2,5 évesen 2-3 honapon àt, nyàri szunetben, amikor nyaralni is voltunk es a napirend is borult, ovikezdessel visszaàllt minden normàlisba.
Ö ugy dadogott, hogy mondatok végén kis szünettel kettözte a betüket
Pl ott t
Még g
Mozgásfejlődése hogy áll? A mozgás és az agyi fejlődés sokszor összefügg.
Logópédus látta már?
Amit leírtál, az egyértelműen dadogás, van hogy átmeneti, pl hirtelen fejlődés. Ahogy írod 3,5 éves, gondolom amióta ovis azóta dadog nem? Valószínű sok infót kap ott és ezáltal az agya előrébb van, mint ahogy ki tudja mondani a szavakat.
Lehet pszichés is, nem történt vele akkor valami amikor kezdődött? Egy pszichológus vizsgálat sem ártana.
Mindig hagyjátok hogy végig mondja amit szeretne mégha sokszor nehéz is, de hidd el ő ezt nem veszi észre.
Különféle terápiák is vannak rá logópédián úgy tudom.
A dadogást nem kell kijavítani mikor beszél, nem olyan mint mikor rosszul mond egy szót és az ember elmondja neki helyesen.
Szeritnem a dadogás egy hosszabb folyamat, mire elmúlik.
4 éves koromban kezdődött,nagyon durva vegyes dadogás (tónusos klónusos),rendes suliba se akartak engedni,azt mondta a logopédus,hogy mivel vákuummal születtem,megsérült az agyam....hát,nem jött be. Elvégeztem a legnehezebb sulit, középsuli,főiskola,tanár szak. Semmi bajom,nyugodtabb pillanataimban néha még dadogok. Pl ha a kutyámmal beszélgetek :).
De pl a zeneiskolábab az egyik tanár dadog. És túléli ő is,és a diákjai is.
34/nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!