21 hós fiam egy percre sem játszik el önállóan. Csak nyafog, nyüglődik, mindig hívogat, hogy gyere! Aztán ha megyek, az se jó! Hogyan szoktassam rá, hogy néha egyedül is nézegesse meg vmelyik játékát?
Kicsit elkestel, korabban kellett volna kezdened.
De sebaj. Szerintem fokozatosan kene csinalnod: magadnak osszeallitasz egy negyedorara pontos napirendet abbol a szempontbol, hogy NEKED milyen feladataid vannak, ebben termeszetesen legyen hely a gyerekkel valo jatszasra is. Ezt a pontot (pontokat) tudod majd a legkonnyebben betartani.
A tobbi esetben FOKOZATOSAN tavolodj. Pld eleinte odaulsz melle, javasolsz jatekot, nezed, ahogy jatszik, ha o szol hozzad valaszolsz, de nem avatkozol a jatekaba. Passziv vagy. Ezzel azt kell elerned, hogy nyugodjon meg, legyen biztos benne, hogy mellette vagy.
A kovetkezo lepes az, hogy a jatek kozben egyszercsak MEGMONDOD neki, hogy el kell menned mosogatni. Ha akarja, akkor hozza a jatekat a konyhaba, jatszon melletted.
Szerintem igy lassan rajon az onallo foglalkozas izere, es elvezni fogja az egyedul jatszast IS.
Igen ez egész jól hangzik csak nem válik be! Legalábbis nálunk nem, mert hasonló cipőben járunk mi is. Én már mindent kiprobáltam, de azt hiszem az lesz a legjobb ha visszamegyek dolgozni és beadom bölcsibe! Ott biztosan mindig lesz mellette vki akivel el tud játszani.
Tudom hogy ezt könnyű mondani, de hidd el ha keresel vmi melot és beadod akkor sokkal jobban elfoglalja magát otthon is. Unatkozik és vágyik a társaságra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!