Ez már zavar, de amíg a tanítónéni nem szól érte, én hiába teszem. csak összezavarná a gyereket.
2018. jan. 10. 13:44
 12/18 anonim ***** válasza:
19%
A jó napot kivannokkal semmi baj. Az a helyes forma. A jó napot tiszteletlen. A Viszlát is, Max havernak köszön így valaki.
2018. jan. 10. 13:45
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Szívesen várok újakat is, de csak a nyitókérdés témájában.

Nem igazán értem a pontállásokat, én egyetlen kivétellel mindenkinek zöld kezecskét nyomtam.

2018. jan. 10. 13:53
 14/18 anonim ***** válasza:
86%
Fiam nagycsoportos koráig sziával köszönt az óvónéniknek. Amikor suliba került akkor a tanító néniknek már jó reggelt/ napot lett. De már az első héten tisztázták a tanító nénik, hogy ott így kell.
2018. jan. 10. 18:21
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
Remélem, nem gond, hogy óvónőként válaszolok. Nekem a gyerekek többnyire sziával köszönnek, tegeznek, de van olyan gyerek, aki csókolommal köszön. Lehet, azért is, mert fiatal vagyok még, de itt ugyanúgy a negyvenen felüli óvónőnek is sziával köszönnek a gyerekek és nincs belőle probléma.
2018. jan. 10. 19:47
 16/18 anonim ***** válasza:
72%
Sziával a saját ovónőjének, másoknak, ha megérkezünk jó reggelt. Egyszer köszönt a hatásomra csókolommal, de nagyon kikerekedett a szeme az egyik óvónőnek. Akkor esett le, hogy ez már nem ugy működik, mint az én gyerekkoromban.
2018. jan. 10. 22:20
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is. Külön örülök, hogy óvónő is hozzászólt és elmondta, náluk hogy szokás.

Tegnap estére feleségem megbékélt azzal a formulával, hogy "Szia, Jutka néni!" Tehát megszólítja az illető felnőttet. Így most már nem fogja erőltetni a csókolomot, és otthon is béke lett. :D

2018. jan. 11. 13:26
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem az óvodában még nem baj, ha sziával köszön, de az iskolában meg kell majd tanulnia, hogy a nála idősebbeknek minimum egy jónapot-tal illik

Ez nagyrészt a pedagógus-gyerek kapcsolaton múlik

Gimnazista vagyok, a tanároknak jónapottal köszönök, kivétel ezalól a történelem tanárom, akivel jóformán baráti viszonyba vagyok, ezért mindkettőnk feléről oké a tegeződés, és ebből kifolyólag a Szia is.

Természetesen az órák alatt nem úgy hívom, hogy Robika, hanem tanárúr, de a szünetekbe illetve iskolán kívül Robinak hívom, nincs vele baja, de hozzáteszem, hogy egyedül nekem engedi, mindenki másnak finomat elmondja, hogy tartsák magukat a tanárúr-hoz 😂😂

2018. febr. 11. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!