Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálnak egy minden...

Mit csinálnak egy minden radírt ceruzát tollat szétmarcangoló gyerekkel? 1 hónap alatt a grafitok szétrágva, eltörve, radír szétszurkálva végül eltűnik. Tollak szétszedve úgy, hogy össze nem lehet rakni.

Figyelt kérdés

12 éves, hiába büntetem, beszélek neki mintha meg sem hallaná.

Most is 890ftos maped radír szétvagdosva műanyag eltörve amiben volt.

2017. szept. 27. 18:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
74%

Én is ilyen vagyok, felnőtt fejjel a mai napig babrálok. A ceruzát-tollat már nem rágom mondjuk (na jó, nagyon ritkán :D), de mondjuk az a zsebreakasztó bigyó a tollakon mindig letörve végzi, persze mindig véletlenül. :( Ugyanígy ép gemkapocs nem marad a közelemben, észre sem veszem és már darabokra cincáltam. :D

Pedig amúgy mindig szerettem a szép írószerszmot.

Nálunk az volt a megoldás, hogy nem vettünk ilyen baromi drága cuccokat, max egy-két ilyen különlegesebb tollam-ceruzám volt, amire vigyázni kellett nagyon, azok voltak a "kincsek", a többi ugyanúgy tropára ment.

Engem sose zavart, max akkor volt ciki, ha valaki kölcsönkért egy tollat. :)

Ezt hiába bünteted, annyira ösztönös, hogy esetleg fel sem tűnik neki. Ugyanolyan rossz szokás, mint mikor valaki a körmét rágja vagy a fogát csikorgatja.

Inkább azt kéne kideríteni, mi okozza ezt a fajta stresszt.

2017. szept. 28. 10:02
 12/14 anonim ***** válasza:
58%

Hasonló korú fiam is ezt csinálja, bár talán nála többségében eltűnnek a tárgyak, nincs idejük tönkremenni teljesen. :)

Sosem értettem, hová tűnnek ezek a cuccok? Mások nem nézik meg a gyerek tolltartóját, és küldik vele vissza a suliba azokat, amik nem az ő cuccai? Vagy olyan ez, mint a bizonyára létezi zoknimennyország, ahová a félpár zoknik vándorolnak?

Persze én is mindent megpróbáltam, ipari mennyiségben vettem a dolgokat, péntekente magam néztem át tüzetesen az osztálytermet, nincs-e valahol egy-két elkallódott valamink…

Az idei tanévkezdés egyenlege: új tolltartót kapott, teleraktuk cuccokkal – két hét múlva egy darab cafrangos grafit volt benne.

Mivel már elég nagy a gyerek, és bevallom belefáradtam a kápóskodásba e téren, úgy döntöttem, idén „lazábbra veszem” a figurát, és már csak annyit várok el, hogy egy darab írószerszám legyen nála.

Mikor ezt elmondtam neki, annyit mondott, ne aggódjak, ő megoldja. És azóta nem aggódom, látom, hogy jegyzetel órán, tehát valahonnan mégis szerez magának írószerszámot.

Néha rákérdezek reggel, van-e nála ceruza vagy toll, mire érdekes módon a táska mélyéről vagy valamelyik zsebéből mindig előkerül egy egészen használható darab. Hogy nincs hegye? Megoldja.

2017. szept. 28. 12:48
 13/14 A kérdező kommentje:
Tegnap beszereztem egy csomó auchan gazdaságos tollat, radírt ceruzát. Most radír nincs meg a maradványai a tolltartóban. Mai radírt eldobálta :(
2017. szept. 28. 14:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ne vegyél neki. Majd ha nem tud órán mivel írni, és majd ezért cseszegetik a tanárok, akkor majd megtanul rá vigyázni.

Amúgy biztos h ő teszi tönkre? Nem vaéamelyik szemét osztálytársa?

2017. szept. 28. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!