Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves fiam még mindíg bepisil...

5 éves fiam még mindíg bepisil éjszaka, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Múlt éjjel 2x húztunk ágyneműt,mert úgy összepisili magát, hogy a legnagyobb bugyipelus is átázik rajta.

Sokat iszik az tény, de fel sem ébred rá hogy pisilnie kell csak ha már úszik benne.... Lefekvés előtt mindíg elküldöm wcre, de hiába. Hogyan érjem el, hogy éjjel felkeljen pisilni?

2008. okt. 25. 12:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Lefekve´s elött nem lenne szabad innia.Wc-re menni,ha kell 2x is.ha nem múlik el akkor nem a´rthat egy orvosi vizsga´lat.
2008. okt. 25. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy szervi gondjai vannak. Ha eddig nem kerestétek fel ezzel a háziorvost, itt az ideje.
2008. okt. 25. 13:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ébreszd fel ! Én hetekig ébresztettem a fiam , aztán már nem kellett ébreszteni . Délután figyelj rá , hogy ne igyon túl sokat . Mond el neki hogy ez így nem jó , fel kell tudni ébrednie ,nálunk van a szobába bili bekészítve (van két huga is ,nekik se árt ha szükséges , nem kell kibotorkálni wc-re).Van hogy egy hónapban csak egyszer de azért előfordul ha sokat iszik és nem ébred fel akkor bepisil,van hogy csak a nadrágján van egy pici folt (arra ébredt hogy pisi lesz ...)és gyorsan pisilt a bilibe.El kell neki mondani hogy ő már nagyfiú ...anya meg apa is megébred éjjel ha dolga van stb.
2008. okt. 25. 13:06
 4/6 anonim ***** válasza:
én rendszerint azt álmodtam mikor alvás közben jött a pisi érzés, h épp megyek a wc-re, és pisilek. a gáz, h ez mindig csak álom volt. 6 éves koromig annyira mélyen aludtam, h mindig bepisiltem. felnőtt fejjel mindig amikor éjjel felébredek pisilni, szinte ellenőrzöm magam, h tényleg ébren vagyok -e. próbáld éjjelente többször felébreszteni. de ne úgy, h ráteszed a wc-re, menjen ki veled, figyelj rá. előbb utóbb megtanul éberebb lenni.
2008. okt. 25. 14:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Na várjunk csak, "legnagyobb bugyipelus"?

Ezek szerint még nem is szobatiszta? -vagy csak estére kell?

Mivel ebben az életkorban már szobatisztának kell lennie minden gyereknek, ezért feltételezem, hogy csak estére adjátok rá a pelust a bepisilés miatt.

Szerintem azzal, hogy estére pelust kap, csak késleltetitek az éjszakai ágytisztaságot.

Véleményem szerint csak egy megoldás van, mégpedig az, hogy először is elhagyjátok a pelust teljesen, aztán pedig fel kell kelni először akár három alkalommal is a gyerekhez (ébresztőóra) és ki kell vinni pisilni akkor is ha azt mondja, hogy nem kell neki! majd ha ezzel eltűnik a bepisilés akkor azt két alkalomra redukálni, majd már csak egyre.

Nálunk a lányom egyszerűen félt este és miután egy nagyon gyenge derengő jelzőfényt beüzemeltünk már magától is ki mert menni.

A mai napig ég viszont a w.c.-ben a villany (energiatakarékos), mert ő ugyan már 9 éves, de a fiam csak 5 és ő már eleve hozzászokott, hogy lát és nem kell összetörnie magát a sötétben és villanykapcsolót keresnie.

Nagyon fontos, hogy százszor meg kell kérni a gyereket, hogy nyugodtan ébresszen fel valakit ha pisilnie kell (akkor is ha az a valaki pont ellentétes irányban van mint a w.c. ...) és szóljon nyugodtan, mert nem gond és ha megteszi, mindig többször is meg kell dícsérni!

Ha ezeket megcsináljátok, és eleinte te ébreszted a gyereket (akár többször is) akkor hidd el működni fog.

Nagyon fontos, hogy nem szabad támadni a gyereket és nem szabad megszégyeníteni emiatt és ehhez minden családtagnak tartania kell magát!

Ha továbbra is gondok lesznek, akkor már érdemes egy gyerekpszichológust megkeresni, mert lehet, hogy pszichés oka van az egésznek.

Attól, hogy az ember pszichológushoz viszi a gyerekét az még nem hülye és szégyellni sem kell, mert egy szakember csak segíthet!

Remélem segítettem egy picit. :-)

2008. okt. 26. 19:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Vidd el valami Pszihológushoz...Nekem is van egy ismerősöm akinek ilyen baja volt és az segített...
2008. nov. 1. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!