Mit lehet mondani? Jézuska.
Figyelt kérdés
Sajnos a párom és anyósom anno el kezdték ezt a Jézuska mesét. Én nagyon nem akartam, de nem mondtam meg a gyereknek, hogy hazugság, így sajnos hisz benne.
Viszont mit mondja neki? A szegény gyerekekhez miért nem jön. Egyes gyerekek miért nem kaptak tőle semmi vagy csak valami kis vacakot?
2017. dec. 25. 17:31
11/15 anonim válasza:
Akkor a te gyereked legyen jó fej, és a megunt játékaiból ajándékozzon olyannak, akinek semmit nem hoz a Jézuska.
12/15 A kérdező kommentje:
Szoktunk adakozni rászorulóknak. Nem ez a kérdés, de pont ezt nem érti. Szoktunk több karácsonyfát vinni rászorulóknak, mellé pár kg húst és a gyerekeknek ajándékot, de mit mondjak ők miért tőlünk kapnak. Pl.
2017. dec. 25. 19:41
13/15 anonim válasza:
Nàlunk úgy van, hogy a Jézuska hozza az ajándékot, de anyàék adjàk rà a pénzt neki. Ezért szoktunk adomànyozni is mindig, hogy a szegény gyerekeknek, akik szüleinek nincs pénze is kaphassanak ajándékot karácsonykor. :)
14/15 anonim válasza:
Ez tènyleg szomorú, hogy nèhàny gyerek azt hiszi, hogy mások azért nem kapnak mert rosszak voltak. ☹Nem tudom, ezt hogyan lehetne vagy kène kezelni. Èn is hittem gyerekkènt a jèzuskàban, de arra nem tudok visszaemlèkezni, hogy mit gondoltam a szegèny gyerekekről ők mièrt nem kapnak.
15/15 anonim válasza:
Én erre azt mondanám, hogy a Jézuska nekik is hoz valamit, ami nem anyagiakban mérhető. Elsősorban olyan dolgokat, értékeket, amelyeket főleg akkor, ha megnőnek, képesek lesznek értékelni, megbecsülni, ezért ha valaki visz nekik valamit, aminek tényleg tudnak örülni, azt nagyon megbecsülik, és maga az élmény, hogy mások (mi) gondolnak (gondolunk) rájuk, sokkal inkább felnagyítja annak a csekélységnek az eszmei értékét, amit kapnak. A Jézuska, Angyalka nem mindig közvetlenül NEKIK hoznak valami ajándékot. Lehet, hogy minket irányítanak oda hozzájuk, hogy rájuk találjunk, és hogy segítsünk nekik, mert bennünk látták meg azt a képességet és szeretetet, hogy tudjunk másoknak adni, így az ő segédjük, segédeik, postásaik, hírnökeik vagyunk, és ez nagy érdem. Vagyis nekik is hoznak ajándékot, de minket kértek fel arra a megtisztelő feladatra, hogy ezek el is jussanak hozzájuk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!