Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisiskolás gyermekek szülei,...

Kisiskolás gyermekek szülei, ti hogy álltok hozzá ehhez a témához?

Figyelt kérdés
Lányomnak nagyon jó ének hangja, ritmusérzéke van. Tudom mert 6 éves koromtól több elismert kórusban is énekeltem felnőtt koromig.. Itthon sokat énekeltem vele mindig is. Szeretném az iskolában beiratni külön énekórákra az iskola időn kívül. Nem akar menni. Mondtam neki csak próbáljuk ki. Ha az első 10 heyes turnus után úgy gondolja nem szereti akkor pihentetjük a dolgot.. Apja azt mondja ne erőltessem ha nem akar menni, mert megutáltatom vele. Szülő barátok azt mondják hogy a gyerek igazából nem tudja mit akar, mi jó neki ezért nekünk szülőknek kell irányítanunk.. van aki azt mondja hogy ha ilyen kicsinek hagyjuk hogy ő diktáljon később mi lesz. Valamint nem szabad azt tanítani nekikhogy feladjunk valamit könnyen merg akkor az életben mindig is így lesznek vele stb.. Nem akarom hogy erőltetve érezze magát de szeretném elindítani ezen az úton. Sport nem érdekli abszolút! Tehát ilyen suli utáni foglalkozások kizárva. To hogyan vennétek rá az énekórákra? Vagy várjak még vele?
2017. szept. 16. 11:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%

Ha abbol indul ki az egesz hogy neki kene folytatni a kihagyott életed, màr rossz. Kudarc eseten anyuka arcarol is kudarc tukrozodne, TERHET ill megfeleltsegi kenyszert nem szabad a gyerekre tenni.

Ugy mindjart más ha otthon tancoltok, ritmusra doboltok, hagyod enekelni es kozben jutna eszedbe a kerdes, hogy kislanyom akarsz menni ilyen kozossegbe?megnezhetjuk. Mint az, hogy barmifele elvarast is tàmasztassz elé.

Az iskola is ennel a pontnal öli ki a gyermeki nyitottsagot kivancsisagot, amikor megfelelesi kenyszert ebreszt.

2017. szept. 16. 15:47
 12/15 anonim ***** válasza:
71%
Es megfelelési kényszerre amugy ösztönös, természetes, jogos az elutasito gyermeki reakcio. Onnanstol kezd megszunni ugyanis az önfeledt gyermekkor, az a termeszetes nyitottsag a tanulasra amivel járni is megtanultunk pedig
2017. szept. 16. 16:17
 13/15 anonim ***** válasza:
55%

Gondolom nem olvasott emberek pontoznak le..

A megismerő, tanulási folyamat történhet szivbol es kenyszeresen is. Na melyik a hatèkonyabb vajon...?

2017. szept. 16. 17:53
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha nem akkar ne menjen ,elég neki most az iskola ha zenei suli lenne az más .
2017. szept. 17. 05:46
 15/15 anonim válasza:

Mi nem erőltetjük.

Engem a szüleim 8 évig járattak zeneiskolába, mert "kell tanulni valamilyen hangszert". Vettek otthonra zongorát, versenyekre hordtak, gimi elején abbahagytam az egészet, már előtte is utáltam...

Gondolom mondanom sem kell, hogy azóta sem ültem zongora mellé.

2017. szept. 18. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!