A kubu tényleg okozhat hígabb székletet?
Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves és kb. 1 hete van napi 1,2 hígabb, inkább krémes, nem vizes széklete. Imént nézelődtem a hasmenés témájú kérdések között és valaki írta, hogy a kubu esetleg okozhat. A lányom úgy issza a kubut, hogy kb. 30 milli kubu és hozzá kb. 100 milli víz. Tehát épp csak színe van. Lehetséges attól? Próbálom diétáztatni, de nem nagyon eszi azokat a kajákat, ma pl. üres kenyeret volt hajlandó enni. Dokinál voltunk már, hogy adjon beutalót székletvizsgálatra, de azt mondta nem lenne sok értelme, így végül nem kaptunk.... Fog nem jön tudtommal. Ezt leszámítva semmi baja, talán csak kicsit aluszékonyabb a napokban, sem láza nincs, se nem köhög, orra sem folyik, nem hány semmi.... Mi lehet ez?2010. jún. 4. 14:59
1/4 anonim válasza:
Semmi komoly ne izgulj. Néha van ilyen.
Kubu csak töményen okozhatná. Valami az az napi étrendjében esetleg meghajtja. De egy-egy napitól még nem rohannék.. Próbált esetleg leírogatni mikor mit eszik hátha ez segít.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, én is úgy gondoltam, hogy töményen okozhatja a kubu. Csak gondoltam, hátha van valami fogódzó, hogy mitől. Az a baj, hogy ez már több, mint egy hete tart és mindennapos. És visszatérő, mert elég sűrűn volt már hasonló problémánk. Apukájának is érzékeny a gyomra az ételekre, lehet, hogy örökölte tőle?
2010. jún. 4. 15:27
3/4 anonim válasza:
Nem hiszem. Milyen ételre érzékeny apuka?
Pontosan ezért érdemes vezetned mikor mit eszik és mikor lazább a széklet csak így tudsz összefüggést találni az étel és a székelt közt.
4/4 A kérdező kommentje:
Folyékony tejtermékre, zsíros ételekre érzékeny. Meg például olyan dolgok, amik nekem természetes, hogy simán tudom egymás után enni, semmi gondom, Őt meghajtja (mármint a férjemet). Például én simán tudok enni szinte egymás utána majonézt, aztán paradicsomot stb.... De emiatt lehet, hogy nekem extra a gyomrom, nem tudom. :)
2010. jún. 4. 18:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!