7 éves fiam hisztériázva ordít, mert a húga összefirkálta a rajzát. Mit csináljak?
Utolsó, gondolj bele, te készítesz valamit nagy szeretettel, gondosan, erre jön valaki aki fiatalabb mint te és tönkreteszi, mire a férjed annyit mond hogy ezért ne hisztizz, ő fiatalabb.
Kb a nagyfiad is ezt érezheti. Hogy a kicsinek mindent szabad, mert ő kicsi, és neki meg kell értenie, akkor is nagyon fáj amit a testvére csinált.
12-es: nagyon nem osszehasonlithato amit irsz azzal, amit en irtam...
(Egyebken a nagy lany, a kicsi a fiu nalunk)
De ugy latom te nem is akarod megerteni amit irtam. Csak ezen lovagolsz, hogy "a kicsinek mindent szabad a nagynak semmit" holott en ezt nem irtam. De mindegy is, gondolsz amit gondolsz, nem ismersz, igy velemenyt nem alkothatsz egy altalad teljesen kiforgatott valaszbol.
Kerdezo: ha a kicsi raadasul jo szandekbol "rajzolt" a tesonak akkor plane nem lehet buntetni ahogy te is irod. A nagynak meg probald elmondani hogy nem bantasbol csinslta a testvere, hanem mert szereti es akart neki segiteni, csak o meg nem olyan ugyes es okos mint o aki mar nagy 7 eves.
15-ös, szerintem te szüleid nem tettek különbséget a direkt szekálás és a jószéndékú ártás között és ezért hagytak mindent az öcsédre, és te ezért érezhetted azt, hogy neki mindent szabad.
Ha megbüntették volna akkor, amikor kell (kivéve, ha nem direkt, rossz szándékból csinálta, amit csinált), akkor te sem így gondolnád.
15-os nalad akkor a teged ert "serelmek es feltekenyseg" a gond azert irsz ilyeneket.
Nem magadbol es a te peldadbol kell kiindulni. Tudod nem minden szulo ilyen, es attol meg mert nem buntet valaki olyanert egy 2-3 evest amit nem rossz szandekbol tett, meg nem jelenti hogy nem szereti feltetel nelkul a nagyobbik gyereket. Ugyhogy ne sajnald legyszives a lanyomat. Halistennek mi szeretjuk ot annyira, hogy ne vagja rank majd az ajtot 18 evesen!
Én a húgát büntetném meg, vagy legalábbis jól elbeszélgetnék vele.
Azt írtad, hogy a húga mindent elvesz tőle, elszalad a dolgaival, tehát rendszeres a dolog. Nem csoda, hogy a fiad tudatosan hisztizik, a maga gyermeki módján így akar rávenni arra, hogy változtass a helyzeten.
22/N
19-es: Istenem szallj mar le errol a temarol. Neked egyertelmuen problemaid vannak... kotekedni azt tudsz, es kritizalni anelkul hogy tudnal barmit is rolam. Nem fogok leallni veled vitazni mert nalad csak fekete es feher letezik, barmilyen mas koztes szin az nincs.
Temat reszemrol lezartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!