Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálkak hogy a 3 évesem...

Mit csinálkak hogy a 3 évesem ne keljen reggel 5-kor?

Figyelt kérdés
Már teljesen kivagyok töle, állandóan fáradtan mint egy zombi! A nappali alvását már rég elhagyta. Aktív napközben, jövünk megyünk, este 8-ra már hulla de így is csak 9-kor teszem el öt, hátha to ább alszik reggel! De nem! 5 órától ki be mászkál a hálónkból így persze hogy fel kell kelnem. Próbálni csendbe tartani hogy a 6 éves növérét ne ébressze fel! Mit csináljak?? Aludni akarok!
2017. okt. 23. 08:12
 1/10 anonim ***** válasza:
6%
Vissza teszed az ágyába, és ráparancsolsz, hogy maradjon ott. Ha nem használ, ráversz a fenekére.
2017. okt. 23. 08:29
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Nyugodtan tedd le 8-tól - azért nem fog tovább aludni, mert 9-ig húzzátok az esti cirkuszt. És taps! hogy este 8-tól 5-ig szépen alszik! - ez az Ő ritmusa, ne bolygasd. Te is menj aludni előbb.
2017. okt. 23. 08:44
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Szépen szoktasd rá, hogy ha felkelt, lopakodjon ki a nappaliba, és játsszon halk játékokkal, vagy - kövezzetek! :) - nézzen tévét.

Amúgy meg az előzőnek igaza van, csak az a megoldás, hogy a gyerekeket fekteted 8kor, és te is elmész aludni 9kor, legalább egy héten 2x.

2017. okt. 23. 08:52
 4/10 anonim ***** válasza:
25%

Sötét van abban a szobában?

Húzd le a redőnyt este.

Alvás előtt a délelőtt legyen nagyon aktív, kimozdulós szaladgálós, déltől egyig aludjon egyet, a délután pedig legyen nyugisan aktív, kézműveskedés meg építsen kockából.

Aztán aludjon 8tól lehúzott redőnynél csendben a szobájában.

Este lefekvés előtt ne itasd, mert pisilnie kell majd, lehet ezért kel korábban. Vagy a fény miatt. Nyugodt, kiegyensúlyozott környezetben a gyerekek is jól alszanak.

Reggelente ne nézzen mesét, mert lehet, hogy este már rá van állva a reggeli mesére.

2017. okt. 23. 08:54
 5/10 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem aludnia kéne napközben, akkor lehet este kicsit tovább lenne fent, de tovább is aludna. Az oviban mit csinál, ott sem alszik délután?
2017. okt. 23. 09:40
 6/10 anonim ***** válasza:
26%

A 8 óra alvás nagyon kevés egy ekkora gyereknek. Tedd le este ha fáradt.

Próbáltad, hogy reggel összebújsz vele és úgy tovább alszik? Vagy kap egy pohár tejet és tovább alszik utána? Ha ezek nem jönnek be, nem tudsz semmit csinálni vele sajnos - szerintem. Én a helyedben kapcsolnék mesét és lefeküdnék mellé. Mondanám neki, hogy ő csendben nézze mert még mindenki alszik ilyenkor.

2017. okt. 23. 12:10
 7/10 anonim ***** válasza:
66%

Én is letenném 8-kor és mennék aludni korábban.

Nekem a kisfiam akkor kel 5-kor, ha túl fáradt. Egy időben rendszeresen 4-5 között kelt, hónapokig, én is hulla voltam így tudom miről beszélsz.

Nálunk vannak/furcsa dolgok, ha nem tud napközben (eleget) aludni, másnap hajnalban kukorékol. És tegnap pl 4 után kelt délután, este mondjuk picit csúszott az elalvás emiatt mert nem volt álmos, na de ma fél 7- 7 helyett 8-ig aludt. Azt hinné az ember minél fáradtabb, annál tovább aludna. De ez nem mindig van így, nálunk inkább fordítva.

2017. okt. 23. 13:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Bújjon be közétek 5-kor és aludjatok tovább.

Kísérd vissza a szobájába és aludj ott vele.

2017. okt. 23. 14:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Én is sokzor felkeltem 5-6-kor.

Annyi, hogy kimentem a nappaliba, és amíg anya fel nem kelt, mesét néztem halkan.

Tekintve, hogy sokszor kellett 12 óráznia (ápolónő volt) és apa meg korán kelt a munkába, így megmondták, hogy anyát ne zavarjam, felkel legkésőbb fél nyolckor, de addig hadd aludjon a szabadnapjain.

2017. okt. 23. 14:54
 10/10 érdekel0 ***** válasza:

Nálunk is ez ment!

Pár hete nem kel hajnalban,cserébe kb.22.00kor alszik el,akkor is bazi nehezen.

Fárasztja az ember,mozgás,friss levegő egyebek,de nem szólhat mindig-minden róla.

Kezdi elhagyni a délutáni alvást,bár olyankor nekem meg igencsak dolgozni kellene.

Az oviban nagy nehezen elalszik,de cserébe sírva kell,akkor még aludna.

És az enyém meg nincs is 3.

Én is a kiakadás határán.

2017. okt. 23. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!