Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek meddig tartott a dadogás...

Kinek meddig tartott a dadogás a gyermekénél?

Figyelt kérdés

2017. nov. 9. 08:53
 1/7 anonim ***** válasza:

2,5 évesen 2-3 honapon àt, nyàri szunetben, amikor nyaralni is voltunk es a napirend is borult, ovikezdessel visszaàllt minden normàlisba.

Ö ugy dadogott, hogy mondatok végén kis szünettel kettözte a betüket

Pl ott t

Még g

2017. nov. 9. 09:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ nekünk most màr kicsit több mint 6hónapja tart hol jobban hol rosszabb és volt olyan is hogy eggyàltalán nen dadogott..és mindíg másképp dadog van hogy ismételgeti a szavakat szótagokat de volt olyan is hogy else tudtta kezdeni amit szeretett volna mintha leblokkolna és olyan is hogy ugy erősebben megnyomja az első betűt..ilyen fajta dadogása valaki gyermekének?3,5éves a kisfiam
2017. nov. 9. 10:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Mozgásfejlődése hogy áll? A mozgás és az agyi fejlődés sokszor összefügg.

Logópédus látta már?

Amit leírtál, az egyértelműen dadogás, van hogy átmeneti, pl hirtelen fejlődés. Ahogy írod 3,5 éves, gondolom amióta ovis azóta dadog nem? Valószínű sok infót kap ott és ezáltal az agya előrébb van, mint ahogy ki tudja mondani a szavakat.

Lehet pszichés is, nem történt vele akkor valami amikor kezdődött? Egy pszichológus vizsgálat sem ártana.

Mindig hagyjátok hogy végig mondja amit szeretne mégha sokszor nehéz is, de hidd el ő ezt nem veszi észre.

Különféle terápiák is vannak rá logópédián úgy tudom.

A dadogást nem kell kijavítani mikor beszél, nem olyan mint mikor rosszul mond egy szót és az ember elmondja neki helyesen.

Szeritnem a dadogás egy hosszabb folyamat, mire elmúlik.

2017. nov. 9. 12:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Fiam márciusban 3 évessen kezdett dadogni még nem járt ovodába most szeptemberben kezdett.Mozgásfejlődésével nemvolt semmi gond..logopédusnál és psychologusnál is jàrtunk..logopédusnál meg se szólalt tehát sokra nementünk majd utánnaolvastam és a legtöbb tanács a psychologus felkeresése volt..ott is voltunk 3x fiam pont nemdadogott..psychologus szerint nincs semmi baja a kisfiamnak egy vidám jókedéjű kisfiú pàr tanáccsal lezárta az ügyet..Énis dadogtam kiskoromban és még most is itt ott ha nagyon gyorsan akarok mondani valamit vagy ha izgulok be be dadogok de aki nem ismer nem is tudja..anyukàm szerint én ennyire nemdadogtam mint a kisfiam ezért is aggodom nagyon..mivel hallottam hogy ilyen korban előfordulhat és pár hónap alatt elmúlhat bizakodunk hogy fiamnàl is elfog és nemlesz maradandó.Vannak hetek amikor szépen beszél csak itt ott akad meg..most ez azt jelentheti hogy elmúlhat végleg ?Nemtudjuk mire számíthatunk ezért lennék kiváncsi hogy akinél ez előfordult mi lett a vége lett e egyáltalán vége...
2017. nov. 9. 15:16
 5/7 anonim ***** válasza:

4 éves koromban kezdődött,nagyon durva vegyes dadogás (tónusos klónusos),rendes suliba se akartak engedni,azt mondta a logopédus,hogy mivel vákuummal születtem,megsérült az agyam....hát,nem jött be. Elvégeztem a legnehezebb sulit, középsuli,főiskola,tanár szak. Semmi bajom,nyugodtabb pillanataimban néha még dadogok. Pl ha a kutyámmal beszélgetek :).

De pl a zeneiskolábab az egyik tanár dadog. És túléli ő is,és a diákjai is.

34/nő

2017. nov. 9. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Tanítványom 10 éves koráig dadogott. Most csodásan beszél :)
2017. nov. 13. 20:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek kedves kérdező??? Elmúlt a dadogás????
2023. febr. 5. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!