A ti gyereketek is kacatgyűjtő?
Nem aggódom, csak kíváncsi vagyok, h másnál hogy van.
A fiam 4 éves és mindent megtart(ana):szórólapot, üres wc papír gurigát, Normaflore műanyag ampullát használat után, használt zsepit, fél literes műanyag palackot (abba tömi bele a használt zsepit).
Igen. 4,5 éves fiamnak van egy mindenes doboza (kb 70x50x30 cm-es, szóval nem kicsi...). Abban van a nem lego és nem autó.
Amikor már csurig van, kiürítem, átválogatom, a szemét megy a kukába. És akkor kb félig van...
Nem tudom, mikor növi ki.De a doboznál több kacat sosem lehet. :-)
Én is gyűjtök mindenfélét, ha rámjön:
követ, gesztenyét, puskát, órai levelezést, kagylók, ékszerek,.
És én 15 vagyok, szóval nem tudhatod, hogy kinövi e ezt vagy sem.
Amúgy ez a családunkban apai ágról öröklődik, onnan tudom, hogy apai nagyanyámék durván gyűjtögetnek, apa is mindent megtartana, de anya miatt megválik egy-két dologtól. Öcsém nehezen, de meg tud válni a dolgaitól, rám meg anyuhoz hasonlóan néha rám jön, hogy kidobjak pár cuccot, de van, amikhez nagyon ragaszkodom.
A nővérem, aki féltesóm(nem közös az apánk), viszont nem gyűjtöget, ő ilyen szempontból normális.
Nincs rá garancia, hogy kinövi. az emberek kb 20-25%-a hajlamos a gyűjtögetése, az alap temperamentum típusok közül a melankolikus sajátja.
Ha nem növi ki (ami esélyes), akkor attól még persze átalakul a gyűjtőszenvedély módja, tárgya.
Nincs evvel különösebb gond, így kell elfogadni, bár hasznos dolog elterelni bármi téren a szélsőségektől.
Tehát a gyűjtögetésnek is van határa. Arra komoly esély van, hogy normális mederben marad nála, ha eszerint neveled. De hogy a gyűjtőszenvedély elmarad, arra sokkal kisebb az esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!